22/4/14

Οι περιπτώσεις Καρυπίδη και Σαμπιχά και η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν προέκυψε το θέμα με τον προοριζόμενο για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος είχε γράψει συνομωσιολογικού χαρακτήρα σχόλια που έθιγαν τους εβραϊκούς κύκλους, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα που διατείνεται ότι είναι, ζήτησε την άποψη τον τοπικών οργανώσεων της Δυτικής Μακεδονίας.
Αντιγράφουμε από την επίσης δημοκρατική και προοδευτική Αυγή τα του θέματος:
"Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 9 στελέχη πήραν θέση υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη και 3 κατά. Αμέσως μετά, ο Δ. Βίτσας σε δηλώσεις του επανέλαβε όσα είχε πει και κατά το κλείσιμο της διαδικασίας, ότι δηλαδή "είναι ένα πολιτικό θέμα που υπερβαίνει τη Δυτική Μακεδονία", υπογραμμιζοντας παράλληλα την ανάγκη "η κατάληξη να είναι θετική για τον ΣΥΡΙΖΑ, την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης και τη Δυτική Μακεδονία". Ερωτηθείς δε για την πρόθεση του Θ. Καρυπίδη να προβεί σε δήλωση -σ.σ. αυτό έγινε μερικά λεπτά αργότερα- απάντησε ότι "θα είναι από τα στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ."."
Μετά την απόφαση των στελεχών του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, που ψήφισαν 9 υπέρ και 3 κατά της υποψηφιότητας, δηλαδή 80% υπέρ του Καρυπίδη, το θέμα παραπέμφθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αγνόησε την απόφαση του θεσμικού οργάνου στο οποίο η ίδια είχε προσφύγει και ΕΚΟΨΕ τον Καρυπίδη από το ψηφοδέλτιο με δικαιολογίες που αφήνονται στην κρίση των αναγνωστών μας.
Όσον αφορά την περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, τα πράγματα εξελίχθηκαν αντίστροφα. Η υποψηφιότητά της αποφασίστηκε από την ηγεσία. Μόλις διέρρευσε το θέμα στη δημοσιότητα, είχαμε σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και τη Ροδόπη, μειονοτικούς και όχι μόνον. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η βεβαιότητα με την οποία ανέφεραν στις δηλώσεις τους που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η Σαμπιχά δεν πρόκειται να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης τόνιζαν ότι αν τολμήσουν να την βάλουν, θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη ο ΣΥΡΙΖΑ στους ως άνω νομούς!
Το θέμα της Σαμπιχά τέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϋμπέκ δήλωσε δημοσίως ότι: "Εμείς οι Τούρκοι δεν θέλουμε την Σαμπιχά και είμαστε αντίθετοι στην υποψηφιότητά της". 
Κάποιες φωνές ανέφεραν ότι όποιος διαφωνεί, πολύ απλά μπορεί να μην την ψηφίσει.
Εν τέλει, αποφασίστηκε η συμβιβαστική φόρμουλα. Να παραμείνει η υποψηφιότητα Σαμπιχά και να μπει και ένας υποψήφιος της αρεσκείας του κ. Ζεϋμπέκ και των λοιπών συντρόφων!!!
Λίγες μέρες μετά ο Γ.Γ. του Κόμματος κ. Βίτσας πήγε στην Ξάνθη, για να οριστικοποιηθεί η συμβιβαστική λύση. Εκεί τον περίμενε μια έκπληξη, αφού δεν ήξερε ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του με ποιους έχει μπλέξει.
Εκεί, λοιπόν, ο κ. Βίτσας έπεσε πάνω σε τοίχο, χτισμένο με ειδικά υλικά, με αποτέλεσμα να τα μαζέψει και να γυρίσει άρον-άρον στην Αθήνα, για να εκθέσει την κατάσταση στην ...ηγεσία!
Τι αποφάσισε τελικά η ηγεσία;
Μα φυσικά το κόψιμο της Σαμπιχά.
Την ίδια στιγμή, για να δικαιολογηθεί ο αποκεφαλισμός της Σαμπιχά, διάφοροι προοδευτικοί και δημοκράτες κονδυλοφόροι, σε Θράκη και Αθήνα, άρχισαν τις ρατσιστικού και σταλινικού τύπου επιθέσεις εναντίον της Σαμπιχά. Δεν θα επεκταθούμε στο θέμα, αφήνοντας τους αναγνώστες μας να κρίνουν.
Θα κλείσουμε την αναφορά μας στο θέμα με το εξής ερώτημα:
Στην περίπτωση του Καρυπίδη η απόφαση μετά από σχετική ψηφοφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, που σε ποσοστό 80% ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη, η ηγεσία δεν έλαβε υπ' όψιν της τη βάση και τις δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσισε ...ηγετικά!!!
Στην περίπτωση της Σαμπιχά, αν και υπήρχε σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, το θέμα πήγε στην τοπική οργάνωση της Ξάνθης, την απόφαση της οποίας περιφέρουν ως δικαιολογία αλλά και ως εύσημο λειτουργίας του κόμματος, για να δικαιολογηθεί ο απκεφαλισμός της Σαμπιχά.
Εμείς απλά θα παραθέσουμε τη φράση πολύ σημαντικού αριστερού δημοσιογράφου, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα είπε: "Μα καλά, εδώ ο Τσίπρας δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί και να περάσει τις θέσεις του στο Προξενείο της Κομοτηνής, θα διαπραγματευτεί με τη Μέρκελ;"
Και τη δήλωση του φίλου δημοσιογράφου την αφήνουμε επίσης στην κρίση των αναγνωστών μας...

13 σχόλια:

  1. χρονια πολλα χριστος ανεστη

    μπραβο στους νεο-εαμοβουλγαρους του τσυριζα. οτι γουσταρουν κανουν και δεν δινουν λογαριασμο σε κανεναν... αλλωστε ποιος θα τους ζητησει λογαριασμο???? τα καραμαλοτουβλα,οι πανξεφτιλες χριστιανοδεξιουληδες-αστουληδες της καρπαζιας και ροχαλας της ξεφτιλονουδουλας, το ανυπαρκτο πλεον κεντρο η τα γερμανοτουβλα της χα????? δεν υπαρχει τιποτα ΜΗ αριστερο πλεον σαυτη τη χωρα. ολοι τρεμουν μην τους χαρακτηρισουν οι ερυθροφασιστες-εαμοβουλγαροι, ναζι ρατσιστες ακροδεξιους και φασιστες....και συ σαββα δυο ολοκληρες φορες λες τη φραση--- αφηνουμε τους αναγνωστες μας να κρινουν, μην τολμωντας να πεις τη δικη σου κριση και να τα βαλεις με τους αναρχοκομουνιστες φονιαδες μη σε πουν φασιστα...σε πληροφορω οτι ηδη σε εχουν πει μιας και ολοι οι πατριωτες ολοι οι ΜΗ αριστεροι θεωρουνται φασιστες...

    δεν θα πρεπει να κανουμε κατι γιαυτο το υψιστης προτεραιοτητας πλεον θεμα, της ασκησης ιδεολογικης τρομκρατιας και ψυχολογικης βιας 40 ολοκληρων χρονων τωρα απο τους ερθυροφασιστες νεο-εαμοβουλγαρους κατακτητες-δυναστες-τυρανους της πατριδας μας και να αφησουμες σε δευτερη μοιρα τις εξελιξεις στο κουρδισταν??????

    για τη ιστορια-η σαμπιχα που κοπηκε ειχε ελληνικη συνηδειση και ηταν εναντιον της τουρκιας και των μεθοδευσεων του τουρκικου προξενειου

    αρα το συριζα ειναι υπερ της τουρκιας και της αυτονομησης της θρακης,και εναντιον των συμφεροντων του ελληνικου λαου. ετσι πρεπει να τεθει παντου το θεμα αλλα απο ποιον και με ποια μεσα??????
    ουτε ενα καναλι ελληνικο δεν εχουμε ουτε εναν ΜΗ αριστερο δημοσιοκαφρο τα παντα ειναι σοβιετικα 40 ολοκληρα χρονια τωρα και κανεις πανιβλαξ αστουλης δεν το πηρε χαμπαρι....και πως θα αντιστραφει αυτη η κατασταση παιρνονας εμεις οι ελληνες ξανα την εξουσια στα χερια μας απο τους μισελληνες διεθνιστες αριστερους δεν βλεπω και δεν ακουω καμια προταση απο πουθενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρο
    να διαβάσεις το βιβλίο μου "Παράδοση Οτζαλάν - Η Ώρα της Αλήθειας" για να δεις ποια είναι η σχέση μου με το φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 561 (2014-1453) χρόνια δουλείας. Κι όμως ο ελληνισμός ζει και θα συνεχίσει να ζει σε πείσμα των εχθρών του, εσωτερικών και εξωτερικών.
    Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη Αληθώς Ανέστη
    στείλε καμία φωτογραφία από τον επιτάφιο του Ελσίνκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σαββα
    αλλο το ενα αλλο το αλλο...
    δεν αμφισβητω τον πατριωτισμο σου ουτε τη γενναιοτητα σου ακομα αν θες και τη βουληση σου να πεθανεις για την πατριδα,αλλιως δεν θα ασχολουμουν μαζι σου

    αυτο που λεω ειναι ακομα πιο δυσκολο και πιο πολυπλοκο.
    να τα βαλει καποιος με το αριστεριστικο κατεστημενο με την σοβιετικη εξουσια με τον παγκοσμιο πολιτισμικο μαρξισμο τη νεα αμερικανικη αριστερα της σχολης φρανκφουρτης-σικαγου ειναι τρομερα δυσκολο. πηγαν να τα βαλουν βλακωδως οι γερμανοπληκτοι της χα και θα εξοντωθουν τωρα ισοβια στη φυλακη ολοι τους (μερικες χιλιαδες) σαν τον ντερτιλη,απο την υπεπροοδευτικη παραταξη της πλεριας υπερδημοκρατικοφροσυνης....

    αυτα δεν τα λεω για να τρομοκρατησω κανεναν αλλα για να δουμε ποσο δυσκολα ειναι πλεον τα πραγματα και πως θα στιψουμε το κεφαλι μας σαν τον οδυσσεα,να βρουμε τροπο σωτηριας της πατριδας μας με αυτο το δεδομενο, της παγκοσμιας νεας ταξης πραγματων της διαλυσης των εθνικων κρατων και τη δημιουργια του παγκοσμιου καπιταλιστικου σοβιετ,κινεζικου τυπου

    μονο ο σπυρος χατζαρας και κατι παλιοι πασοκοι της ενδοξης πρασινης φρουρας!!! εχουν μπει απολυτα στο νοημα και μπορουν πλεον να κανουν κατι σε ιδεολογικοφιλοσοφικο αλλα και πολιτικο επιπεδο.... αντε και ολιγον ο ιφικρατης αλλα αυτος ετσι κιαλλιως απο αριστερα ηταν...

    για τον πολιτισμικο μαρξισμο (Cultural Marxism) παρτε μια ιδεα εδω

    http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_619.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κάθε άλλο παρά ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζω, αλλά μήπως να ΄δούμε τα πράγματα πιο διασταλτικά;
    εάν κατεβεί ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές με "τουρκογενείς" υποψηφίους, στην Θράκη, θα πρέπει να χτυπηθεί. Μήπως λοιπόν, μία πιο "φιλική" αυτούς υποψηφιότητα καταφέρει να χτυπήσει το παραπάνω επικίνδυνο ευρωψηφοδέλτιο;
    δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά για να ασχολούμαστε επιφανειακά πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα μάλιστα πέτρο.
    "...το ανυπαρκτο πλεον κεντρο..."
    "...μονο ο σπυρος χατζαρας και κατι παλιοι πασοκοι της ενδοξης πρασινης φρουρας..."
    Ελπίζω να μη σε πικραίνει που οι μάσες, οι κλεψιές και οι ρεμούλες των πράσινων τρωκτικών τελειώνουν όπως και των νεοδημοκρατών και αριστερών εν συντόμω και επέρχεται η τιμωρία τους.
    Γιατί αν είναι έτσι τζάμπα γράφω.
    Προς ενημέρωση σου ο χατζάρας από πρόπερσυ που έγραφε στο μπλογκ του ότι δεν θέλει να τον επισκέπτονται ή να του γράφουν σχόλια οι χρυσαυγίτες έχει αλλάξει άρδην.
    Για παρακολουθησε τον στο axisradio και στο αρτ-tv εκτός από το μπλογκ του δηλαδή.Έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται και ποιά είναι η λύση για την Ελλάδα.(Να μη σου πω ότι η πλειοψηφία των ακροατών/αναγνωστών του είναι χρυσαυγίτες πλέον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλα λόγια αλλά με την ουσία κανείς δεν ασχολείτε. Ποιά είναι η ουσία; Απλά ο Σύριζα δεν εβδιαφέρετε για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά για το πως θα κερδίσει ψήφους. Τους έδωσαν εντολή οι τουρκόφρονες και σαν αυθεντικά τσιράκια, εκτέλεσαν την εντολή. Για φανταστείτε, αυτοί οι ανθέλληνες να γίνουν κάποτε κυβέρνηση; Ούτε στον ύπνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. asepites
    εσυ απ ολλα οσα εγραψα εκει βρηκες να σταθεις ρε φιλε?????
    ναι φυσικα εγιναν κλεψιες δισεκατομυριων αλλα αρχισαν απο τη στιγμη που οι αριστεροι εκαναν μαζικο εισοδισμο μεσα στο παλιο βενιζελικο πασοκ, οπως χωθηκαν και μεσα στη χαζονουδουλα

    ετσι χρεωθηκε το πασοκ ολους τους αδιστακτους κλεφτες και απατεωνες αριστερους.
    εγω μιλαω για θεματα νοοτροπιας αντιληψης ψυχολογιας και τροπους αντιμετωπισης των καταστασεων και οχι για αλλα που ειναι δευτερευοντα αυτη τη στιγμη.

    για τον χατζαρα ας ειναι και χρυσαυγιτες μπας και ανοιξει λιγο το μυαλο τους και μαθουν κατι, ας ειναι αριστεροι ας ειναι και πανιβλακες δεξιοι δεν με πειραζει. εγω ειπα οτι τον θεωρω ενημερωμενο σε πολλα και απο τους λιγους σοβαρους αγωνιστες στον πατριωτικο χωρο. το ιδιο και τον ιφικρατη

    λυπαμαι που θα σε πικρανω αλλα δεν θεωρω τη χα ωριμη και σοβαρη να αναλαβει καποιον μεγαλο εθνικο ρολο με τα γερμανικα μυαλα (που εγγυωνται την ηττα) που κουβαλαει...

    σαρηγιαννης

    συμφωνω μαζι σου και γιαυτο γραφω και φωναζω (και εξω) πως να σταματησουμε την απολυτη καταστροφη που θα φερουν οι ερυθροφασιστες μισελληνες νεο-εαμοβουλγαροι ρεβανζιστες του τσυριζα ετσι και παρουν την εξουσια (και τυπικα πλεον αφου την εχουν ουσιαστικα απο το 74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μην τους φοβόμαστε και τόσο βρε πέτρο τους αριστεροφασίστες.Είναι σαν να πω εγώ ότι εσύ φταίς για την καταστροφή της ατλαντίδος το 9600 π.χ. και να σε χώσω μέσα για γενοκτονία ατλαντιανών.Κάτι αντίστοιχο έγινε με τη χρυσή αυγή και τώρα που καταρέει η σκευωρία τρέχουν οι αριστεροδεξιοκεντρώοι και δεν φτάνουν.

    Τι δηλαδή θα μπορούσαν να κάνουν οι χρυσαυγίτες που "...θα εξοντωθουν τωρα ισοβια στη φυλακη ολοι τους (μερικες χιλιαδες) σαν τον ντερτιλη..." ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ.
    Στην τελευταία δημοσκόπηση του zougla.gr και του Μάκη η Χ.Α. είναι πλέον σταθερά 1η και θυμίζω ότι ΜΟΝΟ η zougla.gr τον Μάιο και Ιούνιο του 2012 είχε πλησιάσει με ακρίβεια δεκαδικού το ποσοστό της Χ.Α ενώ όλες μα ΟΛΕΣ οι άλλες δημοσκοπικές εταιρείες της έδιναν εως 3,5%(και τον Μάκη δεν τον λες εθνικιστή ούτε και αν έχεις πιεί 2 κάσες μπύρες μοναμιάς)
    Και δεν έσκασε ακόμα το τελειωτικό 2ο βίντεο...

    Με τον εισοδισμό τους οι αριστεροί αυτό που κατάφεραν είναι να διαλύσουν το κεντρώο πατριωτικό πασοκ όπως και τη νδ.Το μισό κλεφτο-λαμογιάρικο πασοκ πήγε στο συριζα(άνω του 1.000.000 ψηφοφόρων που είναι οι δημόσιοι κηφήνες-κλέφτες με τις οικογένειες τους) ενώ σύντομα τελειώνει και η νδ.
    (Άντε μη θυμηθώ και τις "ποσοστώσεις" στους διορισμούς δημόσιων επιόρκων όπου τα βρίσκαν πασοκ,κκε,συν και όταν ερχόταν η νδ απλά το συνέχιζε.)
    Πλέον κατάφεραν το 50% των χρυσαυγιτών να προέρχεται από τη νδ, το 25% από το πασοκ και το υπόλοιπο από αριστερά.Εθνικιστές που ήταν εγκλωβισμένοι δηλαδή.

    Καταλαβαίνω την πίκρα σου αλλά πλέον έτσι θα γίνει.Η νδ και το πασοκ θα μείνουν με τους όποιους ιδεολόγους ψηφοφόρους τους.Τους πραγματικά αγνούς ψηφοφόρους τους που ποτέ δεν ζήτησαν βύσμα ή εξυπηρετήσεις ή να κλέψουν.
    Μπορεί για μένα να πράτουν λάθος αλλά ΣΕΒΟΜΑΙ το ότι θα ψηφίσουν ιδεολογικά και συναισθηματικά.Για τελευταία φορά ουσιαστικά αφού το πασοκ ήδη άλλαξε όνομα και η νδ θα αλλάξει.

    Μια σβάστιγγα δεν κάνει κάποιον γερμανόφιλο.Αν είναι έτσι η ασπίδα του Φιλίππου πατέρα του Μέγα Αλεξάνδρου που είναι γεμάτη σβάστιγγες ή η εμφάνιση του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα Αθηνών όταν έδρευε στη Σμύρνη που επίσης είχε σβάστιγγες έχει σχέση με τον χίτλερ.Απλά μετράμε ένα ακόμα κλεμένο ελληνικό σύμβολο.
    Αυτά άμα τα κατανοήσουν οι κριτικάροντες τη Χ.Α. θα ανοίξει ο δρόμος για την αυτοδυναμία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό.

    Χρειαζόμαστε πράγματι, ένα κόμμα πατριωτικό.

    Άλλα είναι δυνατόν να συζητάμε για ένα κόμματα πατριωτικό; Δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι όλα τα κόμματα είναι πατριωτικά;

    Πολύ φοβάμαι μήπως όπως οι αριστεροί όταν αποκαλούν αυτούς που δεν τους αρέσουν κατευθείαν φασίστες και του καταδικάζουν (πολλές φορές βίαια), έτσι και οι τις ΧΑ θα κάνουν τα ίδια από την ανάποδη. Το μόνο που δεν αμφισβητό στους τελευταίους είναι η πίστη στην πατρίδα, γιατί για τους πρώτους το να αγαπάς την πατρίδα σου είναι φασιστικό και ιμπεριαλιστικό.

    Τα σκέφτομαι και πονάει το κεφάλι μου. ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο Σκαλ,

    δες και τις απόψεις μιας άλλης αριστεράς, της πατριωτικής:

    http://ardin-rixi.gr/archives/17317

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπητοι φιλοι
    το γαιτανακι του Συριζα
    με τους "τουρκοφωνους"
    γκριζους λυκους του Τουρκικου προξενειου Κομοτινης
    ξεκινησε πριν 20 χρονια........
    Ημουνα στελεχος της "ανανεωτικης" αριστερας (κκε εσωτερικου-ρηγας φεραιος-συνασπισμος) απο το 1976-1993 οταν και αποχωρησα οταν η προεδρος τοτε του συνασπισμου Μαρια Δαμανακη ειπε οτι "δεν μας ενδιαφερει το ονομα της Μακεδονιας".......το 1993 ο συνασπισμος με 2,99 % δεν μπηκε στην βουλη......στις εκλογες του 1996 ο Συνασπισμος πριμοδοτηθηκε απο το τουρκικο προξενειο κομοτινης και μπηκε στην ελληνικη βουλη και εξελεξε βουλευτη τον Μουσταφα Μουσταφα τον γιατρο , ο οποιος την επομενη δηλωσε οτι δεν ειναι μουσουλμανος αλλα αθεος Τουρκος....και ηταν ο μοναδικος βουλευτης του Συνασπισμου σε ολη την βορεια Ελλαδα.....ειχε παρει ο συνασπισμος τοτε στο νομο Ροδοπης 12% απο 4% που ειχε οταν δεν μπηκε στην βουλη το 1993.....στις εκλογες του 2000 ξανακατεβηκε στο 4% ο συνασπισμος στην ιδια περιοχη. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.....ΟΤΑΝ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.