22/4/14

Η Αρμενία απομακρύνεται από την Ευρώπη

Θα συνδεθεί με το σχήμα της Τελωνειακής Ένωσης που δημιούργησε η Ρωσία
Στιγμιότυπο από τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Αρμενία.
Η κυβέρνηση της Αρμενίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εγκαταλείπει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της οικονομίας της, τον οποίο θα της εξασφάλιζε η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή Συμφωνία Συνεργασίας και θα συνδεθεί με το σχήμα της Τελωνειακής Ένωσης που έχει δημιουργήσει η Ρωσία.
Η σχετική ανακοίνωση της αρμενικής κυβέρνησης η οποία, κατά σύμπτωση, συνέπεσε με την προειδοποίηση του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν προς τη Μόσχα ότι «θα απομονωθεί διεθνώς ακόμη περισσότερο», προκάλεσε έκπληξη στις Βρυξέλλες και καταιγισμό επικρίσεων από (ανώνυμες) αμερικανικές πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση της Αρμενίας με σχεδόν ταυτόσημες ανακοινώσεις τους τονίζουν πάντως ότι θα διατηρήσουν «τις καλύτερες δυνατές σχέσεις συνεργασίας». Στις Βρυξέλλες παραδέχονται ότι η Αρμενία δεν είχε δυνατότητα να αντισταθεί σε ρωσικές πιέσεις «τη στιγμή που η ΕΕ, ακόμη και μετά το σκληρό δίδαγμα της Ουκρανίας, δεν έδειξε διάθεση να κινηθεί ταχύτατα» και «να συζητήσει με την Αρμενία πρακτικούς τρόπους οικονομικής και πολιτικής ενίσχυσής της".

Αξιωματούχοι της Κομισιόν έκρουαν προειδοποιητικά τον κώδωνα κινδύνου στην Αρμενία για τις «τελικές προθέσεις του Κρεμλίνου" και σημείωναν ότι η Τελωνειακή Ένωση που δημιούργησε η Μόσχα «πάσχει από σταθερότητα και διογκωμένη επιθετικότητα». Την ίδια στιγμή όμως βεβαίωναν ότι η ΕΕ «θα μελετήσει τη δυνατότητα νέων συνδετικών σχημάτων στη βάση πιο ρεαλιστικών μορφών και της αναγνώρισης των ιδιαιτεροτήτων» της Αρμενίας.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Οι Αμερικάνοι πλήρωσαν περίπου 5 δίς δολλάρια στους μισθοφόρους ναζί για να κάνουν πραξικόπημα και να ρίξουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

    Χθές ο πολύς αντιπρόεδρος των Αμερικανών κάνει επίσκεψη στο Κίεβο και υπόσχεται βοήθεια, αστρονομικού ύψους 50 εκ. δολλαρίων !!!!!!.

    Με χοντροειδή ψέμματα και ψίχουλα ο καουμπόυ θέλει να καταλάβει όλο στον κόσμο.

    Αυτά είδε η Αρμενία και δεν χρειάστηκε πολύ να πάρει τις αποφάσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΡΜΕΝΗΔΕΣ ΞΥΠΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.