20/4/14

Στο ΣτΕ. παραπέμπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, τη Μηνυτήρια Αναφορά της ΟΚΕ για την εκποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης

ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΑΡΑΒΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΧΙΛΙΩΝ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

10104891_d8astirpalace01.limghandler.jpg - 55.68 KbΔιαστάσεις Εθνικού σκανδάλου λαμβάνει η εκχώρηση, μαζί με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης, τριακοσίων οκτώ στρεμμάτων Δημόσιας Δασικής έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως γνωστοποίησε στον Οικονομικό Εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση, ο  Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλης Αναστασόπουλος.
Σύμφωνα με τη Μηνυτήρια Αναφορά της ΟΚΕ, η οποία υποβλήθηκε στις 27/12/13, η όλη διαδικασία εκχώρησης, της εν λόγω έκτασης σε Τουρκοαραβική κοινοπραξία είναι μη σύννομη και αντισυνταγματική και γι’ αυτό πρέπει να κηρυχθεί άκυρος ο σχετικός διαγωνισμός, σύμφωνα με το άρθρο 24, παρ.1 του Συντάγματος.

Ο Επικεφαλής της Ομάδας έθεσε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και θέμα αποζημιώσεων, που τυχόν θα ζητήσει ο πιο πάνω όμιλος, σε περίπτωση που, όπως δείχνουν τα πράγματα, ακυρωθεί η διαδικασία εκχώρησης, ποιος, δηλαδή, θα είναι τώρα υπόλογος, να πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά στους μελλοντικούς αναδόχους;
Πρόσθεσε επίσης ότι μεταβιβάζεται ένα ακίνητο, του οποίου οι τίτλοι δεν είναι καθαροί και εξέφρασε την απορία προς τον δικαστικό λειτουργό, τι εμπόδια... υπάρχουν στην δικονομική διαδικασία, ούτως ώστε να μπορεί να κάνει ελέγχους τίτλων, ο οποιοσδήποτε δικηγόρος και η Εισαγγελική έρευνα να μην υπεισέρχεται σε αυτό το θέμα.
Αντ’αυτού ο Εισαγγελέας Ι.Δραγάτσης μάς πρότεινε να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εφ’ όσον το ΣτΕ μάς εγκρίνει αίτημα αναστολής εργασιών, τότε θα κινηθεί, πάραυτα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, είναι γνωστή η χρονοβόρα διαδικασία στο ΣτΕ.

Άλλωστε στη Μηνυτήρια Αναφορά μας περιλαμβάνεται και άλλος ένας ισχυρότατος ακυρωτικός λόγος, το γεγονός δηλαδή ότι σύμφωνα με το άρθρο 24, παρ.3 του Συντάγματος, πριν από οποιαδήποτε παρόμοια διαδικασία, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί νόμιμη Χωροθέτηση Χρήσεων Γης, για την εν λόγω έκταση, πράγμα που δεν έχει συμβεί, ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο εν λόγω όμιλος, που επενδύει στον Αστέρα, ενδιαφέρεται και για την αγορά ογδόντα τριών στρεμμάτων, που φέρονται να ανήκουν στην Μονή Πετράκη και βρίσκονται στο λεγόμενο Μικρό Καβούρι, δίπλα ακριβώς, από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αστέρα, εκεί όπου υπάρχει το παλιό ορφανοτροφείο. Υπάρχει ενδιαφέρον επίσης και για την Δημόσια Δασική έκταση της περιοχής Φασκομηλιάς, χιλίων διακοσίων, περίπου, στρεμμάτων, η οποία είναι πάρα πολλές φορές κηρυγμένη σαν αναδασωτέα και η οποία βρίσκεται μεταξύ της Λίμνης Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας, περιλαμβάνει, δηλαδή, όλη την παραθαλάσσια ζώνη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.