30/5/14

«Μην καταστρέψετε τις ακτές σας, όπως η Ισπανία»

ispania1401189750
Επιστολή με την οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας στη διαχείριση του αιγιαλού απέστειλε σήμερα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Χουάν Κάρλος δελ Όλμο, αυτή τη στιγμή, το 75% των ισπανικών ακτών έχει οικοδομηθεί ή βρίσκεται σε στάδιο οικοδόμησης (με ρυθμό 8 εκτάρια ανά ημέρα τα τελευταία 20 χρόνια), ενώ το πρώτο χιλιόμετρο ακτογραμμής έχει οικοδομηθεί πλήρως στο ένα τρίτο των μεσογειακών ακτών της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, σχεδόν μισό εκατομμύριο κατοικίες είναι κενές!

Ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας απευθυνόμενος στον Γιάννη Σουρνάρα και την Όλγα Κεφαλλογιάννη επισημαίνει ότι: «Όπως είμαι σίγουρος πως θα γνωρίζετε, η Ισπανία είναι η χώρα της Μεσογείου που υποφέρει τα μέγιστα από τη δραματική αλλοίωση και καταστροφή της παράκτιας ζώνης της. Η εκτεταμένη οικοδομική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, δίχως πρόβλεψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είχε καταστροφικές συνέπειες, τις οποίες η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια».

Ο Χουάν Κάρλος δελ Όλμο καλεί «εκ βάθους καρδιάς» τους υπουργούς Οικονομίας και Τουρισμού να εξασφαλίσουν «πως οποιαδήποτε νομοθεσία που αφορά στην παράκτια ζώνη θα εγγυάται την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων και των οικολογικών υπηρεσιών που παρέχουν, ούτως ώστε να αναγνωριστεί η Ελλάδα διεθνώς ως σημαντικός τουριστικός προορισμός με σεβασμό για το βασικό τουριστικό προϊόν: τη φύση».

Πηγή  Από το Ποντίκι

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορούν να καταλάβουν καθόλου οι υπεύθυνοι πως αυτή η ομορφιά στις παραλιες είναι που φέρνει τους πλουσιους τουρίστες στην Ελλάδα. Αυτού του είδους η ανάπτυξη εντός εισαγωγικών, που θέλουν να πετύχουν, είναι ο λάθος δρόμος. Αν θέλουν να χτίσουν, ας χτίσουν πιο μέσα, δόξα το theo χώρος υπάρχει, το να χτίσεις πάνω στην παραλια είναι εναντια στον τουρισμό, στην ανάπτυξη και το περιβάλλον, είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα, δε θέλει και πολύ φαντασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.