28/5/14

Σταύρος Καλεντερίδης: Αδιέξοδες, ανεγκέφαλες και απολύτως καταστροφικές "πανελλήνιες εξετάσεις"

Διαβάστε ένα άρθρο από το 2009 σχετικά με τις αδιέξοδες, ανεγκέφαλες και απολύτως καταστροφικές "πανελλήνιες εξετάσεις" που ξεκίνησαν σήμερα και λειτουργούν ως πραγματική μάστιγα για την νεολαία. Ήρθε η ώρα για τους οπισθοδρομικούς υπερασπιστές τους να λογοδοτήσουν και να μας εξηγήσουν γιατί συνεχίζουν και τις υποστηρίζουν.
«ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Γ’ ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»
studying
Του Crusius Popularis
Το παρόν άρθρο θα εξετάσει το σημερινό σύστημα εισαγωγής στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ) και θα προτείνει σαφείς ιδέες για τη βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  • Υπό τη σημερινή μορφή του συστήματος παιδείας, ο/η μαθητής/ρια δικαιούται δυστυχώς μία και μόνο ανέλπιδη και αδιέξοδη ευκαιρία για είσοδο στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση μέσω των μεσαιωνικών πανελλήνιων εξετάσεων. Συγκεκριμένα, ο μαθητής δικαιούται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και από την Ελληνική κοινωνία, μία και μοναδική ευκαιρία να επιτύχει να ασχοληθεί με αυτό που θέλει και να δώσει νόημα στη ζωή του. Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά, όχι μόνο οδηγεί σε ψυχολογικά προβλήματα και ανώφελες αγχωτικές επιπτώσεις τους μαθητές, αλλά επιπλέον, αποτελεί μια διαρκής απόδειξη έλλειψης Δημοκρατίας στην χώρα.
  • Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΔΕΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Μόνο ἐὰν ἐπιτραπεῖ τριτοβάθμια μὴ κερδοσκοπικὰ ἱδρύματα πιστεύω κάτι μπορεῖ νὰ γίνῃ.

    Κάτι πρέπει ν' ἀλλάξῃ, ἂς χάσουν καὶ τὴν κατήχησι τῶν φοιτητῶν τὰ κόμματα μέσῳ τῶν φοιτητικῶν ὀργανώσεων, δὲν ἔγινε καὶ τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.