30/6/14

Ανοίγει η πόρτα της “κόλασης” – Νεκροί οι 3 Ισραηλινοί μαθητές

Ανοίγει η πόρτα της “κόλασης” – Νεκροί οι 3 Ισραηλινοί μαθητές
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα του Κατάρ μετέδωσε επικαλούμενο ισραηλινές πηγές ότι βρέθηκαν τα πτώματα των τριών Εβραίων εφήβων που εξαφανίστηκαν κοντά στη Χεβρώνα πριν από δύο εβδομάδες κοντά στην πόλη αυτή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Την είδηση για τον εντοπισμό των πτωμάτων των τριών Εβραίων εφήβων σε περιοχή βόρεια της Χεβρώνας μετέδωσαν και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι συγκλήθηκε εκτάκτως για σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ για να εξεταστεί το ζήτημα της απαγωγής των τριών εφήβων πριν από 18 ημέρες στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη Χεβρώνα, που είναι η νοτιότερη παλαιστινιακή πόλη της Δυτικής Όχθης παρατηρείται τις τελευταίες ώρες συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ισραηλινών στρατιωτών.

Ο υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ντάνι Ντάνον κατηγόρησε ευθέως τη Χαμάς για τη δολοφονία των τριών νέων που είχαν εξαφανιστεί στις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη και βρέθηκαν νεκροί κοντά στη Χεβρώνα, υποσχόμενος ότι η χώρα του “θα εξαλείψει” το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

“Οι Ισραηλινοί έχουν την απαραίτητη θέληση και την αποφασιστικότητα για να υπομείνουν τις δοκιμασίες μιας μακράς επιχείρησης για την εξάλειψη της Χαμάς” ανέφερε ο Ντάνον σε ανακοίνωσή του.

“Θλίβομαι βαθιά με την είδηση της δολοφονίας των Ναφτάλι Φράνκελ, Γκιλάντ Σαέρ και Εγιάλ Γίφρα από τους τρομοκράτες της Χαμάς”, πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Οι τρεις νέοι σπουδαστές ταλμουδικών σχολών, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, βρέθηκαν νεκροί απόψε κοντά στην κοινότητα Χαλούλ, στα βορειοδυτικά της Χεβρώνας, σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από το σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη τους, ανέφερε το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ επικαλούμενο πηγές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός είχε εξαπολύσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών εφήβων στη Δυτική Όχθη. Από την έναρξη των επιχειρήσεων αυτών έχουν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 400, στην πλειονότητά τους μέλη της Χαμάς, έχουν συλληφθεί.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΧΑΜΑΣ

Η Χαμάς προειδοποίησε το Ισραήλ ότι “κάθε κλιμάκωση των επιχειρήσεών του ή ένας ενδεχόμενος πόλεμος θα ανοίξει τις πύλες της κόλασης”, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στους Ισραηλινούς αξιωματούχους που την κατηγορούν για τον θάνατο των τριών νέων οι οποίοι απήχθησαν στις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη.

“Εάν οι κατακτητές επιχειρήσουν κλιμάκωση ή πόλεμο, θα ανοίξουν τις πύλες της κόλασης” κι αυτό θα αποβεί σε βάρος τους, είπε ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης στη Γάζα, ο Σάμι Άμπου Ζούχρι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι αμφισβητεί την “ισραηλινή εκδοχή” της απαγωγής των τριών εφήβων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασεμε τον εντονότερο τρόπο την “ποταπή δολοφονία” των τριών νέων Ισραηλινών που είχαν απαχθεί την 12η Ιουνίου κοντά στη Χεβρώνα και βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του “για τον πολλαπλασιασμό των βίαιων ενεργειών τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα” ενώ καταδίκασε επίσης τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του ισραηλινού εδάφους και ζήτησε “να γίνουν τα πάντα για να μην υπάρξουν νέα θύματα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας”.

Την “φρικαλέα και ασυγχώρητη τρομοκρατική ενέργεια”, όπως την χαρακτήρισε, καταδίκασε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαιώνοντας ότι το Λονδίνο θα στηρίξει το Ισραήλ στην προσπάθειά του “να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους”.

“Πρόκειται για μια φρικαλέα και ασυγχώρητη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον εφήβων. Η Βρετανία θα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ στις προσπάθειές του να προσαγάγει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κάμερον εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών εφήβων.

ΠΗΓΗ: AFP, REUTERS, DPA, ANA-MPA

7 σχόλια:

  1. Οι φανατικοί Σιωνιστές , προκείμενουν να σταματήσουν την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους ,δεν δίστασαν το 1995 να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιτζάκ Ραμπίν! Δηλαδή τον στρατηγό τους που το 1967 κατέλαβε την Ιερουσαλήμ!!!!!!

    Θα δίσταζαν να θυσιάσουν τρία παιδιά?

    Βαλτο κοντά στο παραμύθι με την ISIS, εδώ στήνεται μεγάλη μηχανή , σε παγκόσμια κλίμακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, Στέλιο, οι Ισραηλινοί απήγαγαν και σκότωσαν τα παιδιά, για να σταματήσουν την (ανύπαρκτη) ειρηνευτική διαδικασία;

    Ο Ράμπιν δολοφονήθηκε από φανατικό Ισραηλινό, όπως και ο Γκάντι από φανατικό Ινδουιστή. Δεν μπορείς, όμως, αυθαιρέτως να λες "δεν δίστασαν το 1995 να δολοφονήσουν". Ποιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ημουν σαφής ,μίλησα για "φανατικούς Σιωνιστές" ,όχι για το λαό του Ισραήλ (που θαυμάζω απεριόριστα - ενώ συχαίνομαι τους Αραβες ,θέλω να τα λέω στα ίσα!)

    Είναι γνωστό πως αυτοί έχουν πλάτες στις ΗΠΑ (παραδοσιακά ,οι Αμερικάνοι Σιωνιστές είναι πιό "γεράκια" και απο τους φανατικότερους ισραηλινούς, αλλα δεν διασχίζουν τον Ατλαντικό να πάνε αυτοί να πολεμήσουν και να σκοτωθούν, κορόιδα είναι?)

    Απο κει και πέρα, ενοώ πως υπάρχει και αυτό το σενάριο. Γιατί αυτή η παράλογη δολοφονία είναι τόσο βολική! Βούτυρο στο ψωμί των φανατικών. Δεκτό ,φανατικόί υπάρχουν και απο τις δυό πλευρές , και μερικές φορές συμπλέουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς όσες θέλει. Το κακό είναι ότι οι Άραβες έχουν δώσει άσχημα δείγματα γραφής, όσον αφορά στους στόχους των κτυπημάτων τους. Θυμήσου μονάχα τις βόμβες σε σχολικό λεωφορείο και παιδότοπους.

    Θέλω να πω, ότι δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να έκαναν κι αυτή την παλιανθρωπιά. Μήπως οι φανατικοί της Χαμάς θέλουν να λυθεί το Παλαιστινιακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τὸ παραπάνω σχόλιο, γιὰ τὸν ἀραβικὸ κόσμο, δὲν πρέπει νὰ ἔχει θέση σὲ ἕνα μπλὸγκ τοῦ βεληνεκοῦς τοῦ Ἰνφογνώμονα.

    Ἔχω χρόνια νὰ σχολιάσω, ἀλλὰ μοῦ δημιούργησε τεράστια ἐντύπωση τὸ συγκεκριμένο σχόλιο, ποὺ ἀπευθύνεται σὲ ἕναν γιγαντιαίων διαστάσεων πολιτισμό, ἕνα μωσαϊκὸ ποὺ ἀγκαλιάζει ἐθνότητες ἀπὸ τὸ Γιβραλτὰρ μέχρι τὴν Μαλαισία.

    Ἐπειδὴ ἡ ἀσχετοσύνη στὴν Ἑλλάδα εἶναι μεγάλη, καὶ ἡ Παιδεία βρίσκεται σὲ δραματικὸ ἐπίπεδο, θὰ ἤθελα νὰ ὑπενθυμήσω ὅτι οἱ προ-σωκρατικοὶ φιλόσοφοι μαθήτευσαν σὲ ``Μάγους'' Χαλδαίους, Ἀσυροβαβυλωνίους καὶ Πέρσες Σοφούς. Ἀκόμα καὶ ὁ Δημόκριτος βρέθηκε στὴν Βαβυλώνα, στὰ νειάτα του. Ἡ συνεισφορὰ τοῦ ἀραβικοῦ κόσμου στὴν ἐπιστήμη (ἄλγεβρα, ἀστρονομία, γεωμετρία, ναυσιπλοϊα κλ.π.) συνεχίστηκε καὶ μετὰ τὸν ἀσπασμὸ τοῦ Ἰσλάμ. Χαρακτηριστικά, ὁ Ἀριστοτέλης μεταφράστηκε πρῶτον ἀπὸ τοὺς Ἄραβες, καὶ ὕστερα ἡ ἐκφραγκισμένη Δύση τὸν μετάφρασε στὰ Λατινικά, ἀπὸ τὴν ἀραβική.

    Ὁ ἀραβικὸς κόσμος εἶναι μεγάλος, ἀποτελεῖται ἀπὸ πολλὲς ἐθνοτικὲς ὁμάδες καὶ θαυμάζει, στὸ σύνολό του, τόσο τοὺς Ῥοῦμ (Ρωμαίους/τὸν Χριστιανοῥωμέικο κόσμο), ὅσο καὶ τοὺς σύγχρονους Γιουνᾶν. Ἀπλὰ ρωτῆστε ἕναν μέσο Ἄραβα τὶ γνωρίζει γιὰ τοὺς Ῥοῦμ, καὶ θὰ ἐκπλαγεῖτε!

    Δὲν βλέπω καμία στόχευση σὲ τόσο ἐμπαθὴ σχόλια, ποὺ _διαβάζονται_ καὶ ἀπὸ ξένους (φαντάζομαι τὸ γνωρίζετε αὐτο;)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist ,τη γνώμη μου για τους Αραβες την έγραψα. Οσο για τους φανατικούς μουσουλμάνους ,η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία.

    Αλλα και απο την άλλη πλευρά υπάρχει μια ανατριχιαστικά κυνική άποψη πως "το Ισραήλ κερδίζει στον πόλεμο και χάνει στην ειρήνη". Απο τις συφωνίες του Οσλο και μετά, βλέπω μια μεθοδευμένη προσπάθεια υπονόμευση αυτής της ειρήνης , ΠΑΣH ΘΥΣΙΑ...

    Κυριάκο Παπαδόπουλε , βγαίνω απο τα ρούχα μου όταν ακούω ¨Ελληνες να υποστηρίζουν το παραμύθι πως "Οι Αραβες μεταλαμπάδευσαν την Αρχαία σοφία στη Δύση".(ένας μουσουλμάνος μόνο ταιριάζει σε αυτό το προφίλ ,ο Αβικέννας ,αλλα δεν ήταν Αραβάς αλλα Πέρσης...)

    Ενα παραμύθι που στήθηκε σκόπιμα , για να αγνοηθεί η χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία!

    Οταν μεσα στον μαύρο μεσαίωνα η Αννα η Κομνηνή έγραφε τα έργα της, που θα τα ζήλευε και σύγχρονος Ιστορικός, αναρωτιέμαι αν υπήρχε σε όλο τον Αραβικό κόσμο ΜΙΑ χανούμισα που να ξέρει να γράφει έστω και το όνομά της!

    Και δεν μας λένε ,γιατί τότε η Αναγέννηση δεν ξεκίνησε στον Αραβικό κόσμο, αλλα στην Ιταλία όπου κατέφυγαν οι Ελληνες μετά την Άλωση?

    Οσο για "Χαλδαίους και Πέρσες σοφους" ,μακρυά πάς ,άλλωστε αυτοί δεν ήταν Αραβες. Και η μετά Ισλάμ Μ.Ανατολή είναι ένας τελείως άλλος κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.