28/6/14

Όταν η Εύα Καϊλή μιλά για ελληνοτουρκικά...αποθεώνοντας τον Ερντογάν!

Την έχουν αποκαλέσει  ''μικρή τυμπανίστρια''  κατά διαστήματα ευνοούμενη του Ευάγγελου  Βενιζέλου νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτής Ευα Κα'ι'λή ,έκανε παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά και - κατά μία έννοια - στα ...ενδοτουρκικά!


Ξεχνώντας η κ. Κα'ι'λή ότι - μεταξύ άλλων - τους τελευταίους μήνες :

-Υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση στις τουρκικές  προκλήσεις στην θάλασσα με ..βόλτες τουρκικών φρεγατών μέχρι την Τζιά.
- Υπάρχει  πληθώρα (σερί...)  παραβιάσεων του εναέριου χώρου, κυρίως στο Αν. Αιγαίο, από αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας , ''κατασκοπευτικά '' και Ηλεκτρονικού Πολέμου τύπου CN-235 αλλά και Ελικόπτερα.
Υπάρχει αριθμός υπερπ΄τησεων νησίδων.
- Υπάρχουν ΝΟΤΑΜ για έρευνες υδρογονανθράκων κλπ που θίγουν τα κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα μας στο Αιγαίο.
-Υπάρχει εντατικοποίηση των ασκήσεων στο Αιγαίο με όλο και πιο επιθετικά σενάρια
-Υπάρχει συστηματική προσπάθεια της Άγκυρας και των εγκάθετων της να δημιουργήσουν θέμα δήθεν τουρκικής μειονότητας στην Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα
- Υπάρχει προσπάθεια του κ. Ερντογάν να εμπλακεί - ως τΙ αλήθεια;- στο θέμα του τζαμιού στην Αθήνα, ζητώντας μάλιστα να γίνουν δύο...
-Υπάρχει επίσης εντεινόμενος σχεδιασμός του ίδιου να διατηρεί ανοιχτό το θέμα της μετατροπής της Αγια Σοφιάς σε Τζαμί,
- Υπάρχει ακόμα ενεργός η άρνησή του να λειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης...

 Ξεχνώντας λοιπόν όλα αυτά και άλλα τόσα η κ Κα'ι'λή ,δήλωσε στις τουρκικές εφημερίδες Hurriyet, Hurriyet Daily News οι οποίες πρόσφατα την είχαν αποκαλέσει Barbie:

«Τώρα είμαστε στην εποχή Erdogan. Διανύουμε την πιο επιτυχημένη περίοδο αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις. Για πρώτη φορά από το 1922  οι δύο κοινότητες έχουν έρθει τόσο κοντά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η γενιά θα επιλύσει τα προβλήματα» .

Η  άποψή της - που μπορεί κανείς πολύ να την ερμηνεύσει ως συμβολή στην κατανόηση και στην ανάγκη διαλόγου- έχει ωστόσο και μια δόση υπερβολής, που δεν δικαιολογείται από αυτό. Εχει όμως και ένα στοιχείο υπερτονισμού του ρόλου του κ. Ερντογάν που έχει άλλη διάσταση ενόψει των Προεδρικών εκλογών αλλά και αναιρετικό του δυσμενούς κλίματος που υπάρχει σε βάρος του στην δύση...

Αναφορικά με το Κυπριακό, η Καϊλή φέρεται να είπε  ότι οι δύο πλευρές μπορούν να ξεπεράσουν το πρόβλημα, μέσω του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και αποφεύγοντας τις εμμονές και τις επεκτατικές νοοτροπίες.

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει - λανθασμένα - ότι η Ελληνίδα πολιτικός έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Η αλήθεια είναι ότι η ίδια γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά ο πατέρας της Αλέξανδρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε από το Ζωγράφειο  και  η μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου κατάγεται από τη Μικρά Ασία.

ONALERT

1 σχόλιο:

  1. Syntrofe Kristian

    An I makkakia itane ergoxeiro oles kai oloi sto Yunanistan san kai autin tha eixane kane tin Proikatous. Mou thimizi tin Dimaritisa syntrofisa tou Ko.ou...Yianakka se mia ekpompi pou milouse gia to islam stin Ellada. Ektos oti den eixe idea poy pane ta 4 to oufo ekane kai tin eksypni se kathigiti pou eixe spoudasei pano sto Islam. Mazi tis kai enas syntrofos tou K..ou episis ..apo tin efimerida ton efialton.
    (X) Ellinas

    I ellada exei gemisei anatheriteskai eksypnakides pasis fyseos. alla gnosi MIDEN
    Krima giati san kai autin einai para polloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.