17/6/14

Συρία: Μήπως άλλαξε στρατηγική ο τουρκικός στρατός;

Ο Αραβικός Συριακός στρατός ξαναπήρε την πόλη Κασσάμπ (Kassab) που είχε καταληφθεί από τους μισθοφόρους του Μετώπου Αλ-Νόσρα (Αλ Κάιντα) και του Στρατού του Ισλάμ (που χορηγείται από τη Σαουδικής Αραβία).

Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι είχαν εισέλθει στη Συρία συνοδευόμενοι από τον τουρκικό στρατό [ 1 ] εμποδίστηκαν  -για πρώτη φορά σε τρία χρόνια-  να γυρίσουν στην Τουρκία από τον ίδιον τουρκικό στρατό, και η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της. Σκορπίστηκαν στην ύπαιθρο γύρω από το Ίντλεμπ (Idleb).
Όλα δείχνουν ότι ο τουρκικός στρατός άλλαξε τη στρατηγική της και έπαψε την υποστήριξή του προς τους Κόντρας, μετά την επίθεση του Ισλαμικού Εμιράτου του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) στο Ιράκ. Μια νίκη των μισθοφόρων στο Ιράκ θα οδηγήσει στη τριχοτόμηση της χώρας σε τρία ανεξάρτητα κράτη με ένα Κουρδιστάν που αναμένεται να επεκταθεί στη σημερινή Τουρκία.

[ 1 ] «  Ο τουρκικός στρατός υποστηρίζει ξένους μισθοφόρους να εισέλθουν στη Συρία  » και « Ο τουρκικός στρατός κατέρριψε ένα συριακό μαχητικό αεροπλάνο  ", Voltaire Network , 22 και 23 Μαρτίου 2014.


3 σχόλια:

  1. Η τουρκική πολιτική στην αναφερόμενη πολιτική δείχνει να ειναι αλλοπρόσαλλη και πραγματικά θέλει μελέτη.Οχι τοσο ως προς τις στοχεύσεις της που λίγο πολύ εχουν αναλυθεί αλλα ως προς την πρακτική της..Ειναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν διάφορα κέντρα στο εσωτερικό της με διαφορετικές προσεγγίσεις .Μακαρι να φάει το κεφάλι της γιατι κάποτε θα πρεπεΙ να πληρώσει το κατι τις που της αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γίνεται της Τουρκίας να της βγαίνουν όλες οι επιλογές χωρίς συνέπειες. Πιστεύω ότι η Τουρκία βρίσκεται μετά την επιδρομή του ΙΣΙΛ στο Ιράκ σε δίλλημα. Είτε συνεχίζει την απρόσκοπτη ροή εφοδίων και κάθε παροχή διοικητικής μέριμνας είτε την περιορίζει-διακόπτει.

    Η Τουρκία ότι και να επιλέξει σίγουρα θα είναι επικύνδυνο. Οι τζιχαντιστές σίγουρα δεν ελέγχονται από την Τουρκία αλλά διευκολύνονται απο αυτήν. Τι θα γίνει αν οι δυσαρεστημένοι τζιχαντιστές στραφούν κατά της Τουρκίας ;;

    Κατα πόσον και η Αμερική θα επιτρέψει περισσότερη ανάπτυξη του πολεμικού μετώπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα με απασχολεί,το τι γίνετε με τους φίλους Ρώσους.
    Διαπίστωσα,μια κάθετη πτώση,σε αποφασιστικές κινήσεις,του Μεγάλου,συμπαθέστατου, κ Πούτιν.
    Τι έγινε,και υποχώρησε στο θέμα του Ανατολικού ζητήματος,γιατί αφήνει τους Νεοναζί,και αλωνίζουν,σκοτώνοντας,τους συμπατριώτες του.
    Κάθε απάντηση δεκτή.
    Όσον αφορά το θέμα Τουρκία,έχω πειστεί,ότι ελέγχεται,και εντέλλεται από τους Αμερικανούς Νταβατζήδες.
    Και πραγματικά απορώ!!!!,αφού οι δικοί τους πράκτορες εδώ,κάνουν ότι ζητάει η Αμερική.
    Επομένως,το συμπέρασμα που βγαίνει.
    Είναι ότι δεν τους φτάνει,που μας κατέστρεψαν,οικονομικά!!.
    Αλλά φαίνεται, έχουν κατά νου πολύ χειρότερα,και καταστροφικά σχέδια.
    Για τι [φίλη], χώρα Ελλάδα!!! όπως λένε αυτοί ι ίδιοι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.