26/6/14

Τουρκία: Άλλαξε τον όρκο του Ιπποκράτη και ορκίστηκαν στον… Αλλάχ

Τουρκία: Άλλαξε τον όρκο του Ιπποκράτη και ορκίστηκαν στον… Αλλάχ  (βίντεο)
Σάλος έχει προκληθεί και στην Τουρκία από την… «πρωτοβουλία» του πρύτανη Χαϊντάρ Σαχίνογλου να αλλάξει τον όρκο του Ιπποκράτη και να βάλει τους φοιτητές της Ιατρικής να ορκιστούν στον Αλλάχ!

Η ορκωμοσία των φοιτητών έγινε στο πανεπιστήμιο της Σαμσούντας στις 19 Μαΐου αλλά το βίντεο και η είδηση έγιναν γνωστά πριν από λίγες ώρες.
Όπως αναφέρουν και στην Τουρκία είναι οι πρώτοι φοιτητές ιατρικής στον κόσμο που δεν ορκίζονται στον Ιπποκράτη αλλά στον Αλλάχ.
Δείτε το βίντεο με την ορκομωσία:



tribune

7 σχόλια:

  1. αμερικλανια με τουρκοκιτς με γερή δόση ισλαμοφασισμού τζιχαντίλα τούρκικια από τον χαϊβάν ντοκτόρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την άλωση της Πόλης, οι εξωμότες βυζαντινοί γεννήτσαροι, που αποτελούσαν και τη πλειοψηφία του πληθισμού της Μικράς Ασίας, κατέχοντες τα υψηλότερα αξιώματα στο νέο σουλτανάτο, διακύρηξαν πως αυτοί αποτελούν τη συνέχιση του Βυζαντίου, όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στα πολιτιστικά. Έτσι όλα τα αρχαιοελληνικά μνημεία βαφτίστηκαν "τούρκικα, έργα των προγόνων τους." Με την ίδια λογική, και με τον θρησκευτικό φανατισμό που τους διακρίνει, άλλαξαν και τον όρκο του Ιπποκράτη. Αυτοί έτσι σκέπτονται κι έτσθι πράτουν. Εμείς τι κάνουμε; Σταυρώνουμε τα χέρια κι αφήνουμε το κάθε τι στη μοίρα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξερετε σε ποσες Αμερικανικες Ιατρικες σχολες εδω και πολλα χρονια κανουν την προσευχη του Moses Ben Maimon απο την Κορδοβα (περιουσιου προφανως και ανθελληνος)αντι του ορκου του Ιπποκρατους? Μιλησε κανεις? Οχι!!!!! Ποιος τολμαει να κριτικαρει τον περιουσιο λαο του Θεου? Ξερετε τι σημαινει περιουσιος λαος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Adonios
    Ὀρθό. Ἄλλωστε στὶς ΗΠΑ καὶ σὲ πολλὲς χῶρες τῆς Δύσης δὲν ἀπαγγέλλεται αὐτούσιος ὁ ὄρκος τοῦ Ἱπποκράτους, ἀλλὰ μία παραλλαγὴ του. Ἐπίσης ὑπάρχει καὶ ἡ λεγομένη διακήρυξη τῆς Γένοβας, μία σεκουλαριστικοῦ τύπου, ἔκδοση ἑνὸς συγχρόνου ἰατρικοῦ ὄρκου. Σὲ λίγα Πανεπιστήμια ἀπαγγέλλεται ἀκόμη καὶ τώρα ὁ παραδοσιακὸς ὄρκος τοῦ Ἱπποκράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, αλλά και οι Έλληνες γιατροί που τον δίνουν στην μητρική δεν τον σέβονται πάντα. Ας ορκισθούν όπου θέλουν λοιπόν οι άλλοι. Ας τον σεβαστούμε πρώτοι και μπορεί μετά να το κάνουν και οι άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ

    >Εμείς τι κάνουμε; Σταυρώνουμε τα χέρια κι αφήνουμε το κάθε τι στη μοίρα του;<

    Δηλαδή, σαν τι θέλετε να κάνουμε; Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να δίνει οποιονδήποτε όρκο.

    @ Adonios

    Ναι, σε τέσσερις, βάσει έρευνας σε 126 ιατρικές σχολές το 1989 και δεν κάνουν ... προσευχή (sic), αλλά απλώς δίνουν τον όρκο του Μαϊμονίδη Ο Μαϊμονίδης (1138-1204 m.X.) ήταν Εβραίος, αλλά πόθεν προκύπτει ότι ήταν και ανθέλληνας; Αντιθέτως, είχε μελετήσει και αρχαία ελληνική φιλοσοφία, όση μπορούσε να διαβάσει στα αραβικά.

    @ Pns_Exe

    >διακήρυξη τῆς Γένοβας<

    Όχι της Γένοβας. Της Γενεύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφήστε τώρα σύντροφοι τον Ιέρακα Σαχίνογλου... στην ανατολίτικη νιρβάνα του χουζουρλού νοκτορο-ντουνιά του! Μετά τον όρκο του Ιπποκράτη θα αναγκαστεί - εκ των πραγμάτων - να καταργήσει και τους πανάρχαιους ελληνικούς ιατρικούς όρους, οπότε εκεί να δείτε μπέρδεμα - οι καλοί γείτονες - με τα τζιέρια, τις σκωταριές, τα κοκορέτσια και τα ψαρονέφρια... πείνασα re bustim! Άφεριμ και Άσκ Ολσούν (που λέει και η Τζεμιλέ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.