15/7/14

Πώς μπορεί να ελπίζει κανείς γι' αυτή τη χώρα; Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε γιατρό για χρηματισμό!

 Φυντανίδου Ελενα , Βυθούλκας Διονύσης
Προκαταρκτική εξέταση με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών - Eρευνα ζήτησε και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης - Τρία εμφράγματα του μυοκαρδίου έδειξε η νεκροτομή
Η μοίρα στάθηκε σκληρή για τον 67χρονο ασθενή που κατήγγειλε, την περασμένη εβδομάδα, τον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για χρηματισμό. 
Ο ασθενής απεβίωσε την Κυριακή, μία μέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. 

Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου, ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε καρδιοχειρουργική επέμβαση (τετραπλό μπάι πας) το Σάββατο. «Η επέμβαση πήγε τόσο καλά που μέσα σε πέντε ώρες κατάφερε να αποσωληνωθεί», είπαν προς Το Βήμα γιατροί του Νοσοκομείου. 

Ωστόσο, την επομένη υπέστη έμφραγμα το οποίο του στοίχισε τη ζωή. 

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την τραγική εξέλιξη και ζήτησε να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Τα αποτελέσματα ενδεχομένως είναι γίνουν γνωστά σήμερα Τρίτη.

Τρία εμφράγματα του μυοκαρδίου

«Κάθε ασθενής ο οποίος έχει αυτές τις βλάβες όταν χειρουργείται νωρίτερα, είναι καλύτερα». Αυτό επεσήμανε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM o ιατροδικαστής κ.Νίκος Καρακούκης ο οποίος μαζί με την συνάδελφο του κυρία Σουλτάνα Μαριανού διενήργησαν νεκροτομή στον 67χρονο ασθενή ασθενή που κατήγγειλε, την περασμένη εβδομάδα, τον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για χρηματισμό και απεβίωσε την Κυριακή, μία μέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. 

Ο κ. Καρακούκης μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου σημείωσε πως διαπιστώθηκαν κατά την εξέταση τρία εμφράγματα του μυοκαρδίου τα οποία ήταν ένα παλαιό, ένα πρόσφατο και ένα ενδιάμεσο. Ερωτηθείς για τα ακριβή χρονικά διαστήματα που συνέβησαν αυτά τα εμφράγματα και εάν συμπίπτουν με το χρόνο που ο ασθενής ήταν στο νοσοκομείο περιμένοντας να υποβληθεί στην επέμβαση ο κ.Καρακούκης είπε πως ήταν ολίγων ημερών τα δυο τελευταία. 

Για το εάν θα ζούσε ο 67χρονος αν είχε γίνει νωρίτερα το χειρουργείο ο ιατροδικαστής απάντησε πως είναι ένα καθαρά ανακριτικό έργο και χρήζε δικαστικής διερεύνησης το θέμα και δεν ήθελε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου, ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε καρδιοχειρουργική επέμβαση (τετραπλό μπάι πας) το Σάββατο. «Η επέμβαση πήγε τόσο καλά που μέσα σε πέντε ώρες κατάφερε να αποσωληνωθεί», είπαν προς Το Βήμα γιατροί του Νοσοκομείου. 

Ωστόσο, την επομένη υπέστη έμφραγμα το οποίο του στοίχισε τη ζωή. 

Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε από συγγενείς του 67χρονου η ΕΛ.ΑΣ. και ζητήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση.

Προκαταρκτική εξέταση με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα, δύο φορές το μήνα.

Eρευνα ζήτησε και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης


Επίσης και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέαδρος Ρακιντζής μιλώντας στον BHMA FM δήλωσε πως ανέθεσε στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έρευνα για τις συνθήκες θανάτου.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.