24/7/14

«Κόκκινος Κεν»: Η Ρωσία δεν ευθύνεται για την αποσταθεροποίηση στη Ουκρανία – Σταματήστε την υστερία

Εκρηκτικές δηλώσεις τόσο για την κυβέρνηση Κάμερον, όσο και για την κυβέρνηση Ομπάμα έκανε σήμερα ο «Κόκκινος Κεν». Σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα RT, o βρετανός πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου και μέλος του Εργατικού Κόμματος Κεν Λίβινγκστον δηλώνει απερίφραστα πως η Ρωσία δεν ευθύνεται στο παραμικρό για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, ενώ όσον αφορά στην κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing, καταφέρθηκε κατά της δυτικής υστερίας και παραπληροφόρησης, υπενθυμίζοντας πως σε αντίστοιχη πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία σε αμερικανικό έδαφος, επί προεδρίας Ρίγκαν, οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν καν συγνώμη. Λέει ο Λϊβινγκστον: 

«Ας το καταστήσουμε σαφές: Η Ρωσία δεν ευθύνεται για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας. Στη συγκεκριμένη χώρα έχει παρελάσει μια σειρά από τραγικές κυβερνήσεις που ουδέποτε κατάφεραν να ενώσουν ένα διαιρεμένο έθνος, το οποίο συγκροτήθηκε βιαστικά σε κράτος αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. Η σημερινή ουρανική κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση που θα μπορούσε να διευκολύνει τον τερματισμό του αιματηρού εμφυλίου.Τα πράγματα είναι απλά: Η Ουκρανία είναι μια δυσλειτουργική χώρα, δεν λειτουργεί σε ενιαία πολιτική και κοινωνική βάση, και ο πρόεδρός της αυτή την στιγμή καλείται να διαβεβαιώσει τους ουκρανούς πολίτες, ιδιαίτερα τους ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας πως η χώρα δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θα προχωρήσει στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων που θα αποτελέσουν απειλή για τη Ρωσία και , το κυριότερο, πρέπει να πείσει τους ρωσόφωνους των ανατολικών περιοχών πως δεν θα καταδυναστεύονται, δεν θα πατρονάρονται και δεν θα έχουν αντιμετώπιση “πολίτη δευτέρας κατηγορίας”».
Για την συντριβή του μαλαισιανού Boeing
«Υπάρχει μια διεθνής υστερία γύρω από το δυστύχημα, σαφώς υποκινούμενη, όμως είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να θυμάμαι πως, μόλις το 2001 ο ουκρανικός στρατός είχε καταρρίψει ρωσικό πολιτικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 79 άνθρωποι. Τότε δεν υπήρχε μεγάλη κατακραυγή; Πόσοι το θυμούνται σήμερα; Και για να πάμε ακόμη πιο πίσω, στο 1988, όταν , επί προεδρίας Ρίγκαν, αμερικάνικο αεροπλανοφόρο χτύπησε ιρανικό αεροσκάφος στον αμερικανικό εναέριο χώρο. Εκείνο το αεροσκάφος μετέφερε περίπου 300 τουρίστες που πήγαιναν στη Μέκκα για θρησκευτικό προσκύνημα. Δεν υπήρξε ούτε καν μια συγνώμη από τις ΗΠΑ τότε...»

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

2 σχόλια:

  1. Ε όχι και στον αμερικανικό εναέριο χώρο βρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ κυρία Κάμερον δὲν ἔχει καθόλου καλὸ γοῦστο.
    Εἶναι καὶ οἱ δύο,καί ὁ νόμιμος καὶ ὁ παράνομος,γιὰ τὰ μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.