4/7/14

Διαγράφουν τη λέξη «ελληνική» από το «Τμήμα Ελληνικής φιλολογίας» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προφανώς γιατί τους ενοχλεί!

Οι καθηγητές  του  τμήματος ελληνικής φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση - και μάλιστα ομοφώνως να  διαγράψουν  τη λέξη «ελληνική» - προφανώς θα τους ενοχλεί και μετονομάζουν το «Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας»  σε… «Τμήμα Φιλολογίας»!
Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, ότι, «ο προσδιορισμός «ελληνικής»  πριν από τη λέξη φιλολογία στην τρέχουσα ονομασία του Τμήματος δεν προσδιορίζει καμιά επί πλέον δεξιότητα…» και ότι « φαίνεται να είναι πλεοναστικός και σε ορισμένες  περιπτώσεις  παραπλανητικός και εσφαλμένος». Και  αυτό, επειδή οι καθηγητές που διδάσκουν λατινική φιλολογία ή γλωσσολογία δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με τον προσδιορισμό «ελληνική» (Στο τμήμα υπηρετούν 24 καθηγητές από τους οποίους οι δύο έχουν γνωστικό αντικείμενο την λατινική φιλολογία).
Μάλιστα ετοίμασαν και το σχετικό σχέδιο  Προεδρικού Διατάγματος που στέλνουν στον υπουργό Παιδείας, μάλλον του… υπαγορεύουν τι να κάνει, σύμφωνα με τη βούληση τους… Βεβαίως αναμένονται αντιδράσεις για την περίεργη αυτή απόφαση τους, σε μια ευαίσθητη για λόγους εθνικούς περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο του « Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης», στο οποίο εστάλη η απόφαση της μετονομασίας του τμήματος φιλολογίας. ΄Ηδη υπήρξε αντίδραση απο το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Π.Θ καθηγητή  του Πολυτεχνείου και ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη, ο οποίος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Δ.Π.Θ. κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, (πρόεδρο ε.τ. του Συμβουλίου Επικρατείας), σημειώνει, ότι τα «τα επιχειρήματα της μετονομασίας δεν δικαιολογούν μία τέτοια μεταβολή» και εξηγεί τους λόγους, προσθέτοντας ότι «επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για λόγους εθνικούς ενόψει και του τόπου όπου εδρεύει το Τμήμα»,  ζητεί αναβολή της συζήτησης του, ώστε «να συγκεντρωθούν όλα τα αναγκαία στοιχεία ( π.χ. κανονισμοί συναφών τμημάτων-σχολών ΑΕΙ της χώρας) συμπεριλαμβανομένης και της εκθέσεως εξωτερικής αξιολόγησης που υπήρξε η αφορμή  εγέρσεως του θέματος».
Τάσος Κοντογιαννίδης

2 σχόλια:

  1. Ὅταν καὶ ἐὰν οἱ πανεπιστημιακοὶ καταλάβουν ποιὸς εἶναι ὁ ἐχθρός τότε θὰ εἶναι πολὺ ἀργά, μᾶλλον θὰ τοὺς κόβει τὸ κεφάλι καὶ μερικοὶ δὲν θὰ ξέρουν τὸ γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τους ενδιαφέρει κατ'ουσία.Μυξοκλαίουσες παρθένες.Δρομολογούνται τόσ',ακόμη,ερήμην,απουσία ελληνικότητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.