24/8/14

Ουκρανία: προς κατάρρευση

 
Τελετή Βοντού για τα παιδιά στην ουκρανική Γαλικία
Xavier Moreau       (μτφ. Κριστιάν)
Τέλος φόρμας
Το ουκρανικό σύστημα συνεχίζει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική κατάρρευση του.
Ο υπολογισμός του Κρεμλίνου, το οποίο ήταν να περιμένει μέχρι να φέρουν οι οικονομικές πραγματικότητες την ολιγαρχική κυβέρνηση σε λογικό πλαίσιο σκέψης, φαίνεται να λειτουργεί. Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι αν θα παραμείνει κάποιος για να πραγματοποιήσει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ομοσπονδιοποίηση της χώρας.

Στρατιωτική κατάσταση
Στις περασμένες 19 Αύγουστου, το Κίεβο έβαλε για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις του σε επίθεση, πάλι χωρίς αποτέλεσμα. 
Στην πραγματικότητα, οι αντάρτες αφήνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να προσεγγίσουν, και σε στενή μάχη, η υπεροχή του πεζικού της Νέας Ρωσίας κάνει τη διαφορά, ιδιαίτερα κατά στρατευμάτων με πεσμένο ηθικό ή παρά εξοικειωμένων με τις αγριότητες της περιόδους της πλατείας Μαϊντάν. Το πυροβολικό των ανταρτών, πιο επαγγελματικό και ανώτερο σε τακτικούς ελιγμούς κερδίζει τακτικά τις μονομαχίες ενάντια σε αυτό του Κιέβου, το οποίο μπορεί να ανταποδώσει παρά μόνο βομβαρδίζοντας αδιακρίτως τις πόλεις.

Η αναβλητικότητα για τη ρωσική ανθρωπιστική νηοπομπή δεν έχει σχέση με την πιθανότητα ότι οι Ρώσοι έχουν κρυμμένη μια στρατιά αλεξιπτωτιστών ή Τ-90, αλλά με το γεγονός ότι αυτή η βοήθεια εμποδίζει τις προσπάθειες του Κιέβου να λιμοκτονήσει τους κάτοικους της Νέας Ρωσίας. 
Η όλη στρατηγική της χούντας βασίζεται στην ελπίδα να επαναλάβει ό, τι συνέβη στο Σλαβιάνσκ (Slaviansk). Σημειωτέον ότι η προσπάθεια για να κοπεί η παροχή νερού στο Ντόνετσκ απέτυχε, καθώς η διοίκηση της πόλης κατάφερε να αποκαταστήσει τα αντλιοστάσια. 
Κουρασμένοι από την αναρχία του Κιέβου και εμπιστευόμενοι τον έλεγχο στο έδαφος από τους πολεμιστές του NRL, οι Ρώσοι έστειλαν την αυτοκινητοπομπή τους που έφτασε σήμερα [22 Αύγ 2014, Ed] στο Λουγκάνσκ (Lugansk). Η ανθρωπιστική κρίση είναι πλέον αδύνατον να αρνηθεί από το Κίεβο, ιδίως δεδομένου ότι ο ίδιος ο στρατός του είναι, επίσης, θύμα της .

Ο ΟΑΣΕ συνεχίζει να δώσει δίκιο στη Ρωσία, και οι Ουκρανοί στρατιώτες, απουσίας κάθε αποτελεσματικής αντιμετώπισης των πολεμιστών της Ντονμπάς (Donbass), αναγκάζονται να γυρίσουν βίντεο όπου παριστάνουν Ρώσους αιχμάλωτους στρατιώτες. Ενώ ο Δεξιός Τομέας (Pravy Sektor) και το SBU βασανίζουν και κακοποιούν τους κρατούμενους τους, ο στρατός της Νέας Ρωσίας υπερηφανεύεται ότι μεταχειρίζεται τους δικούς του ορθά. Οι Ουκρανοί που συλλαμβάνονται επιτρέπεται να καλέσουν τις οικογένειές τους που έμειναν χωρίς νέα τους. 
Η συνέπεια είναι καταστροφική στα όπισθεν, επειδή το Κίεβο αρνείται την εκατόμβη την οποία υπέστη ο στρατός του. 
Πρόκειται για μια ακόμη φορά για τη σύγκρουση μεταξύ της αγριότητας της δυτικής νεωτερικότητας και της χριστιανικής Ευρώπης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.