12/8/14

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βεβηλώνει την μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών του Πόντου και της Μικράς Ασίας

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βεβηλώνει την μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών του Πόντου και της Μικράς Ασίας
Μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη φέρνει εσπευσμένα προς ψήφιση, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, το περιβόητο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Θερινό Τμήμα, αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές. Πρόκειται για ένα επαίσχυντο νομοθέτημα, που ποινικοποιεί την σκέψη και την έκφραση, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το πεδίο στους ανθέλληνες, να ασχημονούν, αρνούμενοι τις Γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία έκρινε ότι «υπάρχουν αόριστες έννοιες όπως π.χ. «παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος.», που επιτρέπουν στο νομοσχέδιο να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, όντας χρήσιμο μόνο για πολιτική κατανάλωση και όχι ως νόμος του Ελληνικού Κράτους.
Πέραν, όμως, των παραπάνω σημαντικών, διότι επιτρέπουν την λογοκρισία του οποιουδήποτε δεν συμφωνεί με την άποψη της κυβερνήσεως, υπάρχει και μία ακόμη πολύ σημαντική παράμετρος στο εν λόγω νομοθέτημα. Υπάρχει ειδική διάταξη περί της ποινικοποίησης  της άρνησης ή  εγκωμιασμού εγκλημάτων γενοκτονίας. Η διάταξη αυτή, κατόπιν διαταγής Ερντογάν και σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος της Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, δεν περιλαμβάνει την Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Αντιγράφουμε, σχετικώς, απόσπασμα άρθρου του Σάββα Καλεντερίδη:

 «Δηλαδή, επί της ουσίας, αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, όποιος στην Ελλάδα εγκωμιάζει ή αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και τη γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου, που αναγνωρίστηκαν από διεθνές δικαστήριο, θα τιμωρείται από το συγκεκριμένο νόμο, ενώ οι κεμαλιστές και ισλαμιστές φασίστες με τους εν Αθήναις και Θεσσαλονίκη συνοδοιπόρους τους, θα είναι ελεύθεροι να λοιδωρούν τα θύματα και τους απογόνους της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού οι γενοκτονίες αυτές δεν έχουν αναγνωριστεί από ελληνικό ή διεθνές δικαστήριο!
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι όταν το Μάιο του τρέχοντος έτους επιχειρήθηκε να κατατεθεί το ίδιο νομοσχέδιο, στο οποίο αναφερόταν ότι τιμωρείται ο εγκωμιασμός, η επιδοκιμασία και η κακόβουλη άρνηση της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας που έχουν αναγνωριστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η γνωστή και μη εξαιρετέα βουλευτής απέστειλε ηλεκτρονικό σημείωμα σε συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ζητούσε να απαλειφθεί η συγκεκριμένη προβληματική διάταξη, η οποία, σύμφωνα με την άποψή της, θα μπορούσε να έχει στη χώρα μας πολύ σοβαρότερες συνέπειες, αν χρησιμοποιηθεί όχι για την άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού αλλά για εθνικιστικούς λόγους!
Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, βουλευτής του ιδίου κόμματος συναντήθηκε τότε με τον πρέσβη της ενδιαφερόμενης χώρας, για να συντονίσουν τη δράση τους και να μην ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας καθώς και των Αρμενίων και Ασσυρίων»

Η Χρυσή Αυγή έχει σταθεί πολύ πριν από την είσοδό της στην Βουλή στο πλευρό των Ποντίων και Μικρασιατών αδελφών μας, έχοντας μάλιστα καταθέσει πρόταση νόμου στην οποία αναφερόταν ρητά ότι «όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων (10.000-20.000) ευρώ».
Αυτό που τίθεται σε αμφισβήτηση από το επαίσχυντο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη μέσα στο καλοκαίρι, είναι η Εθνική μας Μνήμη. Είναι το δικαίωμά μας να μην ξεχάσουμε τα εγκλήματα που βίωσαν οι πρόγονοί μας. Είναι το δικαίωμα μας στην Ύπαρξη, την Αξιοπρέπεια και την Μνήμη. Είναι το δικαίωμά μας να είμαστε Έλληνες!

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή αν δεν το ψηφίσουν οι βουλευταράδες τι θα γίνει;
    Δεν θα πάρουμε τήν δόση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταλαίπωρη Ελλάδα, όταν έχεις βουλευτές όπως αυτό το υποκείμενο που λέγεται <> και κάποιους άλλους ιδίου φυράματος, τι να τους κάνεις του εχθρούς. Την πληρώνουμε και σαν καθηγήτρια για να μεταδίδει στα παιδιά μας τις ολέθριες απόψεις της. Δεν υπάρχουν πια έλληνες να βράζει το αίμα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αὐτὸ τὸ νομοσχέδιο, ἔστω καὶ ἐὰν κατεδίκαζε τὶς γενοκτονίες ποντίων, μικρασιατῶν, ἀρμενίων, ἀσσυρίων κ.λπ. πᾶλιν θὰ ἦταν ἐπαίσχυντο, διότι καταργεῖ τὴν ἐλευθερία τοὺ λόγου. Τέτοιου εἴδους νομοσχέδια, μόνο στὸ ἀνατολικὸ μπλόκ ὑπῆρχαν, τώρα ποὺ ἡττήθησαν, φάνηκε καὶ οἱ χῶρες τῆς Δύσεως πόσο φιλελεύθερες εἶναι. Ἀλλὰ νὰ μοῦ πῇς ἡ Ἱερὰ Ἐξέτασις δυτικὸ φροῦτο ἦταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Τέτοιου εἴδους νομοσχέδια, μόνο στὸ ἀνατολικὸ μπλόκ ὑπῆρχαν<

    Λάθος! Η άρνηση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, για παράδειγμα, είναι απαγορευμένη σε πολλές χώρες της Δύσης, ενώ δεν ήταν σε καμμία του πρώην Ανατολικού Μπλογκ.

    Κατά τα άλλα κι εγώ τάσσομαι κατά των απαγορεύσεων αυτών, διότι εμποδίζουν την ελευθερία της γνώμης. Στην Ελλάδα, ουδέποτε είχαμε τέτοιους νόμους και το εν λόγω ν/σ πιστεύω ότι έχει άλλους σκοπούς και όχι την απαγόρευση της άρνησης του ολοκαυτώματος.

    Με το πρόσχημα του "ρατσισμού", της "ξενοφοβίας" και λοιπών ανοησιών, θα φιμώνονται αντιφρονούντες στην κυβέρνηση Σαμαρά.

    Αυτά τα έχω ξαναγράψει κι έχω επισημάνει ότι η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.