20/8/14

Τον Νταβούτογλου «δείχνει» ο Γκιουλ για τη θέση του πρωθυπουργού

Θα αναλάβει προσωρινά πρωθυπουργός έως τις εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το 2015  
Αγκυρα 
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε την Τρίτη ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα είναι πιθανότατα εκείνος που θα αναλάβει την ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και επομένως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας.
«Εξ όσων μπορώ να δω, ο Νταβούτογλου θα αναλάβει τη θέση. Θα τον υποστηρίξουμε» δήλωσε ο Γκιουλ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της τουρκικής προεδρίας στην Αγκυρα.

Μετά την εκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της χώρας, το AKP συγκαλεί έκτακτο συνέδριο στις 27 Αυγούστου (την προηγούμενη της ανάληψης των καθηκόντων από τον Ερντογάν) προκειμένου να ορίσει το νέο του πρόεδρο.

Ο Γκιουλ έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει στο κόμμα του μόλις παραδώσει τα καθήκοντά του, όμως δεν μπορεί να αναλάβει προς το παρόν πρωθυπουργός, διότι δεν είναι βουλευτής.

Στην περίπτωση που ισχύσει το σενάριο ανταλλαγής ρόλων Ερντογάν-Γκιουλ στην προεδρία-πρωθυπουργία, ο Νταβούτογλου θα αναλάβει προσωρινά πρωθυπουργός έως τις εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το 2015.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.