20/8/14

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε η Χεζμπολάχ στη Συρία

Ετοίμαζε επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα στον Λίβανο

REUTERS/STRINGER
Οι σιίτες μαχητές σκότωσαν τον Αμπού Αμπντουλάχ Αλ Ιράκι στην περιοχή Καλαμούν της Συρίας, κοντά στη μεθόριο με τον Λίβανο (φωτ. αρχείου).
Μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ σκότωσα την Τρίτη υψηλόβαθμο στέλεχος του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους, εντός του συριακού εδάφους, ισχυριζόμενοι ότι σχεδίαζε αιματηρές επιθέσεις στο έδαφος του Λιβάνου.
Οι σιίτες μαχητές σκότωσαν τον Αμπού Αμπντουλάχ Αλ Ιράκι στην περιοχή Καλαμούν της Συρίας, κοντά στη μεθόριο με τον Λίβανο.
Ο Ιράκι, σύμφωνα με την Χεζμπολάχ, ετοίμαζε επιθέσεις αυτοκτονίας στο έδαφος του Λιβάνουμ, προφανώς κατά σιιτικών στόχων.
Ο σουνίτης τζιχαντιστής σκοτώθηκε από βόμβα, η οποία πυροδοτήθηκε τη στιγμή που το αυτοκίνητό του διέσχιζε δρόμο στην περιοχή Καλαμούν.
Η ίδια η Χεζμπολάχ απέδωσε τον θάνατο του Ιράκι σε δραστηριότητα του συριακού στρατού, τον οποίο η ίδια υποστηρίζει στις μάχες του κατά των Σύρων ανταρτών.
Προπύργια της Χεζμπολάχ εντός του Λιβάνου έχουν γίνει στόχος βομβιστικών επιθέσεων από σουνίτες ισλαμιστές, που ζητούν η σιιτική οργάνωση να αποσύρει τους μαχητές της από τις μάχες στη Συρία.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.