18/8/14

Μιζούρι: Την Εθνοφρουρά «κατεβάζει» η πολιτεία για να ελέγξει τις διαδηλώσεις (βίντεο)

Κλιμακώνεται η ένταση

REUTERS/LUCAS JACKSON

Ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον υπέγραψε διαταγή με την οποία η Εθνοφρουρά καλείται «να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης, καθώς και στην προστασία των πολιτών του Φέργκιουσον».
Η πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ στέλνει δυνάμεις της Εθνοφρουράς στην πόλη Φέργκιουσον, καθώς οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, με αφορμή τον θανάσιμο τραυμτισμό αόπλου μαύρου νεολαίου από πυρά αστυνομικών.
Ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον υπέγραψε διαταγή με την οποία η Εθνοφρουρά καλείται «να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης, καθώς και στην προστασία των πολιτών του Φέργκιουσον».
Η απόφαση ελήφθη μετά τις νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με αγανακτισμένους νεολαίους, λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή, για δεύτερη νύχτα, η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον από τις 12 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.
Η αστυνομία του Φέργκιουσον, προαστίου του Σεντ Λιούις, τόνισε ότι δέχθηκε επίθεση και δεν είχε «άλλη εναλλακτική» πέραν του να απαντήσει.
Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση βομβών μολότοφ και έστησαν οδοφράγματα.
Ο φόνος του Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό στις 9 Αυγούστου πυροδότησε έκρηξη οργής στην κατοικούμενη από μαύρους - στην πλειονότητά τους -  κατοίκους πόλη.
Προκαταρκτική ιδιωτική νεκροψία έδειξε, σύμφωνα με τους New York Times, ότι ο νεαρός άνδρας έχει πυροβοληθεί έξι φορές, οι δύο από αυτές στο κεφάλι.

Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Ενα κρατος που χτισθηκε πανω στο δουλεμποριο και την κλοπη γης, και στην συνεχεια μετατραπηκε σε λημερι του διεθνους σιωνισμου, εξαγοντας πολεμους και καταστροφες, τι μελλον μπορει να εχει? Οι αμερικανοι πολιτες ειναι εκεινοι που πρεπει να συνειδητοποιησουν την πραγματικοτητα και να πραξουν αναλογα. Η φωτογραφια του mc cain (μηπως αραγε απο το εβραικο καϊν?) με τα ανθρωποειδη του ισλαμ, πρεπει να ταρακουνησει ολοκληρη την υφηλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.