19/8/14

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για την γενοκτονία των Ποντίων

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης συνυπέγραψε μαζί με ακόμα 37 βουλευτές της ΝΔ επιστολή προς τον Πρωθυπουργό σύμφωνα με την οποία ζητά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο διάστημα στο κοινοβούλιο να συμπεριληφθεί και η γενοκτονία των Ποντίων και μάλιστα να χαρακτηριστεί ως αδίκημα όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.
«Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς  συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η βουλή την αναγνώρισε επίσημα το 1994 ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε δεσμευτεί με δήλωση του για το επίμαχο θέμα.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Προς Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, 
"Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από  τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.
Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς  συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.
Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.
Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο  δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.  Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα  συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος"

7 σχόλια:

  1. ...Και το κοινοτικό δίκαιο;...

    Κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε από το Capital.gr σχετικά απάντησε ότι δεν έχει γίνει επεξεργασία του σχετικού αιτήματος, το οποίο, όπως είπε, «δεν είναι τόσο απλό». Κι αυτό διότι το μεν Ολοκαύτωμα έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα σε αντίθεση με τη Γενοκτονία των Αρμενίων που έχει τύχει μερικής αναγνώρισης (από χώρες της ΕΕ) και των Ποντίων που παραμένει ως αίτημα.

    «Βεβαίως εμείς νομοθετούμε για το εσωτερικό της χώρας αλλά οι νόμοι μας δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με το κοινοτικό δίκαιο», η κατακλείδα.

    Οπερ, εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, το... ταλαίπωρο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν πέντε μήνες: στα συρτάρια της Βουλής.

    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα εκατομμυρια των Ουκρανων (Ολοντομορ) και των Ρωσων που πεθαναν με βασανιστικο τροπο απο το Εβραιοκινητο καθεστως στη Σοβιετικη ενωση (μη ξεχνατε η συντριπτικη πλειοψηφια του μηχανισμου ηταν Εβραιοι)δεν πρεπει να να υπαρξει αποδοχη ευθυνης και διατηρηση της μνημης τους? Να μη πως για τα δεκαδες εκατομμυρια μαυρων που πουληθηκαν σκλαβοι και την εξοντωση ουσιαστικα των Ινδιανων της Αμερικης (ασε τους Ινκας και τους Αζτεκους-τους βαφτιζαν πρωτα και μετα τους σκοτωναν για να πανε ...στον παραδεισο). ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ Α_ΛΑ_ΚΑΡΤ λοιπον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραια τα λετε φωστηρες του εθνους ενα πραγμα ομως δεν λετε τι δουλεια εχουμε με τους εβραιους δεν φτανει η αναγνωριση του ολοκαυτωματος; πρεπει και να τιμωρουντε οσοι φερουν αντιρηση;που ειναι η δημοκρατια ,η ελευθερια της εκφρασης .Οι εντολεις της κυβερνησης που υποστηριζετε εις βαρος του λαου που σας εξελεξε ειναι εβραιοι και για αυτους οσοι δεν ειναι εβραιοι ειναι κατωτεροι απο ζωα ειδικα οι Ελληνες το γραφουν στα κειμενα τους.Μια αποδειξη οτι θελουν να εξαφανισουν καθε τι μη εβραικο ειναι ο νομος που σας εστειλαν να υπογραψετε.ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὅλα αὐτὰ τὰ νομοσχέδια θυμίζουν λογοκρισία τύπου κομμουνιστικῶν καθεστώτων. Στὴν Βόρειο Κορέα γίνονται τώρα τέτοια καὶ χειρότεραμ, νὰ μὴν μποροῦμε νὰ μιλήσουμε.

    Στὶς Η.Π.Α. κανένα τέτοιο νομοσχέδιο δὲν ψηφίζεται, ξέρετε γιατί;
    Τὸ ἀπαγορεύει τὸ σύνταγμά των.

    Ἡ ἐλευθερία τοῦ λόγου, ἔστω καὶ ἀπεχθὴς εἶναι ἀναγκαία προϋπόθεσις γιὰ τὴν πρόοδο τοῦ ἑκάστοτε κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρκετές χώρες απαγορεύουν (τιμωρούν) την άρνηση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, ήδη από το 1947 (π.χ. Αυστρία). Καμμία του Παραπετάσματος, όσο υπήρχε αυτό.

    Στο Ισραήλ, η ποινικοποίηση έγινε μόλις το 1986!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Adonios

    >δεν πρεπει να να υπαρξει αποδοχη ευθυνης<

    Από ποιον;

    >Να μη πως για τα δεκαδες εκατομμυρια μαυρων που πουληθηκαν σκλαβοι<

    Πόσες ... "δεκάδες εκατομμύρια" λες να ήταν, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι σήμερα οι Αφροαμερικανοί είναι 42 εκατομμύρια περίπου και ότι:

    α) Γεννοβολούν σαν κουνέλια (όταν απαγορεύτηκε η δουλεία, ήταν περίπου 5 εκατομμ. = 0,5 δεκάδες εκατομμ.)

    β) Δεν είναι όλοι καταγόμενοι από πρώην σκλάβους;

    Καταλαβαίνεις τι ανοησίες γράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και στο φινάλε, τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με το θέμα μας εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.