2/9/14

Ο Φιντέλ Κάστρο συνέκρινε το ΝΑΤΟ με τα γερμανικά Ες Ες

Σφοδρή επίθεση κατά των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να συγκρίνει τους ευρωπαίους εκπροσώπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με τα Ες-Ες των Ναζί! 
Ο 88χρονος Φιντέλ συνέταξε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε κουβανικά μέσα ενημέρωσης και στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόγεια μάχη που εξακολουθεί να δίνει η Ουάσιγκτον με τη Ρωσία και τη Λαϊκή Κίνα.

«Ο κόσμος δεν έχει δει ηρεμία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αφότου η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να λύσει τις διαφορές της με ό,τι έχει απομείνει από δύο μεγάλα έθνη (τη Ρωσία και την Κίνα)», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κάστρο. 

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Ρωσία και η Κίνα είναι οι χώρες που «υλοποίησαν το ηρωικό έργο του να βάλουν τέλος στην ιμπεριαλιστική αποικιοκρατική τάξη που είχαν επιβάλει στον κόσμο η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Κατηγόρησε τη Δύση για «κυνισμό», σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει «σύμβολο ιμπεριαλιστικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στο NATO - με αφορμή προφανώς και τη Σύνοδο της Ουαλίας την Πέμπτη - ο Φιντέλ Κάστρο παρομοίασε ευρωπαίους εκπροσώπους της Συμμαχίας με τα Ναζί.

«Πολλοί εντυπωσιάζονται όταν ακούνε τις δηλώσεις που κάνουν κάποιοι ευρωπαίοι εκπρόσωποι του NATO, όταν μιλούν με το στιλ και το πρόσωπο των Ναζιστικών Ες-Ες», έγραψε.

«Η αυτοκρατορία της απληστίας του Αδόλφου Χίτλερ καταγράφεται στην ιστορία χωρίς περισσότερη δόξα από την ενθάρρυνση που δίνεται στις επιθετικές, μπουρζουά κυβερνήσεις του NATO, κάτι που τις κάνει τον περίγελο της Ευρώπης και του κόσμου».

Ο Κάστρο επιτέθηκε και κατά του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή - και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008 - Τζον ΜακΚέιν τον οποίο χαρακτήρισε συνεργάτη της ισραηλινής Μοσάντ κατηγορώντας μάλιστα και τους δύο ότι συνέβαλαν στη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους των Τζιχαντιστών «το οποίο ελέγχει ένα σημαντικό κομμάτι του Ιράκ και πιθανότατα το ένα τρίτο της Συρίας».
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.