18/9/14

Σε Μανχάταν του νότου εξελίσσεται η Μελβούρνη

Θα ανεγερθούν τουλάχιστον 20 ουρανοξύστες μέσα στα επόμενα χρόνια
του  Σ. Χατζημανώλη
Σε πόλη «γιγάντων» εξελίσσεται σιγά-σιγά η Μελβούρνη, αφού, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια, την προσεχή δεκαετία πρόκειται να ανεγερθούν πάνω από 20 ουρανοξύστες το ύψος των οποίων θα ξεπερνά τα 200 μέτρα.
Η ανέγερση των ουρανοξυστών αναμένεται να αλλάξει την όψη της Μελβούρνης που μετά από λίγα χρόνια θα φιγουράρει σαν το Μανχάταν του νοτίου ημισφαιρίου.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη τελείωσε στο South Bank η ανέγερση του ουρανοξύστη Prima Pearl, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος της Μελβούρνης, μετά τον ουρανοξύστη Eureka (σχεδιάστηκε από τον Έλληνα Νώντα Κατσαλίδη) που χτίστηκε πριν λίγα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, ο νέος ουρανοξύστης έχει ύψος 256 μέτρα, ενώ το Eureka που βρίσκεται στην ίδια περιοχή έχει ύψος 297 μέτρα.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία στην Πολεοδομία αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχέδια προτάσεις για ανέγερση 23 ουρανοξυστών που το ύψος τους θα ξεπερνά τα 200 μέτρα.
Ο πρώτος ουρανοξύστης που χτίστηκε στη Μελβούρνη το 1986 και ξεπέρασε τα 200 μέτρα ήταν το Rialto, ενώ στα 28 χρόνια που πέρασαν έκτοτε χτίστηκαν μόνο άλλοι 6 που ξεπέρασαν σε ύψος το Rialto.
Οι περισσότεροι από τους νέους ουρανοξύστες που θα ξεπερνούν τα 200 μέτρα θα χτιστούν στην περιοχή του South Bank, ενώ ο υψηλότερος από αυτούς, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια, θα φτάσει τα 319 μέτρα.
Η ανέγερση του πιο πάνω ουρανοξύστη αναμένεται να αρχίσει τον επόμενο χρόνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.