2/9/14

Ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων

Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις
Στην ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Είχε προηγηθεί η υποβολή σχετικού αιτήματος από 38 βουλευτές της Ν.Δ. με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο υπουργός κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις με τις οποίες:
- τιμωρείται η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Όπως εξήγησε, η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπαίνει ονομαστικά, γιατί θα πρέπει να μπουν και οι 53 γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή.
- τιμωρείται και όποιος υποκινεί πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους
- τιμωρούνται και οι πράξεις που γίνονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.
«Είμαστε αντίθετοι στην δίωξη της άρνησης ακόμα και αν αφορά το έγκλημα των εγκλημάτων που είναι το Ολοκαύτωμα», τόνισε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την ελευθερία του λόγου και το φρόνημα». «Στο θέμα αυτό ο νόμος δεν θα λειτουργήσει, όπως δεν λειτούργησε ο αντίστοιχος νόμος στη Γαλλία», εκτίμησε.
Όπως ανέφερε η κ. Κατριβάνου, είναι θέμα επιστημόνων να καθορίσουν αν είναι γενοκτονία, εθνοκάθαρση κ.λπ. και το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμη την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, θέση με την οποία συμφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
ΠΑΣΟΚ: Στήριξη της τροπολογίας για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης
Όπως φάνηκε ειδικότερα και από την ομιλία του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου, το Κίνημα υποστηρίζει την τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, χωρίς όμως να θέτει βέτο για την στήριξη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην τροπολογία των 18 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τριαντάφυλλος τόνισε πως «είναι μία εκκρεμότητα απέναντι στην ισότητα, απέναντι στην ισονομία, απέναντι στη διάκριση». «Την υποστηρίζουμε, θεωρούμε ότι έχει ευρύτατη αποδοχή», είπε χαρακτηριστικά. Η τροπολογία, πρόσθεσε, «έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Στέλνει μήνυμα ότι η ελληνική πολιτεία και κοινωνία τον καιρό της κρίσης θέλει να περάσει απέναντι όλη μαζί».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Επικοινωνιακές μεθοδεύσεις
Μέχρι να δούμε την τελική διατύπωση της διάταξης για την Γενοκτονία των Ποντίων καταψηφίζουμε συνολικά το νομοσχέδιο, τόνισε η εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε: «ταυτόχρονα καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ».
newsroom naftemporiki.gr

10 σχόλια:

  1. Πρέπει να ποινικοποιήθει η άρνηση της Γενοκτονίας τον Ποντίων Άπαξ και δια παντός. Οι λόγοι είναι πέραν από πασιφανείς παρόλο που πιστεύω ότι το Ισραήλ δεν ενδέχεται σε καμία περίπτωση να το πράξη επισήμως πιστεύω ακράδαντα ότι η Ισραηλινή Κοινότητα θα στηρίξει μια τέτοια απόφαση και μια τέτοια κίνηση.

    Πιστεύω αγαπητέ Σάββα ότι ήρθε η Ώρα να συναντήσετε ως Ποντιακό Συμβούλιο το Εβραϊκό Συμβούλιο στην Ελλάδα και να ανταλλάξετε τεχνογνωσία και ιστορικά δοκίμια.
    Πιστεύω ότι θα σας βοηθήσουν ακέραια.

    Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανταλλάξω σκέψεις μου στο παρών Ιστολογιο.

    Ευγενικά χαιρετισμούς,
    Λ. Ισαακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leo Izaak
    αυτό έχει ήδη γίνει.
    Άργησε αλλά έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Peter zeis sto kosmo tou parelthontos, I akoma kai kalitera se ena kosmo pou den exei logiki tou paralogou. Alla foul me mono anatheorismo.. Xonepseto I Ellada kai to Israil xreiazonte o enas ton Allon. Sou aresei den sou aresei ta xrysa auga kai ta tsyrizopoula einai se allo kosmo. Se ena kosmo pou diakatexaite apo Diethnismo I paralogo ethnikismo pou ekfrazaite apo ena peplo ilithiotitas.
    To Israil mexri extes ypostirize gia tous dikous tou logous tin Tourkia. Na omos pou ta pramata alaksane kai tin efage.. An kai itane gnosto se merikous pou oarakolouthaane tin anodo tis Tourkias oti I mitera tourkia tha ekane tou kefalioutis sto telos.. I arppazoune tin eukairia oi Ellines kai Israelinoi ..I ginonte yusufakia me ton tropo tous.... O enas fysika pio grigora apo ton allon .

    (X) ELLINAS

    (X)ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Toro oso afora tin Repousti kai Theodoridides einai sta kakkala tou kathe patrioti vouleuti na antidrasi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oi Diethnistes kai oi koumounistes thelimena I athela mia zoi prodotes itane stin ellada eidika...
    (X) ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eυρέθη τρόπος για να μην πιάνει ο νόμος τη Ρεπούση και όσους αμερικανοκομμουνιστές αρνούνται τις γενοκτονίες αυτές! Ιδού πως (αντιγράφουμε από διαρροή προς παπαγάλο του συστήματος):

    «Οι διατάξεις για την ποινική τιμωρία όσων εγκωμιάζουν δημοσίως ή αρνούνται κακόβουλα το Ολοκαύτωμα και τις γενοκτονίες θέτουν όρια, μη επιτρέποντας την ποινική εμπλοκή σε όσους απλώς εκφράζουν επιστημονικές απόψεις ή ιστορικές προσεγγίσεις. Και τούτο διότι, όπως ξεκαθάριζαν πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να τιμωρηθεί κάποιος που αρνείται, π.χ. τη γενοκτονία των Ποντίων ή το Ολοκαύτωμα πρέπει να το κάνει κακόβουλα και με σκοπό «να υποκινήσει βία ή μίσος κατά της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία στο παρελθόν είχε πέσει θύμα του Ολοκαυτώματος ή Γενοκτονίας».

    Και για να το κάνουμε πιο… λιανά για να το κατανοήσουν όλοι, εάν κάποιος εθνικιστής υποστηρίξει ότι π.χ. δεν ήταν 6 εκατομμύρια οι νεκροί εβραίοι κατά την περίοδο του πολέμου, αλλά 2, θα τιμωρείται για «κακόβουλη άρνηση του ολοκαυτώματος» και «υποκίνηση βίας και μίσους κατά των εβραίων». Αντιθέτως, όποτε η Ρεπούση αμφισβητήσει την γενοκτονία των Ποντίων κ.λπ., δε θα τιμωρείται, γιατί θα κάνει «ιστορικές προσεγγίσεις» και θα εκφράζει «επιστημονικές απόψεις»! Όλα στα μέτρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nai alla tha uparxei o fovos..prota ton grafane...Kai an exeis kalo dikigoro mporei na tis kanei tin zoi patini...
    Its up to you .Se diavaiveo I repousti den tha einai toso aneti...Oi Tsyrizaioi omos logo psifon stin Thraki kanoune pipila ta panta gia tin Teliki Niki???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η γνώμη ότι τα θύματα του Ολοκαυτώματος ήσαν λιγότερα, δεν συνιστά άρνηση, αλλά αναθεωρητισμό, ο οποίος δεν τιμωρείται με το παρόν ν/σχέδιο.

    Σχόλιό μου για την ανοησία του νομοσχεδίου κι αυτού που το παρασκεύασε εδώ.

    @ Ellinas

    Καλό θα ήταν να έγραφες ελληνικά, διότι τα greeklish, εκτός από αντιαισθητικά, είναι και δυσανάγνωστα. Είσαι ο μόνος που τα χρησιμοποιεί εδώ μέσα, ενώ πολλά ελληνικά ιστολόγια τα απαγορεύουν.

    Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις για κάποιον λόγο να εγκαταστήσεις ελληνική γραμματοσειρά, υπάρχουν διάφοροι αυτόματοι μετατροπείς στο διαδίκτυο.

    Νομίζω ότι ο χρήστης Alenandros χρησιμοποιεί έναν τέτοιο κι έχει άριστα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nativist kalos I kakkos auto pou exo kano. Sorry my friend ksero oi exeis dikio alla uto mporo gia tin Ora..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.