30/9/14

Δικαστική έρευνα για γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας, ξεκινά η Μόσχα

Η χρήση βαρέων όπλων προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων, λέει η Ρωσία
Δικαστική έρευνα «για γενοκτονία» του ρωσόφωνου πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία όπου, σύμφωνα με τη Μόσχα, η χρήση βαρέων όπλων προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκινάει η Ρωσία.
«Η Επιτροπή Έρευνας ξεκίνησε δικαστική έρευνα για γενοκτονία των ρωσόφωνων πληθυσμών που ζουν στο έδαφος των λαϊκών δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ», δύο από τα κύρια προπύργια των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του θεσμού αυτού, ο Βλαντίμιρ Μαρκίν.

«Άγνωστοι στο εσωτερικό της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, των ενόπλων δυνάμεων, της Εθνοφρουράς και του «Δεξιού Τομέα» έδωσαν διαταγές που είχαν στόχο την ολοκληρωτική εξόντωση των ρωσόφωνων πολιτών» στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε ο Μαρκίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση βαρέων όπλων και της αεροπορίας στη διάρκεια της σύγκρουσης προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων και την καταστροφή περισσότερων από 500 πολιτικών κτιρίων στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.