18/9/14

Η Τουρκία πάτρωνας των Σκοπίων!

_______________________________________________1__313721292.jpgΑχμέτ Νταβούτογλου: Εμάς ρωτούσαν στις διεθνείς διασκέψεις για την ΠΓΔΜ
«Σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις την περίοδο που ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, σε περίπτωση που απουσίαζε ο Υπουργός Εξωτερικών της ‘Μακεδονίας’, όπως στο ΝΑΤΟ, όλοι γυρνώντας προς εμάς ‘η Τουρκία τι έχει να πει άραγε’» τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στην Άγκυρα.
Είναι προφανές ότι ο Γκρούεφσκι έγινε δεκτός στην τουρκική πρωτεύουσα ως πρωθυπουργός της ‘Μακεδονίας’. 
Ο Νταβούτογλου, έκανε λόγο για ισχυρά θεμέλια  στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας - ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι με αφετηρία τις κοινωνικές τους σχέσεις έχουν οικοδομήσει και ισχυρές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις. Τόνισε, δε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που τρέφει ο Γκρούεφσκι για την Τουρκία, καθώς, όπως ανέφερε, για πρώτη φορά ένας ξένος πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη χώρα, επισκέπτεται συνολικά 5 με 6 πόλεις: την Κωνσταντινούπολη, το Κοτζάελι, το Εσκίσεχιρ, την Άγκυρα, τη Μερσίνα και τα Άδανα. 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και συνέχισε λέγοντας ότι στηρίζει αίτημα της χώρας για ένταξη στην ΕΕ. «Ευχόμαστε μια μέρα μαζί να μπούμε στην ΕΕ», είπε.  
Τέλος, για τις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, ο Νταβούτογλου επεσήμανε ότι από 400 εκ. δολάρια που είναι ο όγκος των διμερών συναλλαγών, η Τουρκία επιθυμεί σε μικρό χρονικό διάστημα να αυξηθεί σε 1 δις δολάρια. 
Γραφείο Θεσσαλονίκης pontos-news.gr

4 σχόλια:

  1. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΤΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ???

    Ενώ η Ελλάδα παραμένει παραδομένη στη περιδίνηση επικίνδυνων σχεδιασμών με εμπνευστή και χορογράφο την τουρκική προκλητικότητα και αλητεία, το εξ ίσου επικίνδυνο και καθ όλα συνένοχο δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου, όχι μόνο δεν τολμά να αποθαρρύνει τους διαχειριστές αυτής της αθλιότητας, που αμφισβητούν ευθέως την εθνική μας κυριαρχία...

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/09/blog-post_574.html

    Αλλά παραμένει κρυπτόμενο απέναντι σε κάθε πρόκληση εναποθέτοντας την αρμοδιότητα για απαντήσεις σε τριτοκλασάτα στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Και αυτή η στάση δημιουργεί εκ των πραγμάτων πολλά και επικίνδυνα ερωτηματικά, για το ρόλο και τις προθέσεις του, αλλά και για το περιεχόμενο των ενδεχόμενων μυστικών του συμφωνιών, με την ηγεσία της γείτονος. Ας πάρουμε όμως τά ρπάγματα από την αρχή.

    Η είδηση πέρασε απαρατήρητη από τη βιομηχανία των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή, και οι αναμενόμενες προεκτάσεις της συνιστούν για τον τόπο μας πραγματικό εφιάλτη.

    Από το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Aydinlik προκύπτει, πως με τις ευλογίες του τουρκικού κράτους και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, προετοιμάζεται ευρείας έκτασης προβοκάτσια στο κέντρο της Αθήνας, με πρόσχημα τις προβλέψεις του «αντιρατσιστικού» για τις γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων.

    Η είδηση δεν έχει διαψευστεί, και στη χώρα των Σα(χλα)μαροβενιζέλων, το μόνο βέβαιο είναι πως τουρκοπράκτορες και φανατισμένα ρεμάλια προετοιμάζονται ήδη για...

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/09/blog-post_574.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας καλός λόγος για διάβημα και γκρίνια στην Τουρκία. Οπως δεν θέλουν αυτοί να μιλαμε για τις γενοκτονίες τους ετσι και εμείς δεν θέλουμε να προσφωνουν τα Σκοπιά ως "Μακεδονια". Τουλάχιστον να δείχνουμε καμια φορα και δυσαρεστημένοι... Όχι μόνο χαμόγελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την πάροδο του χρόνου, με τα όσα συνέβησαν σ' αυτό το διάστημα, ένα είναι το συμπέρασμα. Ο Τούρκος δεν αλλάζει νοοτροπία, όσα χρόνια, όσοι αιώνες κι αν περάσουν. Παραμένει ο ίδιος, πονηρός, μοχθηρός, ταραξίας και χωρίς μπέσα. Πως αντιμετωπίζεται ένας τέτοιος γείτονας; Ποτέ με χαμόγελο, ούτε με ευγένεια αλλά στη δική του γλώσσα, αυτή που καταλαβαίνει καλά. Για να μιλήσεις όμως αυτή τη γλώσσα χρειάζονται πολιτικοί με ...φρύδια, όχι του τύπου Βενιζέλου, Σαμαρά, Κινέζου (Σημίτη) και Γιωργάκη. Θα υποστηρίξουν ορισμένοι πως μια αντιπαράθεση με τους τούρκους θα βλάψει τον τουρισμό μας (κύρια πηγή εισοδημάτων της χώρας μας). Μήπως κι αυτοί δεν στηρίζονται στον τουρισμό; Κι αυτοί δεν νοιάζονται να μην χαλάσει η εικόνα τους; Γιατί λοιπόν να τους συμπεριφερόμαστε σαν ραγιάδες; Αν τους ξεκόβαμε πως οποιοδήποτε όνειρο για την σύνδεση και εισδοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (διακαής πόθος όλων των τούρκων) περνά από τη Λευκωσία και την Αθήνα, τα πράγματα σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ overlord821

    Μην λησμονείς ότι η Τουρκία ήταν ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρωτο, κράτη που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το συνταγματικό των όνομα.

    Έτσι, χάριν της ... ελληνοτουρκικής φιλίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.