2/9/14

Αντιρατσιστικό: Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή – Αντίθετος στην ποινικοποίηση άρνησης της Γενοκτονίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Επισήμως ανακοίνωσε ο υπουργός δικαιοσύνης ότι περιλαμβάνονται οι γενοκτονίες Ποντίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών
Κατά την έναρξη της συζήτησης στο Γ’ θερινό τμήμα της Βουλής, μπροστά σε σχεδόν άδεια έδρανα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου διευκρίνισε ότι μέσω των αλλαγών που κατέθεσε, πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή, (των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ). Τις πληροφορίες είχε νωρίτερα μεταδώσει το pontos-news.gr.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον θα τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο και όσοι υποκινούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
Κατά της ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας ο ΣΥΡΙΖΑ
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε ικανοποιημένη για τις προσθήκες στο νομοσχέδιο σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τις αλλαγές στο θέμα των γενοκτονιών.
«Για οποιαδήποτε άρνηση εγκλημάτων δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε το λόγο και το φρόνημα. Και απέναντι στα θύματα των Ποντίων και των Αρμενίων – τιμάμε αυτά τα θύματα – όμως λέμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας ή εθνικής πλειοδοσίας. Είναι θέμα των επιστημόνων να αποδείξουν αν είναι γενοκτονία ή εθνοκάθαρση» δήλωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

4 σχόλια:

  1. Είναι θέμα των επιστημόνων να αποδείξουν αν είναι μπάσταρδη ή απλώς τσογλάνα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ -

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ-
    ΕΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ- και αυτά θα δεχόμαστε .
    για να μη μπερδευόμαστε ... γιατί είμεθα και χαϊβάνια εεε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή<

    Λέξη-κλειδί: ΚΟΚΟΒΟΥΛΑ. Και ποιος και πώς θα κρίνει αν η άρνηση είναι κακόβουλη, ή καλόβουλη; Όταν γίνεται μία ανοησία, όπως αυτή της μερικής ποινικοποίησης της γνώμης και μετά προσπαθούν να τα μπαλώσουν, γίνονται ακόμη μεγαλύτερες ανοησίες, όπως η παραπάνω.

    Για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, όμως, δεν ισχύει, απ' ό,τι καταλαβαίνω, το καλόβουλο και το κακόβουλο.

    Ανοησία χωρίς όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mia zoi prodotes oi diethnistes. Exoune polles amarties oi koumounistes tis ellados apo tin mikra Asia mexri tin makedonia. Oust apo edo koproskyla orfana tou Stalin kai out Tsaouseskou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Για οποιαδήποτε άρνηση εγκλημάτων δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε το λόγο και το φρόνημα" Αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλα τα εγκλήματα για οποιοδήποτε λαό ή κοινωνική ομάδα. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πάντως όταν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία και αποδείξεις για τα εγκλήματα (όπως για τις περιπτώσεις του Πόντου και της Μ. Ασίας) η ποινικοποίηση της άρνησής τους δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από επιχειρήματα περί "φίμωσης της αλήθειας και της έρευνας" σε πάσης φύσεως κακόβουλους και ανιστόρητους. Αν μπορεί κάποιος ας αποδείξει με στοιχεία ότι δεν έγιναν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.