15/9/14

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για το "αντιρατσιστικό": Όχι μόνο δεν σας χρωστάμε, αλλά θα πάρουμε και το βόδι!

Αντιρατσιστικό, μια αποτίμηση
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η πυρπόληση και η καταστροφή της Σμύρνης ήταν μέρος του σχεδίου γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής. Δεν τους αρκούσε να σφάξουν και να εκδιώξουν τους Έλληνες. Ήθελαν να εξαφανίσουν ακόμα και τα ντουβάρια, για να μην μιλούν αιωνίως για την παρουσία των Ελλήνων στην "Γκιαούρ Ιζμίρ". Οι Τούρκοι, 91 χρόνια μετά το έγκλημα, όχι μόνο παραμένουν αμετανόητοι αλλά συνεχίζουν τις πολιτικές γενοκτονίας με σύγχρονους όρους.
Στις 9 Σεπτεμβρίου το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τέθηκε σε ψηφοφορία το Άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου, το οποίο, σύμφωνα με το κείμενο του νόμου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπει την ποινικοποίηση της κακόβουλης άρνησης «εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων», προβλέποντας «φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 − 20.000) ευρώ» σε όσους παραβαίνουν το νόμο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Βουλής, υπέρ του άρθρου 2, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι γενοκτονίες που έγιναν από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Πόντιοι, Μικρασιάτες και Αρμένιοι) ψήφισαν 54 βουλευτές, 42 καταψήφισαν και 3 δήλωσαν παρόν.
Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν το συγκεκριμένο άρθρο, με εξαίρεση την Μαρία Ρεπούση, η οποία διαφοροποιήθηκε από το κόμμα της.
Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αποτέλεσε αιτία πολιτικοδιπλωματικής διελκυστίνδας, με την Τουρκία, όπως θα αποδείξουμε παρακάτω, να αναμειγνύεται απ’ ευθείας και ενεργώς στην ελληνική νομοθετική διαδικασία και να πετυχαίνει αλεπάλληλες φορές από το 2010 μέχρι σήμερα την αναβολή της ψήφισής του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο άρθρο ήταν σχεδόν αποφασισμένο να ψηφιστεί χωρίς να υπάρχει αναφορά στις γενοκτονίες που έχουν ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, με αποτέλεσμα την ουσιαστική ακύρωση των νόμων που αναφέρονται στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ενώ θα είχε κάθε δικαίωμα οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης να μιλά για ρατσιστική διάκριση των εθνών που έχουν υποστεί γενοκτονίες, από έναν νόμο που υποτίθεται εισάγεται προς ψήφιση για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό!
Λίγες μέρες πριν εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση, 38 βουλευτές, ανάμεσά τους και ένας εν ενεργεία υπουργός της Κυβέρνησης, ο εξ Αργυρουπόλεως του Πόντου καταγόμενος Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά από πρωτοβουλία του έλκοντος την καταγωγή από την Κερασούντα βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, υπέγραψαν και έστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία μεταβίβαζαν στην ουσία τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των πολιτών των εκλογικών τους περιφερειών αλλά και των αδικοχαμένων, στην πλειονότητά τους άταφων, νεκρών της γενοκτονίας, να μην γίνει για δεύτερη φορά η σφαγή τους από τους ίδιους τους Έλληνες βουλευτές.
Το διάστημα αυτό ακούστηκαν και γράφτηκαν από διαφωνούντες βουλευτές, δημοσιογράφους και δημοσιολογούντες διάφορες αθλιότητες και ανηθικότητες για την ενέργεια των 38 βουλευτών, ερμηνεύοντας εντελώς αυθαίρετα τις προθέσεις τους και προσάπτοντάς τους ποταπά κίνητρα, μια που ο συντάκτης του παρόντος είναι σε θέση να γνωρίζει τους περισσότερους από τους υπογράψαντες και τα ηθικά τους κίνητρα.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και του επίμαχου άρθρου, ο διεθνής τύπος έκανε αναφορές στο θέμα, ενώ είχαμε και αντιδράσεις. Θετικές από την Αρμενία, αρνητικές από το Αζερμπαϊτζάν και αμφίσημες από την Τουρκία.
Ο εκπρόσωπους του υπουργείου Εξωτερικών της τελευταίας μάλιστα, έκανε δήλωση, η οποία εκθέτει τις ελληνικές κυβερνήσεις, μια που καταμαρτυρεί παρεμβάσεις της Άγκυρας στο νομοθετικό έργο της Ελληνικής Βουλής.
Η δήλωση έχει ως εξής:
«Παρακολουθήσαμε εκ του σύνεγγυς σε όλες τις φάσεις της προετοιμασίας και της ψήφισης το νόμο που ποινικοποιεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ο οποίος ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου 2014, και ζητήσαμε από τους Έλληνες Υπευθύνους σε όλα τα επίπεδα να κινηθούν με την ευαισθησία που απαιτεί το θέμα.
Στο πλαίσιο αυτό, συγκρατήσαμε τη δήλωση που έκανε ο Έλληνες υπουργός Δικαιοσύνης στη συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής της 5ης Σεπτεμβρίου, ο οποίος είπε ότι η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου δεν αποτελεί μια κίνηση εξωτερικής πολιτικής και ότι δεν στοχοποιεί κανένα γειτονικό κράτος.
Θα παρακολουθούμε από κοντά την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, ο οποίος αναφέρεται σε αστήρικτες αποφάσεις που έλαβε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο παρελθόν, μια που υπάρχει κίνδυνος να στρέφεται εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο των δημοκρατικών αρχών και της δημοκρατίας.
Από την άλλη πλευρά, θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος μπορεί να δίνει τη δυνατότητα ποινικοποίησης και τιμωρίας ξενοφοβικών λόγων και ενεργειών που στρέφονται εναντίον της Τουρκικής Μειονότητας στης Δυτικής Θράκης και των συγγενών μας πληθυσμών που κατοικούν στη Ρόδο και την Κω
Κλείνοντας το παρόν άρθρο θα θέλαμε να επισημάνουμε την απόδειξη της ανάμειξης της αμετανόητης γενοκτόνου Τουρκίας στα εσωτερικά μας και συγκεκριμένα στην νομοθετική διαδικασία της χώρας μας, την ανηθικότητα που έχει εισχωρήσει σε μέρος του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας και το γεγονός ότι μερικοί έντιμοι, ηθικοί και ψυχωμένοι Έλληνες, μπορούν να πετύχουν πολλά και να σώσουν την τιμή της πατρίδας μας.



8 σχόλια:

  1. Θα διαφωνήσω με το συμπέρασμα πως η Τουρκία αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Ελλάδος . Πρώτον γιατί η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται ανεξάρτητο κράτος , αλλά προτεκτοράτο.

    Ολως τυχαίος οι φυσικοί προστάτες της Ελλάδας -Δυτικές χώρες- τιης έχουν επιβάλλει τον ρόλο του Υποτελή έναν ρόλο που επι 67 χρόνια δεξιές ελίτ και κεντροδεξιά σχήματα
    εκτέλεσαν με γενναιότητα.Ετσι αποδέχθηκαν ως εθνική ανάγκη την απώλεια της Βορείου Ηπείρου, της Ανατολικής Θράκης, της Δυτικής Θράκης , του Αιγαίου, της Κύπρου, έπονται τα Δωδεκάνησα.

    Δεύτερον γιατί η Αγκυρα διαθέτει εν Ελλάδι χρήσιμους ηλίθιους που στο όνομα κοντόθωρων λογικών κάνουν κουμπαριές, χορεύουν ζεμπεκιές και μπάλους, υπογράφουν για την έλευση του Οτζαλάν (όπωςη αλεπού της Ελληνικής διπλωματίας, παραδίδουν μετέπειτα τον Οτζαλάν και διαχειρίζονται επικοινωνιακά τέλος την παράδοση του, στελνουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και κάνουν βαρκάδες,ικανοποιούν τις Αμερικανό-ναοτικές εντολές περί συνδιαχείρισης στο Αιγαίο , καταθέτουν στέφανο στο μνημείο του Σφαγέα των Λαών της Ανατολίας Μουσταφά Κεμάλ αναγνωρίζουν την προσωπικότητα του, τιμούν τον ίδιον και τους άλλους σφαγείς όπως ο Τζελάλ Μπαγιάρ , ονοματίζουν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σε Τουρκική και καταθέτουν τα σέβη τους στο Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης και το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής με κάθε ευκαιρία, αφυδατώνουν την Ιστορική μνήμη και με κάθε ευκαιρία παραδίδουν τα όποια ψιχία εσωτερικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής στο βωμό κοντόθωρων λογικών. Ποιά η εσωτερικη της ανάμειξη λοιπόν;

    Τρίτον πότε πάσχισε η Τουρκική Διπλωματία για να φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα; Οταν χάρισαν σ τον κύριο εκπρόσωπο που τουρκικού φασιστικού πανισλαμισμού καραβάκι ως τρικλοποδιά στον εσωτερικό αντίπαλο; Οταν μετέτρεψαν τον Βορειωπηρωτικό Ελληνισμό σε εσωτερικό πολιτικό παίγνιο της Δεξιάς; Οταν μετρέψαν το Μακεδονικό ζήτημα σε ζήτημα εσωτερικής διένεξης; Οταν το μεγάλο ενεργειακό άνοιγμα του Κωστα Καραμανλή έγερνε απο τον έναν αγωγό στον άλλον; Οταν κάνουν τον ταχυδρόμο επιστολών ανεξάρτητων κρατών; Οταν παραδίδουν την καρδιά του αμερικανο-νατοικού συστήματος στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με αντάλλαγμα φωτογραφίες και ευχές ; Οταν συνεχίζουν το δόγμα της Ελληνοτουρκικής φιλίας στο βωμό της αμερικανικής διαμεσολάβησης; Οταν συνεχίζουν απτόητοι με κάθε τρόπο οδηγούν την χώρα στην απόλυτη απαξίωση;

    Φυσικά και αξίζουν συγχαρητήρια στους 28 Βουλευτές της Ν.Δ. και όσους ψήφισαν το αντιρατσιστικό είναι αυτοί που θα εκλέξουν τον Νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο όνομα της σταθερότητας και της Εθνικής κυριαρχίας την οποία με τόσο απλοχεριά μας χαρίζουν σήμερα. Πήραν τα πατριωτικά τους παράσημα, είχαν ανάγκη το πατριωτικό τους άλλοθι.Συμπαθάταμε που δεν χαίρομαι αλλά βλέπεις η ιστορική μνήμη δεν με βοηθά όσο θυμάμαι τις δεξιές λευκές σελίδες της Ιστορίας και σοο βλέπω Συνέλληνες να τις ξεχνούν , όσο βλέπω τον δωσιλογισμό να κρύβεται πίσω απο γενικόλογα σχήματα.Ενθυμούμαι δε την Ελληνικότατη παροιμία "τι του λείπει του ψειριάρη σκούφια με μαργαριτάρι" και τον λόγο του ποιητή "Τι μας είχε ανέβει η ψείρα ως το λαιμό, κι ήταν αυτό πιο κι απ' την κούραση ανυπόφερτο" και δεν μπορεί αυτό να κρυφτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μὴ τὸ περιορίζουμε στὶς δεξιές elit καὶ στὰ κεντροδεξιά κόμματα.

    ὍΛΟΙ οἱ πολιτικοὶ ἀνεξαιρέτως τὰ ἴδια κάνουν δλδ ἔχουν πάρει στὰ σοβαρὰ καὶ τὸ ἐφαρμόζουν,τὸν ρόλο τοῦ ὑπόδουλου στὴν Δύσι.

    Μόνο θαῦμα σώζει αὐτὴν τὴν ἕρμη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι τα θέματα των γενοκτονιών των ποντίων και των μικρασιατών δεν κολλάνε στο αντιρατσιστικό. Το ζήτημα αφορά όλους τους Έλληνες και όχι μόνο κάποιες ομάδες εναντίον των οποίων μπορεί να εκδηλωθεί η κακόβουλη συμπεριφορά της άρνησης των γενοκτονιών, όπως αναφέρει το άρθρο 2. Οι πόντιοι και οι μικρασιάτες είναι Έλληνες όπως οι υπόλοιποι και όχι φυλετική, θρησκευτική ή εθνοτική ομάδα εντός Ελλάδας. Ο νόμος καταπολεμά το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ήτοι προστατεύει δικαιώματα μειονοτήτων. Τυχόν απαίτηση ποινικής αντιμετώπισης των γενοκτονιών των Ελλήνων, αν απαιτείται, θα πρέπει να ρυθμίζεται από άλλο νόμο. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι θετικό το ότι μπήκαμε στο "μάτι" της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη,

    Η επισήμανσή σου, ότι η ποινικοποίηση των γενοκτονιών δεν κολλά σε «αντιρατσιστικό» νόμο, είναι σωστή και την έχω κάνει κι εγώ μερικές φορές. Χαίρομαι που είσαι μάλλον ο μόνος που το βλέπεις.

    Γράφω εδώ: «Αν η ποινικοποίηση των γενοκτονιών δεν είναι εκ του πονηρού, για να πληγεί το κόμμα που η ΝΔ τρέμει, τότε γιατί τις βάζουν σ’ έναν «αντιρατσιστικό» νόμο και μάλιστα επιλέγουν μία συγκεκριμένη, την Shoah;»

    Νομίζω ότι είναι σαφής ο λόγος, για τον οποίο φτιάχτηκε ο εν λόγω κατάπτυστος νόμος. Εκ των υστέρων και κατόπιν γενικής κατακραυγής (πλην ρεπουσιστών), αναγκάστηκαν να προσθέσουν και τις άλλες γενοκτονίες, με την γελοία παρατήρηση «της κακόβουλης άρνησης», χωρίς βεβαίως να διευκρινίζεται πώς και ποιος θα κρίνει αν η άρνηση είναι κακόβουλη, ή …. Καλόβουλη (sic).

    Ιδού, όπως νομίζω, πιο κριτήριο θα εφαρμοσθεί:

    «Κακόβουλη» άρνηση: Η εκ μέρους των οπαδών της ΧΑ άρνηση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος (καμπάνα!)
    «Καλόβουλή» άρνηση: Η εκ μέρους της Ρεπούση άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Δεν υποπίπτει στον νόμο, διότι είναι επιστημονική μελέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος μπει στον κόπο να διαβάσει το άρθρο 2 του νόμου θα διαπιστώσει ότι είναι πολύ δύσκολο, ίσως αδύνατο, να στοιχειοθετηθεί αδίκημα με βάση την άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων, σύμφωνα με το γράμμα αλλά και το πνεύμα του νόμου. Σε κάθε περίπτωση, τα κόμματα ενορχήστρωσαν μια αντιπαράθεση με αφορμή αυτές τις γενοκτονίες για να συσπειρώσουν τα εκλογικά τους ακροατήρια. Οι αριστεροί πουλάνε "προοδευτισμό" και "ελευθερία της έκφρασης" και οι δεξιοί "πατριωτισμό" και "παράδοση". Η κατάσταση είναι θλιβερή καθόσον οι Τούρκοι όταν έσφαζαν δεν έκαναν διακρίσεις και αριστερούς και δεξιούς. Αφορά όλους τους Έλληνες και έγινε με ευθύνη όλων πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιό βόδι θα μας πάρετε; Το εκατοστό; Το χιλιοστό; Το νιοστό; Για να μην χάσουμε τον λογαριασμό, όχι τίποτ' άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποτελεί πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θυμάμαι καλά, ήταν ο αποκληθείς "Γέρος της Δημοκρατίας" Γεώργιος Παπανδρέου αυτός που δήλωσε στους διαμαρτυρώμενους 'Ιμβριους οι οποίοι κατεδιώκοντο από τους Τούρκους, "πως δεν πρόκειται αυτός να τα χαλάσει με τους Τούρκους για μερικoύς Ίμβριους ψαράδες" ...!

    Επίσης, ήταν ο Κλικλής Βενιζέλος του Κόμματος Φιλελευθέρων που κατέπνιγε το Κυπριακό και ο Αλέξανδρος Παπάγος εκείνος που προσέφυγε στα Ηνωμένα Έθνη. Εκείνος που έστειλε τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή στην Κύπρο, ο οποίος με την ΕΟΚΑ Α΄, κατά τον κ. Μάνο Ηλιάδη (Το Απόρρητο Ημερολόγιο της Κ.Υ.Π. για την Κύπρο", Εκδόσεις Ι. Σιδέρη, Νοέμβριος 2007) "άλλαξε τα φώτα" στους Βρετανούς, κατά την μαρτυρία του διοικητή των Στρατάρχη Χάρντιγκ.

    Οι πιέσεις που υφίστανται προκειμένου να υποχωρήσουν όλες, χωρίς εξαιρέσεις, οι εκάστοτε Ελληνικές Κυβερνήσεις, ανεξάρτητα αν είναι δεξιές ή αριστερές, είναι απερίγραπτες.

    Ώρα και την Ενδίαμεση Συμφωνία με τα Σκόπια, την οποία επέβαλε στον Α. Παπανδρέου εκβιαστικά ο αλήστου μνήμης θανών Αμερικανός Μάγος της Διπλωματίας, που αποκαλούσε όταν πέθανε ..... φιλλέληνα ... ο αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Αθανάσιος Έλλις.

    Άλλως τε δεν ήταν ο Γ .Παπανδρέου που έστειλε τον Ελληνικό Στρατό στην Κύπρο αλλά ο .... Πέτρος Γαρουφαλιάς, τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.