18/9/14

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αναδιπλώνονται στη Συρία

Φοβούνται τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς
Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από πολλές θέσεις σε μια επαρχία στην ανατολική Συρία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν, καθώς φοβούνται ότι θα γίνουν στόχοι των αμερικανικών βομβαρδισμών, δήλωσαν σήμερα μαχητές.
Το Ισλαμικό Κράτος «ξεκίνησε να απομακρύνει τους άνδρες του από τις βάσεις του και τις θέσεις στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ» (ανατολικά), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει θέσει υπό τον έλεγχό της αυτή η ένοπλη εξτρεμιστική οργάνωση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπού Οσάμα, ένας μαχητής στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με τον οποίο το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε μέσω του διαδικτύου, όλες οι γνωστές θέσεις που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Εσχάρα, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας του Ντέιρ Εζόρ, έχουν «κλείσει».
Οι εξτρεμιστές εγκατέλειψαν επίσης το παλιό κτίριο του κυβερνείου στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, που ήταν ο σημαντικότερος χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών και όπλων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, προσέθεσε ο ίδιος.
«Και στην πόλη Μαγιαντίν (κοντά στην ιρακινή μεθόριο) το Ισλαμικό Κράτος αποσύρθηκε από 8 βάσεις και άφησε ανοικτές μόνο 3» διευκρίνισε ο ίδιος.
«(Οι τζιχαντιστές) αυτή τη στιγμή αποσύρονται από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα. Οι οικογένειες των ξένων τζιχαντιστών που ζουν στα κτίρια που βρίσκονται κοντά στα κοιτάσματα απομακρύνθηκαν» προσέθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με έναν μαχητή στη Ράκα (βόρεια), το βασικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, οι τζιχαντιστές έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, αν και απομάκρυναν όπλα από ορισμένες από αυτές τις βάσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

1 σχόλιο:

  1. "Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από πολλές θέσεις σε μια επαρχία στην ανατολική Συρία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν, καθώς φοβούνται ότι θα γίνουν στόχοι των αμερικανικών βομβαρδισμών, δήλωσαν σήμερα μαχητές"


    Καιρός είναι να ασχοληθεί με αυτούς κάποια σοβαρή χώρα.

    Αλλάχ Ακμπάρ και Αλλάχ Ακμπάρ και θα σας κόψουμε τα κεφάλια άπιστοι όπως αυτόν εδώ τώρα που θα εκτελέσουμε και μπλα μπλα.

    Ώρα είναι να εμφανιστούν τα F-18 ή Su-30 ή έστω Rafale, να παίξουν video game οι χειριστές και να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.