28/9/14

Spiegel: Ο γερμανικός στρατός ξεκινά την εκπαίδευση των Kούρδων μαχητών


REUTERS/YOUSSEF BOUDLAL
Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατ. ευρώ, συνεχίζει το Spiegel.
Ο γερμανικός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας την εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών στον χειρισμό των όπλων που τους έχει προμηθεύσει, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, περίπου 150 αξιωματικοί και υποαξιωματικοί θα αρχίσουν την εκπαίδευσή τους από τη Δευτέρα στο χειρισμό των τουφεκίων G3, των οπλοπολυβόλων MG3 και των τουφεκίων G36 όπως επίσης και στα αντιαρματικά όπλα που τους έδωσε ο γερμανικός στρατός.
Η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Νοεμβρίου, διευκρινίζει το Der Spiegel, και προσθέτει ότι τα πρώτα όπλα έφθασαν την Πέμπτη στο Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, ταυτόχρονα με πέντε εκπαιδευτές και ένα νοσοκόμο.
Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατ. ευρώ, συνεχίζει το Spiegel.
Στα τέλη Αυγούστου, η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προμήθευε όπλα τους Πεσμεργκά, τους Κούρδους μαχητές, προκειμένου να μπορέσουν να αμυνθούν έναντι των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Για την εκπαίδευση στο χειρισμό αυτών των εξοπλισμών, το Βερολίνο θα στείλει συνολικά περίπου 40 στρατιώτες στο Ιράκ, ενώ περίπου 30 Κούρδοι θα μεταβούν στη Γερμανία.

14 σχόλια:

  1. Και ολα αυτά ενώ οι πολιτικοί (κυβερνητικός συνασπισμός & αριστερός συνασπισμός) μας κοιμούνται τον ύπνο το δικαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατ. ευρώ"

    Τι προτείνεις ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενεργή Ελληνική συμμετοχή στους βομβαρδισμούς κατά ΙΣΙΣ. Παροχή στρατιωτικής βοήθειας σε όπλα και ανθρώπινο δυναμικό στους κούρδους για την προστασία κούρδων, χριστιανών, και αμάχων μουσουλμάνων. Διαφορετικά πως θα ξεπλύνουμε ποτέ την ντροπή μας με την προδοσία του Οτσαλαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως ζεις στον Άρη; Διότι ούτε από την Αμερική δικαιολογείται κανείς να είναι τόσο εκτός πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τους χαρακτηρισμούς συμπεραίνω ότι συμφωνείς με την Γερμανική βοήθεια στους Κούρδους αλλά όχι με Ελληνική βοήθεια προς τους Κούρδους. Δηλαδή εσύ πια προτείνεις να είναι η στάση της Ελλάδας έναντι ΙΣΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >συμπεραίνω ότι συμφωνείς με την Γερμανική βοήθεια στους Κούρδους<

    Από πού βγαίνει αυτό; Εμένα η Ελλάδα μ' ενδιαφέρει.

    Εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε στάση εντελώς ουδέτερη, για λόγους που έχουν εξηγηθεί αναλυτικά κι εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist: Μια χώρα αποκτά κύρος με το να είναι ή αληθινός φίλος ή αληθινός εχθρός. Δηλαδή να αποφασίζει, καθαρά, υπέρ της μιας θέσης η αντίθεσης. Αυτή η στρατηγική έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από την απλή ουδετερότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό δεν είναι σωστό. Μία σοβαρή χώρα κοιτά πρωτίστως το συμφέρον της, συνεκτιμωμένων και των δυνατοτήτων της. Απέκτησε η Ελλάδα κύρος, που τόσα χρόνια ήταν πιστό σκυλάκι των Αγγλοαμερικανών; Μόνο ζημιά μάς έκανε αυτή η τακτική. Δες την Τουρκία, η οποία έχει πολύπλευρη εξωτερική πολιτική και θα καταλάβεις.

    Δεν υπάρχουν στην πολιτική φιλίες, ούτε μόνιμες συμμαχίες. Μόνον συμφέροντα υπάρχουν και τίποτε άλλο.

    Η Ελλάδα, άλλωστε, έχει δηλώσει ότι συμμετέχει στον συνασπισμό κρατών κατά του ΙΚ, όπως συμμετέχει και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, βλάπτοντας τα συμφέροντά της και την "επανάσταση" κατά του Άσαντ, παρά το ότι εκεί πράγματι κινδύνευαν Έλληνες και Χριστιανοί από τους "επαναστάτες". Το έκανε διότι είναι πιστό και άβουλο σκυλάκι, που κανένας δεν σέβεται. Δεν αισθάνομαι καθόλου υπερήφανος γι αυτή την δουλοπρεπή πολιτική.

    Τώρα ζητάς να συμμετέχει σε ... βομβαρδισμούς, γράφοντας από τον καναπέ σου στην Αμερική. Έλα στην Ελλάδα, να δεις αν μπορεί να το κάνει, ή άν πρέπει και γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το να κάνεις διακρίσεις και υπαινιγμούς για το που βρίσκομαι δεν έχει νόημα μια που δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και με όλο τον σεβασμό δεν σε αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφορά εσένα, όμως, ως ελαφρυντικό των ανοησιών που γράφεις. Διότι αλίμονο αν έγραφες αυτά που γράφεις ζώντας στην Ελλάδα....

    Όπως βλέπεις, δεν σού έμεινε και τίποτε άλλο να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. :Nativist: Αν θέλεις να κατεβάσεις το επίπεδο της συζήτησης δικαίωμά σου δεν θα σε ακολουθήσω αν και μπορώ να το κάνω πολύ καλλίτερα από έναν ουδετερόφιλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφιερωμένο στον Ελληναρα αλλά και ουδετερόφιλο Natibist: ...http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/blog-post_76.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ελληνάρας" δεν είναι η σωστή λέξη για μένα, αλλά για σένα, που, πάντα από τον καναπέ σου την Ουάσιγκτον, πουλάς ανέξοδο πατριωτισμό, χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψιν σου την οικονομική κατάσταση της χώρας(*) και τα όσα γράφει ο παραπάνω σύνδεσμος που έδωσα.

    Φρόντισα να δικαιολογήσω τις ανοησίες που γράφεις, λόγω της αποστάσεως, αλλά δεν μ' αφήνεις. Αν δεν ήθελες να με αφορά ο τόπος διαμονής σου, ας μην τον έδινες δημοσίως.

    Δυστυχώς, αφού συνεχίζεις, δεν μπορώ παρά να διαπιστώσω ότι δεν φταίει μόνον η απόσταση, αλλά και βλακεία σου.

    (*) Πόσα θα πληρώσεις εσύ από την Αμερική για τον πόλεμο αυτό; Τι κίνδυνο διατρέχεις εσύ στην Αμερική από τους τζιχαντιστές που υπάρχουν σίγουρα εντός της Ελλάδος; Χορτάσαμε από αρλουμπατζήδες, "Ελληνάρες", που κάνουν ανέξοδο πατριωτισμό χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα, αντί να ντρέπονται εμάς, που μείναμε στην πατρίδα και ζούμε την τραγική της κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nativist:
    Για να δικαιολογήσεις την ουδετερότητά σαν επιλογή εξωτερικής πολιτικής, λες ότι «υπάρχουν σίγουρα εντός της Ελλάδος τζιχατσιστές». Με άλλα λόγια η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας θα πρέπει να παίρνει υπόψη της τις θέσεις των εν Ελλάδι τζιχατζιστών (!!!)αποδεικνύοντας ότι τα επιχειρήματά σου είναι ταιριαστά με το λεξιλόγιό σου (δηλαδή ανόητα).

    Λες ότι οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να ντρέπονται τους Ελλαδιτες. Για πιο λόγο ρε λεβέντη Nativist ξεστομίζεις τέτοιες αρλούμπες? Γιατί να ντρέπεται κάποιος τους Έλληνες? για τις λαμογιες που κάνουν?? Που ζεις ρε κακόμοιρε στον Αρη??? !!!

    Επίσης πρέπει να ξέρεις απαίδευτε και απειρε ότι οι Έλληνες (εκτός και εντός Ελλάδος) είναι ένα και το αυτό και είναι λιγοστοί για να κάνουν διακρίσεις μεταξύ τους. Μα πόσο βλάκας/κομπλεξικός είσαι που τα βάζεις γενικώς με τους Έλληνες της διασποράς μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς με κάποιον στο ιντερνέτ?


    Περιττό να συνεχίσω την ανταλλαγή μαζί σου δεν θέλω προσβάλω περεταίρω την νοημοσύνη σου μια που εκτός από γελοίος είσαι και κομπλεξικός. Καλή σου τύχη όπου και αν βρίσκεσαι.

    ΥΓ: Ποτέ δεν έδωσα τον τόπο διαμονής μου (όπως συμπεραίνεις ανόητα) απλώς είναι δημόσια πληροφορία και εύκολα προσιτή για τον οποιανδήποτε (πχ IP address αλλά όχι και αλάνθαστη). Δεν θεωρώ τον τόπο διαμονής σαν κάτι το σημαντικό για να με απασχολεί όπως απασχολεί κάτι Ελληνάρες σαν του λόγου σου (ρατσιστικές γελοιότητες ΧαΧαΧα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.