4/9/14

Η Γαλλία δεν θα παραδώσει τις φρεγάτες Mistral στη Ρωσία λόγω Ουκρανίας

Παρίσι: Δεν θα παραδοθούν πολεμικά πλοία στη Ρωσία
Πολεμικό γαλλικό πλοίο Mistral ( Πηγή: ΑΠΕ ΔΙΕΘΝΗ)
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην προγραμματισμένη παράδοση του πρώτου από τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral στη Ρωσία, επικαλούμενη τις πρόσφατες ρωσικές ενέργειες στην ανατολική Ουκρανία.
Ο πρόεδρος Ολάντ «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρά την προοπτική της εκεχειρίας, που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί και τεθεί σε ισχύ, δεν συντρέχουν οι όροι βάσει των οποίων η Γαλλία θα μπορούσε να επιτρέψει την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου πλοίου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου του γάλλου προέδρου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Γαλλίας να παγώσει την παράδοση του Mistral δεν πλήττει τα σχέδια για στρατιωτικό εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

«Αν και φυσικά είναι δυσάρεστο και εντείνει τις εντάσεις στις σχέσεις με τους γάλλους εταίρους μας, η ακύρωση των συμβολαίων δεν αποτελεί τραγωδία για τον εκσυγχρονισμό (του στρατού) μας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιούρι Μπορίσοφ στο πρακτορείο ειδήσεων.

Την Παρασκευή η ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Ενέδωσε τελικά στις αμερικανικές πιέσεις.

    Νάνοι, όπως αυτοί που ηγούνται σήμερα της ΕΕ, δυστυχώς ενσαρκώνουν τους εφιάλτες του στρατηγού Ντε Γκωλ, για μία Ευρώπη-ουρά των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.