23/9/14

Μουράτ Καραγιλάν: Η MİT διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τους Κούρδους

"η πόλη Κομπανί, αποτέλεσε μέρος της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Τουρκίας και της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, για την απελευθέρωση των 49 Τούρκων ομήρων"

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομάδας των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) δια του προέδρου της, Μουράτ Καραγιλάν,  έκρινε ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, κατά της πόλης Άιν αλ Αράμπ- γνωστή στους Κούρδους ως Κομπανί, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι ακόμη δεν έχουν πει την τελευταία λέξη.

Σε δήλωσή του στην τηλεόραση ‘Στερκ’ [Stêrk tv] ο Καραγιλάν δήλωσε ότι η πραγματική εντολή για την περικύκλωση της πόλης Κομπανί από το Ισλαμικό Κράτος, δόθηκε από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι η επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας στην περιοχή Suruç, στα σύνορα με τη Συρία, εναντίον των ανθρώπων που διαδήλωναν κατά του Ισλαμικού Κράτους, ήταν μια «κήρυξη πολέμου». 

Ο Karayilan υπερασπίσθηκε, επίσης, την άποψη ότι η πόλη Κομπανί, αποτέλεσε μέρος της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Τουρκίας και της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, για την απελευθέρωση των 49 Τούρκων ομήρων. 

Δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «η διαδικασία επίλυσης του κουρδικού, εναπόκειται σε εμάς και η τελευταία λέξη θα ειπωθεί από τον αρχηγό του PKK (Αμπντουλάχ Οτσαλάν). Η πολιτική που ακολούθησε το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, AKP, έχει τραυματίσει τη διαδικασία. 

Η κατάπαυση του πολέμου αποτελεί το εν λόγω θέμα. Όλα αυτά δημιουργούν εχθρότητα. Άλλωστε όλες οι διέξοδοι έχουν κλείσει για τους ανθρώπους μας», είπε ο Καραγιλάν.
Πρόσθεσε με έμφαση:

«Αρνούμαι ότι το PKK έχει στείλει ενισχύσεις στο Κομπανί, γιατί  δεν θα μπορούσαν να περάσουν  μέσω των διαβάσεων της Τουρκίας. Τέτοιες ειδήσεις τις δημιουργεί η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών- MİT», είπε ο Καραγιλάν.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.