13/10/14

Πόσο δίκαιες είναι οι απόψεις της Τουρκίας για την “ΑΟΖ” της Κύπρου;

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Η προπαγάνδα του καθεστώτος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν είναι μόνο ότι παραπληροφορεί συνέχεια και επι σκοπώ τον κόσμο. Τον έχει εθίσει να μη ελέγχει τη πληροφόρηση που δέχεται και να εξισώσει τους πάντες και τα πάντα.
Τα πρότυπα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ είναι κάτω απο εκείνα ενός μέσου τηλεθεατή ανεπτυγμένου κράτους. Με αυτά τα λάθος πρότυπα χτίζονται ή διαμορφώνονται οι αντιλήψεις και ο τρόπος σκέψεις των νέων αλλά και των παλαιών που πλέον είναι εκτός μάχης.

Kαι η Ελλάδα και η Κύπρος προκηρύσσουν “οικόπεδα” σε διεθνή ύδατα.

Γιατί κάτι τόσο εμφανώς παράνομο πρέπει να υποκρύπτεται και αντί αυτού να διαδίδεται στο λαό ως σωστό, η διαβολή της αλήθειας;

Για ποιά ΑΟΖ μιλούν επί χρόνια στα κανάλια και ποιά υφαλοκρηπίδα; Tίποτα απο αυτά δεν υφίσταται χωρίς συνολική οριοθέτηση σταλμένη επίσημα και αποκλειστικά στον ΟΗΕ. Η Τουρκία μπορεί να κάνει έρευνες όπου θέλει σε διεθνή ύδατα.

Ο παράνομος δεν είναι η Τουρκία αλλά η Ελλάδα και η Κύπρος και ειδικά οι πολιτικοί τους, που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Οι κύριοι αυτοί πρέπει να ανακηρύξουν άμεσα με γεωγραφικές συντεταγμένες συνολικά και πλήρως τις ΑΟΖ και τις υφαλοκρηπίδες των χωρών τους, εφόσον η διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων στην οριοθέτηση με τους γείτονές τους καθυστερεί. Ετσι κάνουν τα σωστά κράτη. Αν κάποιοι γείτονες έχουν αντίρρηση, σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας, υπάρχουν δύο δικαστήρια για να βρούν το Δίκαιό τους.

Σε διεθνή ύδατα για καμμία χώρα δεν μπορούν να προκύψουν κέρδη απο υδρογονάνθρακες αλλά και φορολογία για τις πολυεθνικές που θα έλθουν να κάνουν τις εξορρύξεις. Υπάρχουν πολλά κόλπα για να ξεφύγουν.

ΗΠΑ και Ρωσία αποδέχονται τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της αλλά σε ποιά ΑΟΖ; Aυτό είναι το ερώτημα.

Η Κύπρος ειδικότερα έχει καθορίσει με γεωγραφικές συντεταγμένες τα όρια της ΑΟΖ της απο το σημίο 7 πρός το 2 του παραπάνω χάρτη (κόκκινη γραμμή, σημεία 7-1-2, περιοχή Αιγύπτου, Ισραήλ και Λιβάνου) αλλά δεν έχει καθορίσει τις συντεταγμένες για τα υπόλοιπα όρια της ΑΟΖ της, απο το σημείο 7 πρός το 2 (διακεκομμένη άσπρη γραμμή, σημεία 7-6-5-4-3-2,περιοχή Ελλάδας και Τουρκίας).

Με την Ελλάδα γιατί άραγε δεν έχουν καθορισθεί ακόμη οι γεωγραφικές συντεταγμένες των ορίων των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων Ελλάδας και Κύπρου; Ένα ακόμη ερώτημα.

Δεν μπορείς να καθορίσεις μια ΑΟΖ με επιστολές στον ΟΗΕ όπου επαναλαμβάνεις μέσα σε αυτές (για εσωτερική κατανάλωση), αυτό που υπέγραψες σαν κράτος αποδεχόμενος τον Νόμο της Θάλασσας και επικυρώνοντάς τον στην Ελληνική και τη Κυπριακή Βουλή. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες πρέπει να στέλνονται στον ΟΗΕ για τη συνολική περιοχή της ΑΟΖ σου και της υφαλοκρηπίδας σου, και όχι μόνο για ένα μέρος της. Ο λόγος είναι ευνόητος.

Δημοσιοποίηση χαρτών της Κυπριακής ΑΟΖ ή της Ελληνικής ΑΟΖ, χωρίς οι γεωγραφικές συντεταγμένες της πλήρους ΑΟΖ τους να έχουν σταλεί στον ΟΗΕ μπορεί να υπάρχουν αλλά αποτελούν μόνο ένα μέσο της προπαγάνδας και γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση σε Κύπρο και Ελλάδα.

Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και ουσία δεν είναι πάντα τί λένε οι πολλοί, που διαθέτουν τα λούκια στα ΜΜΕ να προωθούν μηνύματα που δεν έχουν καμμία αξία για αυτούς που γνωρίζουν. Η έννοια της “πατρίδας” έχει γίνει εμπόριο και στιςδύο χώρες όπως και το ψέμμα και η παραπληροφόρηση…

Η Τουρκία θα μπορεί να επιθυμεί η ΑΟΖ της νά φτάσει στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ και απο ότι ξέρω το επιθυμεί. Εφόσον γεωγραφικές συντεταγμένες ΑΟΖ δεν υπάρχουν, η Τουρκία και το κάθε κράτος μπορεί να θεωρεί ως διεθνή ύδατα κάθε περιοχή έξω απο τα 6 νμ. Αυτό αφορά και την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι και όχι μόνον, μπορεί να κάνουν έρευνα για υδρογονάνθρακες μετά τα 6 νμ σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί ένα άλλο κράτος ως παράνομο, όταν το ίδιο του το κράτος παρανομεί.Η ουσία είναι πως απο τη στιγμή που τα όρια ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδων δεν είναι συνολικά και πλήρως καθορισμένα, ο οποιοσδήποτε και το οποιοδήποτε κράτος μπορεί να κάνει έρευνες στις υποτιθέμενες ΑΟΖ γιατί απλά δεν είναι καθορισμένες.
Μετά τα 6 νμ για την Ελλάδα και μετά τα 12 νμ. για τη Κύπρο είναι μόνο διεθνή ύδατα. ΑΟΖ δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχουν σαφή όρια. Τα υπόλοιπα που ακούστηκαν και ακούγονται είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.


Στα διεθνή ύδατα η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν κυριαρχικά δικαιώματα.

Αν η μηδενική εξωτερική πολιτική των δύο αυτών χωρών επιθυμεί να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με τρίτες χώρες, για το οποίο έχω προειδοποιήσει ήδη σε προηγούμενο άρθρο μου, θα πρέπει να αναλάβουν και τα ρίσκα του εγχειρήματος.

Η Τουρκία δεν είναι ο παράνομος στην κόκκινη περιοχή του χάρτη, στην οποία θέλει να κάνει έρευνες. Άλλοι είναι οι παράνομοι και αυτοί που πουλούν τρέλλα και κορδέλλα. Αυτοί θα φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για το άν δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο. Η Τουρκία σε διεθνή ύδατα επιθυμεί να κάνει έρευνες.

Είναι καιρός να υπάρξει σοβαρότητα σε Ελλάδα και Κύπρο. Χωρίς γεωγραφικές συντεταγμένες δεν έχει νόημα να διαμαρτύρονται σε ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ρωσία.

Δεν είναι σωστό οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών να παίζουν τα παιγνίδια των πολυεθνικών στη περιοχή και να ρίχνουν τα βάρη σε μια άλλη χώρα.

Δεν υπάρχουν άγιοι σε αυτά τα θέματα αλλά σίγουρα τα πράγματα είναι αυτή τη στιγμή με τη πλευρά της Τουρκίας.
Για τα διεθνή ύδατα στη Βουλή θα μιλήσουν μετα το θερμό επεισόδιο;
Aν γίνει είναι υπεύθυνοι.

Η σημασία του Νέου Συντάγματος της Κύπρου για την ΑΟΖ της

Το θέμα της ίσης, ακριβοδίκαιης ή όχι συμμετοχής στα κέρδη απο τα κοιτάσματα των δύο κοινοτήτων της Κύπρου έχει καθαρά γεωγραφική απάντηση, αφού η ΑΟΖ είναι γεωγραφικό θέμα και αφορά οριοθέτηση.

Υπάρχει όμως και άλλη μια παράμετρος. Το σύνταγμα.

Αν κατά το νέο σύνταγμα στη Κύπρο υπάρξουν δύο ξεχωριστά ομόσπονδα κράτη, τότε η κάθε μία κοινότητα θα έχει τη δική της γεωγραφικά ΑΟΖ.
Στη περίπτωση αυτή, και εφόσον ανακηρυχθεί μέχρι τότε με γεωγραφικές συντεταγμένες στον ΟΗΕ (για να τις ξέρουν όλοι και γιατί έτσι το επιβάλλει ο Νόμος και γιατί αυτό έχουν ήδη  υπογράψει να κάνουν και η Ελλάδα και Κύπρος) η Κυπριακή ΑΟΖ απο την επίσημα αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κύπρου, η μερίδα της ΑΟΖ της Βόρειας Κύπρου θα περιορίζεται μόνο στο Βόρειο κομμάτι της Κύπρου, που δεν φαίνεται να έχει και πολλά κοιτάσματα.

Παρατηρείστε το χάρτη στα αριστερά. Η ΑΟΖ της “ΔΒΚ”  περιορίζεται (προσεγγιστικά) ανάμεσα στις δύο λευκές διακεκομμένες γραμμές.
Αν κατά το νέο σύνταγμα, υπάρξει ένα κράτος χωρίς όρια διαχωρισμού των δύο κοινοτήτων, τότε και μόνον τότε μπορεί να μπεί στο τραπέζι το θέμα του διαμοιρασμού των κερδών απο τα κοιτάσματα στις δύο κοινότητες.
Το νέο Κυπριακό σύνταγμα λοιπόν είναι αυτό που θα παίξει το καθοριστικό ρόλο για το πώς θα διαμοιράζονται τα κέρδη απο τα κοιτάσματα των υδρογοναθράκων ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Το σύνταγμα και τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει στο θέμα του διαμοιρασμού των κερδών απο τη Κυπριακή ΑΟΖ, πρίν απο αυτό. Θα ήταν εκ του πολύ πονηρού…
Αντιλαμβάνεσθε τί συνυπέγραψαν τελευταία το καθεστώς της Ελλάδας με αυτό της Κύπρου και τη Τουρκία;

Αντί επιλόγου

  1. Μετά την υπογραφή του Νόμου της Θάλασσας απο Ελλάδα και Κύπρο, κάθε τί προηγούμενο πού έχει κάποτε ανακοινωθεί ή συμφωνηθεί, έχει ξεχασθεί (μπορεί και εξεπίτηδες) και “ο νοών νοείτω”.
  2. Μπορεί για την Ελλάδα η υφαλοκρηπίδα της να τελειώνει στα 200 νμ (σημείο 1, βλέπετε στη φωτογραφία) αλλά για μιά άλλη χώρα που δεν έχει ακόμη υπογράψει τον Νόμο της Θάλασσας (όπως η Τουρκία) η υφαλοκρηπίδα της μπορεί να φτάσει στα 350 νμ ή και παραπάνω (σημεία 2 ή 3) όταν τον υπογράψει στον ΟΗΕ. Και πάλι  “ο νοών νοείτω”.
  3. Για την CIA, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν διαθέτουν ούτε ΑΟΖ ούτε υφαλοκρηπίδα (βλέπετε σχετικά εδώ).
ΥΓ. Ευτυχώς που “ξέρουν” απο πετρέλαια και φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Θα καταλάβετε τι εννοώ κάποια άλλη στιγμή…

Z-code

10 σχόλια:

  1. Εχει δίκιο ο καθηγητής.

    Ουτε η Ελλάς, ουτε η Κύπρος δεν εχουν ανακηρύξει ΑΟΖ. Η Κυπρος απλα έχει οριοθετησει με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

    Το πιο περίεργο ειναι οτι συμφωνα με το Word Factbook της CIA (ο σύνδεσμος στο τέλος του άρθρου) οι μόνες χώρες στη Μεσογειο που εχουν ανακηρύξει ΑΟΖ ειναι το Μαρόκο και η Αίγυπτος.

    Ουτε οι μεγάλες Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία.

    Το γιατί. ... τρέχα γύρευε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To 1974 η τουρκια εισεβαλε στην Κυπρο προφασιζομενη τις συνθηκες εγγυησεως του 1960,ποσο"νομιμες"ηταν οι συνθηκες αυτες?και ποσο νομιμη ηταν η τουρκικη εισβολη κ Ζουγανελη?Τωρα μας λετε οτι η ΑΟΖ της Κυπρου δεν εχει συντεταγμενες, αρα δεν ειναι και νομιμη.Επειδη δεν ειμαι ειδικος σαν και εσας ,για να ξερω τις διαδικασιες οριοθετησης της μιας ΑΟΖ, θα σας θεσω ενα ερωτημα σχετικο με την εξωτερικη πολιτικη της τουρκιας εναντι της Ελλαδος .Ποσο νομιμες ειναι οι διεκδηκησεις της τουρκιας στο Αιγαιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα διάφορα γραφόμενα που κατα καιρούς βλέπω, πρόκειται περί ημιμαθούς ατόμου.

    Έχει από μερική ως πλήρη σύγχηση αναφορικά με θέματα διεθνούς δικαίου κυρίως δε περί διαδικασιών ανακύρηξης, οριοθέτησης ΑΟΖ κλπ.

    Αγαπητέ καθηγητά, κάθε παράκτιο κράτος έχει υφαλοκρηπίδα. Το μέχρι που αυτή φτάνει είναι θέμα διμερών συμφωνιών με τα απέναντι παράκτια κράτη, στην περίπτωση της Μεσογείου (αν δεν είμαστε λ.χ. στον Ειρηνικό που οι αποστάσεις είναι άλλες).

    Οι απόψεις του καθηγητή χρειάζονται κρισάρα διαμέτρου οπών < 1 nm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιο λάθος κάνετε κύριοι επικριτές του Ζουγανέλη. Ο κύριος είναι καθηγητής και μάλιστα επαναστάτης και διαπλάθει τις συνηδείσεις των νέων ανθρώπων.οι καθηγητές είναι αλάθητοι κι ό,τι λένε οι άλλοι πρέπει να το ασπάζονται χωρίς αντιρήσεις. Με αυτά που γράφει δεν μας προσδιορίζει τον υποβολέα του ή, εν πάει περιπτώσει, αυτόν που τον πληρώνει, αν και είναι φανερό ποιός είναι ο εντολοδόχος του. Ήθελα να ξέρω που διδάσκει για να στείλω τα εγγόνια μου να τα κάνει καλούς, σαν κι αυτόν, 'Έλληνες'. Καλά, λίγη τσίπα δεν έχεις πάνω σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σόλων Κασσίνης: «Ο χάρτης της ντροπής»

    Το άρθρο της 12/10/2014 του καθ. ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ «Ο Αναστασιάδης είδε το “φως”… Αλλάζει πολιτική;» http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/blog-post_939.html#.VDwfdRb-RYE τελειώνει με ένα υστερόγραφο σχετικά με την ΑΟΖ της Κύπρου:

    >Όταν η Κύπρος επί Προεδρίας Παπαδοπούλου ανακήρυξε Α.Ο.Ζ., η ανακήρυξη αφορούσε σε ολόκληρη την Κύπρο. Ωστόσο όταν έγινε διαχωρισμός των αλιπέδων (οικοπέδων) αυτός περιορίστηκε στην Α.Ο.Ζ. στα νότια της Κύπρου. Και αυτό απεικονίζει ο γνωστός “δικός μας” χάρτης που κυκλοφορεί. Αυτός όμως είναι ένας πολιτικά απαράδεκτος χάρτης, διότι σε αυτό σκόπιμα απεφεύχθη διαχωρισμός αλιπέδων και στην Α.Ο.Ζ. των βορείων ακτών της Κύπρου, για να μην ενοχληθεί η Άγκυρα. Επείγει να δημοσιοποιηθεί ένας καινούργιος χάρτης που να καλύπτει ολόκληρη την Α.Ο.Ζ. και να αντικαθιστά τον υφιστάμενο “χάρτη της ντροπής”, όπως τον χαρακτήρισε ο Σόλων Κασσίνης. Ο καινούργιος χάρτης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει αριθμημένα όλα τα αλίπεδα της Α.Ο.Ζ. της Κύπρου.<

    Ο καθ. Ζουγανέλης του οποίου σημειωτέον το άρθρο προηγείται (10.10.2014, και τα έχει ξαναγράψει εδώ και μήνες) δεν λέει διαφορετικά πράγματα από τον Κύπριο υπουργό, και ας είναι σοκαριστικά.

    Συνιστώ και πάλι στους αναγνώστες κόσμιες εκφράσεις στα σχόλια τους, και ψύχραιμη αντιμετώπιση για θέματα που οφθαλμοφανώς δεν κατέχουν και πρόσωπα που δεν γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι ο καθηγητής προέτρεψε και αυτός την πολοτική εξουσία της Κύπρου να εκδόσει χάρτη με οικόπεδα τα οποία περιέχοντια σε θαλλάσια περιοχή με χώρα η οποία δεν έχει έρθει σε συφωνία με τους Κυπρίους ανφορικά με τις εκατέρωθεν ΑΟΖ (Τουρκία), και δεν αναγνωρίζει de facto ΑΟΖ της Κύπρου όπως αυτή θα οριζόταν με την μέθοδο της μέσης γραμμής(όπως φαίνεται ότι κάνουν λ.χ. Λιβύη και Αίγυπτος στην περίπτωση της Ελλάδας), δεν τον κάνει ούτε προφήτη ούτε πραγματιστή ούτε βέβαια προπαγανδιστή γιατί δεν πρόκειται περί πολιτικού.

    Σε καμμία περίπτωση δεν αίρει τη διάθεση εκφοβισμού και τον άσκοπο αρνητισμό και ναρκισισμό από τους οποίους ξεχειλίζουν τα άρθρα του.

    Το Ισραήλ που έχει προχωρήσει σε εξόρυξη έχει έρθει σε συμφωνία με το Λίβανο; Είναι δυνατόν να λέει ότι είναι παράνομα όλα εάν δεν έχει καθορισθεί πλήρως η ΑΟΖ;; Ποιό το νόημα την έννοιας "διμερής συμφωνίας" τότε; Να την πούμε "πολυμερή". Να πεί τη γνώμη της και η Τουρκία για την Αλβανία κλπ.

    Αν δηλαδή στείλει και η Δανιμαρκία ένα γράμμα στον ΟΗΕ και οριοθετεί ΑΟΖ μέχρι το Μαϊάμι και πέσει η ένσταση των Η.Π.Α. σε απεργία οι ψαράδες στη Φλόριντα θα πληρώνουν φόρο στη Δανιμαρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ George Christofis,

    Το Ισραήλ έχει καταθέσει στον ΟΗΕ χάρτη με συντετάγμες με τα όρια της ΑΟΖ του. Η Κύπρος έχει συμφωνήσει, και είχε συμφωνήσει και ο Λίβανος, μεχρί να ανέρεσει τη συμφωνία του από προτροπή της Χεζμπολά προς τη λιβανική κυβέρνηση που υπέβαλλε νέο χάρτη οριοθέτησης της ΑΟΖ του στον ΟΗΕ. Το ζήτημα, για ένα μικρό τρίγωνο (αλλά μάλλον με πλούσιο υπέδαφος) είναι ακόμα υπο τη διαιτησία του ΟΗΕ. Οι εξωρήσεις στa κοιτάσματα Dalit και Ταμάρ απέχουν πολύ από τη μικρή αμφισβητούμενη ζώνη και δεν τίθεται θέμα από τον Λίβανο.

    Όσον αφορά τη τελευταία παράγραφο του σχόλιου σου, όσο υπεροπτική και ναρκιστική είναι και η πρόζα του καθηγητή που κατακρίνεις, στερείται παντελώς σοβαρότητας και αν απευθύνεσαι σε μένα, άκρως προσβλητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Κριστιάν

    Η τελευταία παραγράφος δεν απευθύνεται σε σένα σε καμμία περίπτωση.

    Ούτε και στο καθηγητή συγκεκριμένα αλλά σε αυτά που προκύπτουν από τις αστήριχτες ικασίες περί παρανομίας ότιδήποτε διαφορετικού από την ολότητα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, ως προς τη νομιμοποίηση ενός κράτους να διεξάγει γεωτρήσεις εκεί που μερικώς έχει συμφωνήσει (υποσύνολο).

    Σε κάθε όμως περίπτωση, είτε σαχλή είτε όχι η παρομοίωση, κατά τη γνώμη μου έχει την ίδια μονομέρια η μία ανακύρηξη (Δανιμαρκία) με την άλλη (πρόταση καθηγητή περί Ο.Η.Ε. κλπ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ζουγανέλης με 4 διπλώματα και πολλες ειδικότητες, με πατέντες, πρωην Καθηγητής στο Ναgoya Int. of Technolgy και πρωην πρωτοβαθμιος ερευνητης υπευθυνος εργαστηριου σε Ιαπωνικη εταιρεία συμβουλων και έρευνας κ.Χριστοφή, απο αυτες που ΔΕΝ εχετε σε Ελλαδα και Κύπρο και δεν προκειται ποτε να αποκτήσετε με τα μυαλα που έχετε, αυτος που έφτειαξε τον πρωτο Ελληνικό μαγνητη με σπανιες γαιες και εχει τη πρωτη πατεντα διεθνως σε μεταυλικα, εξπερ σε πανω απο 200 τεχνικές, σχεδιαστης υλικών και ηλεκτρονικών, σημερινός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών είναι ημιμαθής;

    Έχετε τέτοιους σε Ελλαδα και Κύπρο και πουλατε μαγκιές κ. Χριστοφή; Mαθητές του είναι Head of Departments τωρα.

    Το βιογραφικό του μια χαρά ειναι. Τα μυαλα στην Ελλαδα και τη Κύπρο δεν είναι. Καφενεία είναι.

    Ας αφήσουμε το βιογραφικό του που δεν μπορούμε απο κόμπλεξ σε Ελλάδα και Κύπρο να το κρίνουμε και ας δουμε τι έχει κανει.
    Και τα φαντάσματα που εχετε κανει ήρωες.
    Η αληθεια τσουζει. Ετσι πρέπει κ.Χριστοφή. Να σας τσούζει.

    Καλα κανει και μιλαει έτσι. Καθηγητη τον έκαναν οι Ιαπωνέζοι ούτε οι Ελληνες ουτε οι Κυπριοι που ειναι ενα αιωνα πίσω σε τεχνολογία. Σινκανσεν οι Ιαπωνέζοι ειχαν απο το 1964. Εσείς έχετε Σίνκανσεν κ.Χριστοφή η δουλευετε ακόμη στη Κύρπο τους γαιδάρους;

    Να τον σεβεστε και εσεις και τα Λαγούμια σας... Σεμνα.

    1. Ο Ζουγανέλης είπε για τα Χημικα αυτά που δεν έλεγε και δεν ειπε κανένας στην Ελλαδα. Το πήρατε είδηση; Ψάχτε το λίγο.

    2. Ο Ζουγανελης σχεδίασε την Ελληνική ΑΟΖ έχοντας το δόντι στο Καστελόριζο στο σωστό μέγεθος. Ξερετε τί ειναι αυτό κ.Χριστοφή;
    Να μαθετε.

    2. Ο Ζουγανέλης έβγαλε στο σκάνδαλο για την Στρογγύλη και τη περιοχή 24 του Βενιζέλου. Ξερετε τί είναι αυτά κ.Χριστοφή; Γιατι τα ξεχνατε. Επιλεκτική μνήμη έχετε;

    3. O Ζουγανέλης έδωσε τη θέση με χάρτη για πρωτη φορά στην Ελλάδα ΟΛΩΝ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Ελλάδας και Κύπρου, κάτι που δεν έκανε ποτέ κανένας υπουργός ή άλλος επιστήμονας σε Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό ειναι ασήμαντο κ. Χρισtοφή; Aυτο μπορούσε να το κανεις και άλλος; Mε τί προσόντα κ.Χριστοφή; Ημιμαθής είναι; Δεν ντρέπεστε που το λέτε;

    4. Με το σημερινό άρθρο σας απέδειξε ότι σας δουλεύουν στη Κύπρο και στην Ελλάδα λέγοντας επι χρόνια ότι έχουν ανακηρυξει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Σας λένε παραμύθια.

    Διαβαστε κ.Χριστοφή τις ανακηρύξεις που έχουν στείλει.

    Ανακήρυξη με χάρτη σε Τοπικη εφημερίδα όπως λεει ο Παπαδόπουλος στην Επιστολή του στον ΟΗΕ, θέσπιση και ΑΟΖ με καταπάτηση εδαφών δεν υπάρχουν στο νόμο της θάλασσας.

    Αν δεν σας αρέσει αυτό που γράφει ξύδι και χολή...

    Στο Νομο υπαρχει μονο οριοθέτηση στον ΟΗΕ και όχι οριθέτηση σε τοπική εφημεριδα που εγραφε ο Παπαδόπουλος στο γραμμα που τλετε εσεις ανακηρυξη.

    Διαβαστε το κυριοι το γραμμα, που δεν ντρέπεστε και δεν λετε και ευχαριστω και ειρωνεύεστε κάποιον που σας ανοιγει τα ματια.

    Ημιμαθής και απων είστε εσεις κ. Χριστοφή, εσείς και οι φίλοι σας που χωρίς να γνωρίζουν έχουν άποψη.

    Ειναι μεγαλη δουλεια κ.Χριστοφή να παρουσιαζεις δημοσια χάρτες με κοιτάσματα των οποιων οι θεσεις επαληθεύονται η μια μετα την άλλη.

    Αυτό τον χαρτη κ.Χριστοφή ο Σαμαρας παρουσίασε στον Ομπαμα στη κρυφή συζητηση στην Ουασινγκτον. Κανενός άλλου απο Ελλαδα και Κύπρο. Το ξερατε αυτό κ.Χριστοφή. Δεν σας το είπαν; To κρύβουν; Εχουν και μoύρην οι ευρηματικοί;

    Αυτα και να σεβεστε το καθηγητή για να μαθαίνετε. Εσεις ομως μπορεί να σας αρεσει να κρατατε σημαιες κομμάτων και να κρυβετς αληθειες. Να ρίχτετε τη μπαλα αλλου και σε πραγματα που δεν αντιλαμβάνεσθε. Αυτός δεν το κανει. Ειναι άλλη παστα. Το πιασαμε;

    Σεμνα την άλλη φορά, γιατι εχει πολλα για τη γούνα όλων.

    Και με τις Σπανιες Γαιες βλακειες εχουν κανει σε Ελλαδίτσα και Κύπρο. Και αυτό να το κρύψει;

    Τι ειδους καθηγητές θελετε; Nα σας λενε ψέμματα και να σας στησουν επeισόδια αλα Ιμια;

    Και ο Υπoυργος ο Eυρυβιάδης την ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ λεει.

    Τον Ζουγανέλη τον βρίζουν πολλοί. Αυτος όμως έχει μεγάλο καμπαναριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.