16/10/14

Οι Κούρδοι δίνουν συντεταγμένες για τις θέσεις των τζιχαντιστών

Οκτώβριος 15, 2014. Τις τελευταίες ημέρες, οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή της πόλης Kobanî, στη βόρεια Συρία, είχαν εξαιρετική επιτυχία λόγω της συνεργασίας των τμημάτων των επιχειρήσεων, με τους Κούρδους αμυνόμενους του YPG, που παρείχαν στους Αμερικανούς θέσεις των τζιχαντιστών σε συντεταγμένες.

«Οι ανώτεροι των Κούρδων της Λαϊκής Άμυνας -  YPG, ήρθαν σε επικοινωνία με τον συνασπισμό των αεροπορικών δυνάμεων και έδιναν τους στόχους των εξτρεμιστών βάσει συντεταγμένων, ώστε να προβαίνουν σε χτυπήματα ακριβείας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του YPG στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Παρόλο που οι εξτρεμιστές που πολιορκούν την πόλη Kobanî κατέχουν άρματα μάχης, πυροβολικό και βόμβες, δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν την πόλη που οι Κούρδοι αμύνονται με φορητό οπλισμό.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τον πόλεμο και χρησιμοποιεί ένα δίκτυο πηγών στο έδαφος της Συρίας, ανέφερε ότι έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες εξτρεμιστές στην Kobanî, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, όπως επεσήμανε ο διευθυντής του, Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Την ίδια εκτίμηση έχει και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, που ομιλεί για εκατοντάδες νεκρούς του ‘ισλαμικού κράτους’.
--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.