21/10/14

Κουρδικό, ένα κρίσιμο ζήτημα, δύο χρήσιμα βιβλία, από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων

Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036, http://infognomon.com
info@infognomon.gr

4 σχόλια:

  1. Ἄκουσον, ἄκουσον!
    Πάρτε τα προτοῦ τὸ βιβλίο τοῦ Καραγιλάν, βγεῖ παράνομο. Τὸ ζητᾶ ὁ τοπικὸς ἡγεμονῖσκος (ἡ Τουρκία ντέε), τί δὲν καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον ατυχής η παρατήρηση αυτή δη την ώρα που ο Ελληνισμός πασχίζει να σηκώσει το ανάστημα του , να σταθει στο ύψος που του αναλογεί και να χτυπήσει πιο πάνω και απο τα κιλά του.

    Σε ότι αφορά το Κουρδικό ζήτημα μια ιστορική ανασκόπηση στις σχέσεις Κούρδων και Ελλήνων , χωρίς αγκυλώσεις και ενοχικά σύνδρομα θα βοηθησει πολύ

    Αλλωστε ο Μουράτ Καραγιλάν και οι υπόλοιποι ηγέτες του ΠΚΚ με τρόπο εμφατικό το πράττει στο βιβλίο του, μιλώντας καθαρά για τον ρόλο που έπαιξαν ο φατριασμός, οι κοντόθωρες λογικές, η υποταγή του εθνικού συμφέροντος στο μερικόν και η διχόνοια στην χρησιμοποίηση των Κούρδων απο την Τουρκία και απ οτην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
    Ας το πράξουμε και εμείς.

    Τα δύο αυτα βιβλία είναι σπουδαία εργαλεία στα χέρια του οποίου θέλει να ασχοληθεί με το Κουρδικό ζήτημα. Η αξία τους είναι διαχρονική και όποιος ανατρέξει και τα μελετήσει συστηματικά και μεθοδικά θα βρεί πολλές απαντήσεις μέσα απο τις κατάλληλες αναγωγές. Οσοι απλά τα διαβάσουν θα χαθούν σε βολικά , επιφανειακά σχήματα και σε ιστορικές αφηγήσεις.

    Αυτή είναι η μαγεία της κριτικής σκέψης και της διαλεκτικής ως τέχνης για την αποκάλυψη της καθαρότερης αλήθειας. Στοιχεία του Ελληνικού Πολιτισμού που πολλοί Ελληνες τα απαρνήθηκαν και με τρόπο ιταμό αναπράγουν πρότυπα και στερεότυπα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλάβατε; Σοῦ λένε οἱ τοῦρκοι, μέχρι καὶ οἱ ἕλληνες θὰ σηκώσουν κεφάλι;
    Γιὰ κόψ' τους τὸν ἀέρα τώρα, πρὶν ξυπνήσουν πολλοὶ καὶ ἀρχίσουν καὶ πιέζουν πολιτικοὺς ἢ νομίζουν κάποιοι πολιτικοὶ ὅτι μποροῦν νὰ σταματήσουν τὴν πολιτικὴ τοῦ κατευνασμοῦ πρὸς ἐμᾶς.

    Ὀκτακόσια ἀνοικτὰ μέτωπα ἔχει ἡ Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..Το χειρότερο απ' όλα είναι πως ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας συμπεριφέρεται κάπως έτσι. Βολεύεται με το να χτυπάει ενέσεις προπαγάνδας καταπίνοντας ποσότητες μασημένης ιδεολογικής και πολιτικής τροφής. Δεν ακούει κανέναν και τίποτα. Ανοίγει μόνο τα κουτάκια που έχει φτιάξει στο μυαλό του. Αντιγράφει πολλές φορές, και σε ύφος και σε φρασεολογία, τους πολιτικούς που βρίζει και θεωρεί υπεύθυνους για όσα περνάει.

    Δυστυχώς, η γενικότερη κρίση δεν κατάφερε να το αλλάξει, να το κάνει πιο ανοιχτό, πιο συζητήσιμο και να βοηθήσει τις όποιες αναζητήσεις του. Αντίθετα, το οχύρωσε πίσω από στερεότυπα και ιδεοληψίες ή το έκανε παντελώς αδιάφορο στα όσα συμβαίνουν, από την ώρα που δεν περιμένει τίποτα από κανέναν…..
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.