14/10/14

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο στους Κούρδους

- Η προβοκάτσια των Τούρκων για να ξεκινήσουν τον πόλεμο (φωτο)

- Δείτε στον χάρτη τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας

Νέα τροπή στην Τουρκία, αφού πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι τουρκικά βομβαρδιστικά ξεκίνησαν πόλεμο με το PKK στην Νταγκλίτσα (Dağlıca) της επαρχίας Χακαρί στην ανατολική Τουρκία.
Όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με έκτακτη ενημέρωση πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού οι «τρομοκράτες (το όνομα PKK δεν το λένε ποτέ στις επίσημες ανακοινώσεις) σε συνεργασία με αυτονομιστές (Κούρδους πολίτες) άνοιξαν πυρ κατά του στρατού και η απάντηση (αεροπορικοί βομβαρδισμοί) ήταν άμεση».

Με την κίνηση αυτή η τουρκική κυβέρνηση ρίχνει λάδι στην φωτιά της εξέγερσης των Κούρδων που εδώ και ημέρες έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά του Ερντογάν και την βρώμικη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους.

Ουσιαστικά η Τουρκία με την κίνηση αυτή κήρυξε τον πόλεμο στους Κούρδους, μία ημέρα πριν λήξει το τελεσίγραφο που είχαν στείλει οι Κούρδοι ηγέτες.

Όμως αυτό που γίνεται πιο ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ταγίπ Ερντογάν στην διεθνή κοινότητα, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά ότι Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος ενώνουν τις δυνάμεις τους στον κοινό σκοπό.

Την εξαφάνιση των Κούρδων.

Το Ισλαμικό Κράτος θα τους αφανίσει μέσα στην Συρία και στο Ιράκ και η Τουρκία στις επαρχίες τους που έχει καταλάβει και ακόμη τις έχει στην επικράτειά της.

Αν μας επιτρέπεται να κάνουμε μία πρόβλεψη, το μόνο που θα καταφέρει η Τουρκία, όσο προχωρά σε αυτό το μονοπάτι, είναι να δημιουργηθεί μια ώρα γρηγορότερο το πρώτο ανεξάρτητο κράτος των Κούρδων.
tribune 

Η προβοκάτσια των Τούρκων για να 

 

ξεκινήσουν τον πόλεμο (φωτο)

 

Η προβοκάτσια των Τούρκων για να ξεκινήσουν τον πόλεμο (φωτο)

Για να κηρύξει τον πόλεμο στους Κούρδους η Τουρκία χρειαζόταν μια προβοκάτσια και την έστησε.
«Άγνωστοι» βανδαλιστές βεβήλωσαν τους τάφους των αγωνιστών Κούρδων στην πόλη Γκεβέρ (Gever), οι Τούρκοι την αποκαλούν Γιουκσέκοβα (Yüksekova).

Όπως ήταν φυσικό οι Κούρδοι κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν.
Στην συγκέντρωση που ήταν από τις πιο ήρεμες των τελευταίων ημερών οι Κούρδοι τοπικοί άρχοντες έκαναν έκκληση σε όλες τις πλευρές να μην απαντήσουν στις προβοκάτσιες.
Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά η ενότητα είναι το ζητούμενο αυτή την στιγμή γιατί ο εχθρός είναι κοινός και είναι το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Κούρδοι φώναζαν «Ζήτω ο Οτσαλάν» και «Αθάνατοι» για τους μάρτυρες, τους τάφους των οποίων βανδάλισαν οι Τούρκοι παρακρατικοί.
Στην συνέχεια και αφού είχε λήξει η πορεία «άγνωστοι» και πάλι έβαλαν φωτιά στο σχολείο της πόλης πυροδοτώντας νέο γύρο επεισοδίων.
Τώρα επειδή και αυτή η ιστορία έμοιαζε λίγη έπρεπε να γίνει κάτι ακόμη.
Ο τουρκικός στρατός διερρέει, ότι το στρατόπεδο της περιοχής είχε βομβαρδιστεί από τους Κούρδους «τρομοκράτες» τις τελευταίες τρεις ημέρες για αυτό και απάντησε.
Γελοία σενάρια προβοκατόρικα βγαλμένα από την φαντασία τους αφού οι Κούρδοι όντως μπορεί να χτυπούσαν τις θέσεις του τουρκικού στρατού.
Αλλά αυτό θα γινόταν αύριο που έληγε το τελεσίγραφό του Οτσαλαν.
Οι Τούρκοι Σουλτάνοι απλά ήθελαν να κάνουν επίδειξη πυγμής. Και ξεκίνησαν τον πόλεμο.

hakari 10
hakari 11
hakari 12
hakari 13
hakari 14
hakari 15
 tribune

Δείτε στον χάρτη τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας

 

Δείτε στον χάρτη τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας

Σήμερα η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο στους Κούρδους με βομβαρδισμούς θέσεών τους στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι η Τουρκία πλέον στέκεται απέναντι σε όλους τους συμμάχους στην Δύση, επισημοποιώντας αυτό που ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την κατηγορούσε.
Ότι στην ουσία, η Τουρκία είναι ο πάτρωνας και ο ιθύνων νους του Ισλαμικού Κράτους.
Δείτε τώρα όμως στους χάρτες πόσο ξεκάθαρο είναι το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν με το Κράτος.
Στην κόκκινη βούλα είναι η Νταγκλίστα είναι η περιοχή που βομβάρδισαν οι Τούρκοι στο κίτρινο σημείο αριστερά μέσα στην Συρία είναι η Κομπάνι.
Το Ισλαμικό Κράτος «καθαρίζει» τους Κούρδους στην Συρία και το Ιράκ και η Τουρκία ξεκινά το «καθάρισμά¨τους μέσα στην επικράτειά της.
Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν βρώμικο πόλεμο που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με ολόκληρη την Δύση που έχει ξεκινήσει τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος.
Και μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό.
Για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΝΑΤΟ μία χώρα μέλος πολεμά ενάντια του!

kourdistan 3

Δείτε στον χάρτη όλες τις περιοχές που ζουν οι Κούρδοι και που σύντομα με την βρώμικη στάση του ο Ερντογάν θα την κάνει το νέο μεγάλο κράτος της Μέσης Ανατολής.
Εξάλλου το αξίζουν. Είναι 40 εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πατρίδα.
Και μην ξεχνάτε οι Κούρδοι ήταν κάτοικοι αυτής της περιοχής χιλιάδες χρόνια.
Οι ορδές των Μογγόλων – Τούρκων ήρθαν πολύ μετά και δεν μπόρεσαν ποτέ να τους καθυποτάξουν.

kourdistan 5
 tribune

2 σχόλια:

  1. Εξ αρχης είχαμε επισημανει ότι το παιχνιδι εχει πολλες παρτιδες και πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι.Ηδη και σε διαστημα λιγων ημερων εκδηλωθηκε στροφη .. Aπο τα πλεον επισημά αμερικανικα προσωπα ομολογείται ότι επανεξετάζεται η δημιουργια ζωνης ασφαλειας στη συρια που αν γινει σε συνδιασμο ότι την εκπαιδευση του ελυθερου συριακου στρατου που τον αναλαμβανει η τουρκια δειχνει την βαρυτητα που δινεται στη χωρα αυτή και φυσικα μπορούμε να υποθεσουμε τι άλλο της εχει ανεπισήμως υποσχεθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα τζαμιά που ειχαν σκοπο να στησουν σε ολη τη χωρα καποιοι απο τους "πολιτικους" πιθηκους που μας διαλυουν, θα γινουν τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.