20/10/14

Η Τουρκία έδωσε άδεια στους πεσμεργκά να πάνε στην Κόμπανι - Πώς θα αντιδράσει το Ι.Κ.;

Μια σοβαρότατη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την ήδη περίπλοκη κατάσταση στη Μεσοποταμία.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουκρίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, "η Τουρκία θα βοηθήσει για να περάσουν οι πεσμεργκά στο Κόμπανι".
Η διαδικτυακή ενημερωτική πύλη Rudaw, που απηχεί τις απόψεις του Μπαρζανί, ανέφερε ότι η Τουρκία έδωσε την άδεια να διέλθουν δυνάμεις των πεσμεργκά, για να βοηθήσουν την πολιορκούμενη πόλη Κόμπανι.
Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό εξωτερικών της Τυνησίας, Monghi Hamdi, είπε στους δημοσιογράφους:
"Βοηθούμε τους πεσμεργκά να περάσουν στο Κόμπανι. Εμείς δεν επιθυμούσαμε την άλωση της Κόμπανι".
Με δεδομένες τις μέχρι τώρα άριστες σχέσεις Τουρκίας-Ι.Κ., είναι πολύ ενδιαφέρον να περιμένουμε το πώς θα αντιδράσουν οι τζιχαντιστές σ' αυτήν την κίνηση της Τουρκίας.

1 σχόλιο:

  1. http://rudaw.net/english/middleeast/syria/191020141

    Με επιφύλαξη καθως η ανωτερη πηγή ειδήσεων ως σωστά επισημάνθηκε αποτελεί την ημιεπίσημη φωνή του καθστώτος Μπαρζανί. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αναγράφεται πως οι Κούρδοι του Δυτικού Κουρδιστάν έχουν συμμαχήσει με μικρές ισλαμιστικές ομάδες που αποτελούν μέρος της Συριακής αντιπολίτευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.