27/10/14

Τσετσένος διοικητής των ισλαμιστών στη μάχη στο Κομπάνι

Οι Τσετσένοι αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν» την Κομπάνι

Μετά την απόκρουση από τους Κούρδους και της νέας τους επίθεσης στο Κομπάνι, οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να στείλουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή.
Αυτή τη φορά όμως δεν θα στείλουν μόνο άνδρες και όπλα, αλλά και νέο διοικητή, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον «πολύπειρο» Γεωργιανό τρομοκράτη Αμπού Ομάρ αλ Σισανί, έναν από τους καλύτερους «στρατηγούς» τους. Το πραγματικό όνομα του Σισανί είναι Ταρκχάν Μπατιρασβίλι. Ο Μπατιρασβίλι είναι Γεωργιανός, τσετσενικής καταγωγής, γεννημένος το 1986.
Ο Μπατιρασβίλι γεννήθηκε από πατέρα χριστιανό και μητέρα μουσουλμάνα. Από παιδί ήρθε σε επαφή με Τσετσένους αυτονομιστές, τους οποίους βοηθούσε να περνούν στο ρωσικό έδαφος. Μεγαλώνοντας κατατάχθηκε, ως υπαξιωματικός, στον Γεωργιανό Στρατό και πολέμησε κατά των Ρώσων.

Το 2012 διώχθηκε από τον στρατό, αφού είχε εξελιχθεί πλέον σε φανατικό μουσουλμάνο ισλαμιστή – τζιχαντιστή, ο οποίος έκλεβε όπλα τα οποία διέθετε σε άλλους ομοϊδεάτες του. Το ερώτημα είναι πως αφέθηκε ελεύθερος…

Το καλοκαίρι του 2012 πήγε στην Συρία και κατατάχθηκε στην «Ταξιαρχία Μουχατζιρέν», μια μονάδα ρωσόφωνων μουσουλμάνων εθελοντών, με την οποία πολέμησε κατά του Συριακού στρατού. Λόγω της προηγούμενης στρατιωτικής του εμπειρίας γρήγορα ανέβηκε στην ιεραρχία. Έλαβε μέρος στις μάχες στο Χαλέπι και ενίσχυσε το Μέτωπο αλ Νούσρα.

Τον Μάιο του 2013 ανέλαβε τη διοίκηση του βόρειου τομέα του συριακού μετώπου και στα μέσα του 2014 του δόθηκε και έδρα στη Σουρά, το «κυβερνητικό συμβούλιο» του Ισλαμικού Κράτους. Αυτός λοιπόν ο εκλεκτός κύριος αναλαμβάνει πλέον τη διοίκηση των δυνάμεων των τζιχαντιστών, σε μια κίνηση που υπερτονίζει την σημασία που δίνει το ΙΚ στην κατάληψη της πόλης.

DEFENCEPOINT 

Οι Τσετσένοι αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν» 

 

την Κομπάνι

Οι Τσετσένοι αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν» την Κομπάνι
Για την μητέρα των μαχών ετοιμάζονται οι τζιχαντιστές στην Κομπάνι αφού το ισλαμικό κράτος διέταξε να αναλάβουν πλήρως την επίθεση στην μαρτυρική πόλη οι Τσετσένοι.
Μάλιστα για τον λόγο αυτό έδωσαν εντολή στον τσετσένο Αμπού Ομάρ αλ Σισάνι να φύγει από το όρος Σιντζάρ και να πάει στη Κομπάνι.

Η κίνηση αυτή έχει μία και μόνο εξήγηση.

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται για την τελική επίθεση για αυτό και δίνει την επιχείρηση στον κορυφαίο στρατιωτικό διοικητή τους.
Πρόκειται για τον φοβερό και τρομερό διοικητή που ήταν αρχικά υπεύθυνος για την βόρεια Συρία όπου έχουν γίνει και τα πιο φρικτά εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και στην συνέχεια είχε αναλάβει τους Γιαζίντι.

Ο αλ Σισάνι γεννήθηκε το 1986 στην Γεωργία, από πατέρα χριστιανό ορθόδοξο και μητέρα μουσουλμάνα.

Είναι βετεράνος του Ρωσο – Γεωργιανού πολέμου, που γρήγορα εντάχθηκε στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Το όνομά του ήταν Ταρκάν Μπατιρασβίλι και το 2010 φυλακίστηκε για παράνομη διακίνηση όπλων.
Στην φυλακή όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ισλαμικό site, μεταμορφώθηκε κι ορκίστηκε μόλις βγει έξω να ενταχθεί στην τζιχάντ.

Και έτσι έγινε.
Πήγε στην Συρία και όπως δήλωσε ο πατέρας του, τους τηλεφώνησε μόνο μία φορά για να τους πει ότι είχε παντρευτεί μία γυναίκα από την Τσετσενία και έμενε σε μια μεγάλη βίλα στο Χαλέπι.
Πριν από ένα μήνα είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα στον αραβικό τύπο ότι είχε σκοτωθεί όμως οι πληροφορίες αυτές δεν ευσταθούσαν.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.