1/10/14

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Κούρδους αιχμαλώτους - Ανάμεσά στους νεκρούς και τρεις γυναίκες

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Κούρδους αιχμαλώτους
Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. ( Πηγή: REUTERS/Murad Sezer)
Συνεχίζοντας την εκστρατεία τρόμου τζιχαντιστές φέρεται να αποκεφάλισαν στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, τους οποίους αιχμαλώτισαν εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.


Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν πέντε Κούρδους μαχητές, περιλαμβανομένων τριών γυναικών, και τέσσερις σύρους άραβες αντάρτες.

Το ίδιο τραγικό τέλος βρήκε στα χέρια των τζιχαντιστών και ένας Κούρδος πολίτης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Δεν γνωρίζω γιατί τους έπιασαν και γιατί τους αποκεφάλισαν. Μόνο το Ισλαμικό Κράτος γνωρίζει. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο» δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στην πόλη Τζαραμπλούς 14 χλμ δυτικά της πόλης Κομπανί (Αΐν αλ-Αράμπ στα αραβικά), η οποία πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές φέρεται να βρίσκονται πλέον σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την κουρδική πόλη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα κεφάλια των γυναικών επάνω σε έναν τοίχο από τσιμέντο. Η γνησιότητα των φωτογραφιών δεν μπορεί να επαληθευτεί, ωστόσο ανταποκρίνονται στις πληροφορίες του Associated Press για το περιστατικό.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους δημόσιους αποκεφαλισμούς για να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τον κουρδικό πληθυσμό καθώς προελαύουν στην επικράτεια της Συρίας.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.