16/10/14

Κουντρέτ Όζερσαϊ: «Λανθασμένη η τουρκοκυπριακή στρατηγική στην ΑΟΖ»

Οζερσάϊ: Ο Έρογλου πρέπει να αλλάξει τη στάση του

Επικριτικός απέναντι στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου είναι ο πρώην διαπραγματευτής για το Κυπριακό Κουντρέτ Όζερσαϊ, ο οποίος παύτηκε από τα καθήκοντά του, εξαιτίας της πρόθεσής του να κατέβει στις εκλογές του 2015.

Ο Έρογλου έπρεπε να καταβάλει προσπάθειες για να πείσει την Τουρκία «να αλλάξει την σκληρή στάση της στο ζήτημα της ΑΟΖ» δήλωσε ο Κουντρέτ Όζερσαϊ.Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, η τουρκοκυπριακή πλευρά ακολούθησε λανθασμένη στρατηγική στο ζήτημα της ΑΟΖ. Σε δηλώσεις του στον τουρκοκυπριακό τύπο ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, «αναζητούσε μια δικαιολογία για να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις». Ο κ. Όζερσαϊ αφήνει να εννοηθεί ότι η ανάμειξη της Τουρκίας στη νέα κρίση είναι ένα λάθος, το οποίο χρεώνεται η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Με αυτό τον τρόπο, όπως λέει, η διεθνής κοινότητας λαμβάνει το μήνυμα ότι «η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας». Κατά την άποψη του κ. Όζερσαϊ, αυτή είναι μια μεγάλη αδυναμία της τουρκοκυπριακής διπλωματίας. Ο ίδιος αναφέρει ότι στην ΑΟΖ «υπάρχει αντιπαράθεση των δυο κοινοτήτων και όχι αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Κύπρο».
newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.