26/10/14

Κούρδοι και ιρακινός στρατός ανακατέλαβαν πόλεις και περιοχές από τους τζιχαντιστές

Την πόλη Ζούμαρ στα βόρεια του Ιράκ, που είχε περάσει στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, ανακατέλαβαν οι κουρδικές δυνάμεις, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας. Μαζί, ανακατέλαβαν και αρκετά κοντινά χωριά.
Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν πως οι δυνάμεις των Κούρδων αναπτύχθηκαν νωρίς το πρωί σε πέντε μέτωπα, μετά από αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αντιμετώπισαν μεγάλη αντίσταση έως ότου επικρατήσουν.
Λίγη ώρα αργότερα, ανώτεροι τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ ανέκτησαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της πόλης Τζουρφ αλ-Σακχάρ, κοντά στη Βαγδάτη, την οποία επίσης είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές.
Ο πλήρης έλεγχος της πόλης θα επιτρέψει στις ιρακινές αρχές να αποτρέψουν τους τζιχαντιστές από το να πλησιάσουν περισσότερο στην πρωτεύουσα και να διατηρήσουν την επαφή με τα προπύργιά τους στη δυτική επαρχία Άνμπαρ, αλλά και να παρεισφρήσουν στον κυρίως σιιτικό νότο.
Η κατάληψη μεγάλων εκτάσεων στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ, καθώς και στη γειτονική Συρία, από τους τζιχαντιστές έχει προκαλέσει σοκ διεθνώς, καθώς και τη διενέργεια αεροπορικών βομβαρδισμών με επικεφαλής τις ΗΠΑ εναντίον των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. 
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.