28/10/14

Οι πρώτες εικόνες από τους Πεσμεργκά που πάνε στην Κομπάνι

pesmerga 4
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν και είναι πλέον καθ΄οδόν προς την Κομπάνι για να βοηθήσουν τους Κούρδους πολιοκρημένους μαχητές στην σκληρή μάχη που δίνουν με το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων που σημείωναν ότι είναι μόλις 200 οι Πεσμεργκά απάντησαν: «200 Πεσμεργκά είναι αρκετοί»!
Το κομβόι των αυτοκινήτων περιλαμβάνει ασθενοφόρα και στρατιωτικά οχήματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα είναι στην Κομπάνι σε 2 ημέρες.
Η πομπή που ξεκίνησε στις 13:45 τοπική ώρα θα περάσει από από τον συνοριακό σταθμό Καμπούρ και μέσω του Σιρνάκ στην επαρχία της Σιλόπης στην νοτιοανατολική Τουρκία και της Νίσιβης θα περάσει στην Κομπάνι.

pesmerga 2
pesmerga 3
pesmerga 4
pesmerga 6



tribune

Κομπάνι: 17 τζιχαντιστές νεκροί σε νέα επίθεση



Νέες σφοδρές συγκρούσεις είχαμε και σήμερα στην Κομπάνι όπου οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν νέα επίθεση προσπαθώντας να καταλάβουν το μοναδικό φυλάκιο με την Τουρκία που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Όπως γίνεται αντιληπτό η νέα επίθεση έχει στόχο να μην μπορεσουν να περάσουν οι Πεσμεργκά μέσα στην Κομπάνι.

Από το πρωί οι Κούρδοι έχουν καταστρέψει δύο μεγάλα φορτηγά του Ισλαμικού κράτους, από αυτά που χρησιμοποιούν για επιθέσεις αυτοκτονίας, ενώ 17 τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί από το πρωί ενώ συνολικά τις τελευταίες ώρες έχουν σκοτωθεί 38 από τα πυρά των Κούρδων.



4 σχόλια:

  1. Και ένας έλληνας στις ένοπλες ομάδες αντίστασης στο Κομπάνι
    ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ψοφιμια ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΤΙ ΛΈΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ
    (http://www.yourmiddleeast.com/culture/western-comrades-join-kurds-arabs-secularists-yezidis-and-syriac-christians-against-islamic-state_27563)
    :
    There are many Turkish comrades too," said 28-year-old Kristopher Nicholaidis, who left Greece and joined YPG in Syria five months ago.
    NICHOLAIDIS WAS AN ACTIVE local artist back in Greece where he used his art and politics to defend migrants, including Muslims.
    "There is a considerable number of Westerners fighting in the ranks of the YPG"
    "I come from a political family and I am a democratic socialist. I used my art and politics to defend the Muslim community from attacks initiated by fascists of the Golden Dawn party, but I consider IS jihadists as 21st century fascists posing a greater global threat as they barbarically spread Islamofascism on an international level," he said. "I believe that the YPG is therefore leading the greatest anti-fascist struggle of our time by fighting against IS jihadists. I joined this struggle to fight against global fascism in defence of democracy and peace in Kurdish Rojava."


    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας το παραπάνω σχόλιο και ας με διορθώσει ο Eriugena κατάλαβα το εξής, επειδή ο συγκεκριμένος πήγε να πολεμήσει με τους Κούρδους αυτόματα σημαίνει ότι η ιδεολογία του είναι και σωστή. Λίγο άτοπο αν το καλοσκεφτείς.

    Στην πραγματικότητα, πολεμά αυτό το οποίο υποστήριζε με πάθος στην Ελλάδα. Ίσως δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Ούτε και θα υπάρξει ποτέ. Η προσπάθεια επιβολής της Σαρίας στην Θράκη λέει πολλά. Όσες Δυτικές χώρες δεν το κατανόησαν αυτό ήδη απολαμβάνουν τους καρπούς της βλακείας τους....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Eriugena

    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αγένεια, θράσος και απαξίωση για να μας φέρεις μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Γύρω από το κουρδικό χαιρόμαστε να πάρουμε όσες πληροφορίες βρίσκονται.
    Ανέβασα τον σύνδεσμο που μας δίνεις εδώ: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/blog-post_877.html#.VFANpcn-RYE

    Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των αναγνωστών μας , η θα ξέρεις κάτι παραπάνω από μας –δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει σε πιο πολιτικό χώρο ανήκουν οι 12.000 με 15.000 μοναδικοί επισκέπτες με 25.000 – 35.000 καθημερινά κτυπήματα – η απλώς πετάς λάσπη. Τα λίγα σχόλια από πολύ περιορισμένο αριθμό αναγνωστών –εν πολλοίς οι ίδιοι- δεν αντικατοπτρίζουν τη ταυτότητα των αναγνωστών μας.

    Δεν μπορώ να σου απαντήσω για τους χαρακτηρισμούς σου για τον Σάββα Καλεντερίδη στο σχόλιο σου και στο ιστολόγιο σου καθώς αφορούν τον ίδιον, ο ίδιος μπορεί να το κάνει καλύτερα αν το θεωρεί αναγκαίο, αλλά γνώμη μου είναι ότι ο τρόπος σου είσαι απαράδεκτος και επιπόλαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eriugena
    δεν μαζεύω κανέναν και δεν έχω όρεξη να μαζέψω κανέναν.
    Ελεύθεροι πολίτες είναι οι Έλληνες, ελεύθερα σκέπτονται και πράττουν και δεν -πρέπει να- ποδηγετούνται από κανέναν.
    Πού τα βρήκες αυτά που λες;
    Γιατί τέτοια εγένεια και θράσος;
    Τι προσωπικά προβλήματα αντιμετωπίζεις και προσπαθείς να τα διαχύσεις σε άλλους μέσα από τέτοια συμπεριφορά;
    Εμείς τι σου φταίμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.