O γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total θα συνεχίσει την προώθηση στις σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσία, πάνω στο δρόμο που χάραξε ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Κριστόφ Ντε Μαρζερί, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη στο τραγικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Βνούκοβο, στη Μόσχα.

Οπως δήλωσε ο ρώσος πρέσβης στο Παρίσι, Αλεξάντερ Ορλόφ, ο Ανώτατος Αντιπρόεδρος της Total για την Ηπειρωτική Ευρώπη και την Ασία Μισέλ Μπορέλ του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα συλλυπητήρια για το θάνατο του Ντε Μαρζερί και του επεσήμανε πως ο γαλλικός όμιλος θα συνεχίσει την πορεία συνεργασίας: «Η στρατηγική της Total όσον αφορά στις σχέσεις με τη Ρωσία θα παραμείνει αμετάβλητη και η εταιρεία θα συνεχίσει τα έργα που έχουν ξεκινήσει επί Ντε Μαρζερί» είπε ο Μπορέλ. 
 
Ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να εκφράσουν τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ. Στο τηλεγράφημά του ο Πούτιν τόνισε τη βαθιά θλίψη για την απώλεια ενός εξαίρετου γάλλου επιχειρηματία και ενός πολύτιμου φίλου που έθεσε τα θεμέλια της εποικοδομητικής και μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. 

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ