26/12/14

Ντοκουμέντο. Νίκος Ρολάνδης: η Ελλάδα το 2003 αρνήθηκε την ύπαρξη ΑΟΖ από το Καστελλόριζο και πίεσε την Κύπρο να υποχωρήσει στη διευθέτηση της δικής της ΑΟΖ

Αλήθεια! Ποιοι ενοχλούνται στην Αθήνα από τις συζητήσεις των «ασχέτων» για το κώνο του Καστελόριζου-Στρογγύλης στην ελληνική ΑΟΖ;

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης εξηγεί πώς η μικρή και αδύναμη στρατιωτικά Κύπρος κατάφερε να συμφωνήσει με την Αίγυπτο στη «μέση γραμμή» για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης το 2003.
Την ίδια ώρα, εξηγεί πώς η Ελλάδα πίεσε την Κύπρο να υποχωρήσει μερικά ναυτικά μίλια, ώστε να μην συμπεριλάβει το Καστελλόριζο στην αντίστοιχη μέση γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, διότι η Τουρκία δεν δέχεται την απόδοση ΑΟΖ στα νησιά, και ειδικά στο Καστελλόριζο.
δείτε το βίντεο:


2003- Rolandis: Greece refused existence of Kastelorizo's EEZ 

Λυγερός - Ρολάνδης περί ΑΟΖ "Η ώρα των βετεράνων" 15/7/11

Ανέβηκε στις 17 Ιουλ 2011 
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή του Νίκου Αργυρόπουλου
"Η ώρα των βετεράνων"
με θέμα: "ΑΟΖ, Παρασκήνιο και Αποκαλύψεις περί Καστελλόριζου"

21 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω άκουσα ότι κατουριουνται μονο στην "υπόννοια" αναφοράς ενός συκεκριμένου ονόματος. Σύντομα αναμένεται ότι βα τους έλθει και βαρύ εγκεφαλικό.

    Ο ρόλος όλων αποκαλύπτεται. Τα κόμματα ΑΠΟΝΤΑ και ξέρουν. Υπάρχουν κάτι σχόλια κάπου...

    Ο Δημοσιογράφος με τη μωβ γραβάτα, γιατί δεν άφησε τον Ρολάνδη να δώσει ονόματα; Αυτός είναι ο ρόλος του;

    Επι της ουσίας.

    Όλα τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ εκτός αν έχουν οικονομική ζωή. Ο Νόμος της Θάλασσας δέχεται μονο νησιά και βραχους. Νησί είναι ότι είναι πάνω απο τη θάλασσα για 24 ώρες αλλοιώς μιλάμε για βράχους.

    Ο Βενιζέλος έκανε αρχαιολογικό χώρο ολόκληρη τη Στρογγύλη, που είναι άγνωστο πότε θα λειτουργήσει και θα δώσει έσοδα, ωστε να θεωρηθεί ότι έχει οικονομική ζωή. Θα μπορούσε να κάνει τη μισή και την άλλη να την άφηνε όπως ήταν αλλά την έκανε όλη για να μη ανεβαίνει κόσμος επάνω. Κάποιο λόγο θα είχε.

    Του έγιναν επερωτήσεις. Δεν απάντησε καμμία. Αντι για αυτό βγαίνουν κρυμμένοι φίλοι του και άνθρωποι των πετρελαικών και χτυπούν ή συκοφαντούν σαν κοριτσάκια με μπούκλες, αυτόν που αποκάλυψε τη Στρογγύλη αλλά και αυτούς τους λιγους δημοσιογράφους που συνεισέφεραν να αποκαλυφθεί το θέμα σε όλο του μέγεθος.

    Αν η Στρογγύλη έχει μονο 6 νμ χωρικά ύδατα και όχι ΑΟΖ, τότε η Τουρκική ΑΟΖ θα έφτανε στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, ακριβώς στο σημείο που λέει ο Ρολάνδης ότι τελικά ορίστηκε το δυτικό άκρο του νότιου κομματιού εης Κυπριακής ΑΟΖ.

    Εχουμε Ϊμια πάλι. Παραδόθηκε έδαφος. Ευθυνη έχει και η Κύπρος που όρισε την ΑΟΖ της στα νότια μικρότερη από ότι έπρεπε αλλά και η Ελλάδα που της το πρότεινε.

    Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Κύπρος γιατί αυτή υπέγραψε. ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ.

    Mόνο ένας μίλησε ΜΟΝΟΣ πρίν μερικά χρόνια και φανέρωσε τη μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ λογω ΣΤΡΟΓΥΛΗΣ. Ο ακατονόμαστος... Λιγο σεβασμό ρε παιδιά στον άνθρωπο. Έσωσε εθνικό έδαφος.

    Μια ΑΟΖ μονο συνολικά έχει νόημα να ανακηρυχτεί, τα άλλα είναι εκ του πονηρού και αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤ"ΑΡΧΑΣ εἶναι ἀνακριβἐς ὅτι ἡ Ἑλλάδα παραδέχθηκε αὐτά πού ὑπαινίσσεται ὁ τίτλος τοῦ βίντεο. Κάποιοι εἶπαν, κάποιοι μετέφεραν, ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΩΝ, σέ μή ἐπίσημες διεθνείς συνομιλίες μεταξύ Ἑλλήνων καί Κυπρίων.
    Τό θέμα ὅμως εἶναι ἐσωτερικό καί τεράστιο: Λήφθηκε ποτέ ἀπόφαση ἀπό τήν Ἑλλάδα γιά ἐγκατάλειψη τῶν ὅρων τῆς διεθνοῦς συμβάσεως τῆς Θαλάσσης, καί ἀνεπίσημης ἀποδοχῆς ἀπό τήν Ἑλλάδα τοῦ ὅτι τά νησιά μας δέν ἔχουν ΑΟΖ, καθώς καί, ἄρα, ἐγκαταλείψπεται ἡ ΑΟΖ τοῦ Καστελλόριζου, καί ἀποδεχόμεθα τήν ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ διαίρεση τοῦ Αἰγαίου στά δύο; Αὐτά ἀποτελοῦν κατά τήν γνώμη μου, καί νομίζω κατά τήν γνώμη κάθε ἐχέφρονος Ἕλληνος, ἐθνική προδοσία.
    Ἀφοῦ δέν λήφθηκε τέτοια ἀπόφαση, ἀπό νόμιμο καί ἀρμόδιο ὄργανο τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας δηλαδή τήν Βουλή, μέ τήν είδική πλεοψηφία πού ἀπαιτεῖται γιά τήν ἐκχώρηση ἐθνικῆς κυριαρχίας, καί για λόγους πραγματικά ὑπέρτερου δημοσίου συμφέροντος (δικαστικῶς ἐλέγκτέους, καί δή ποινικῶς), ὑπάρχει σαφῶς πολιτικό καί ποινικό θέμα, πράξεων καί παραλείψεων πού συνιστοῦν προπαρασεκυαστικές πράξεις ἐθνικῆς προδοσίας.
    Εξ ἄλλου, τί θά πείραζε τίς Ἑλληνοτουρκικές σχέσεις, μία ὁριοθέτηση τῆς ΑΟΖ μεταξύ Ἑλλάδος καί Κύπρου; Θά ἀποτελεοῦσε ἁπλῶς ἕνα θεωρητικό προηγούμενο, ὑπέρ τῶν θέσεών μας, σέ βάρος τῶν θέσεων τῆς Τουρκίας στό διεθνές δίκαιο, καί τίποτα ἄλλο. Καί τοῦτο, μόνο σέ περίπτωση πού θά εἴχαμε προχωρήσει (ὡς Ἑλλάδα) στήν ἐπίσημη άνακήρυξη τῆς ΑΟΖ καί τῶν Ἑλληνικῶν νησιῶν...(βλ. κείμενα καθηγητοῦ Ζουγανέλη στο σάητ αὐτό).

    Ἀπό δέ πολιτικῆς ἀπόψεως, οἱ ὅποιες πιέσεις τῶν ΗΠΑ προέρχονται προδήλως, κυρίως, ἀπό τά γενικώτερα συμφέροντά τους νά θέλουν νά μήν ἔχουν τά νησιά ΑΟΖ. Συνεπῶς, και ἄν ἀσκήθηκαν τέτοιες πιέσεις ἐπί τῆς Ἑλλάδος, θά ἀσκήθηκαν ὄχι γιά χάρη τῆς Τουρκίας, ἀλλά γιά νά μήν δημιουργγηθῆ καί ἄλλο ἕνα προηγούμενο χρήσιμο κατά τῶν θέσεων τῶν ΗΠΑ, γιά ἄλλα σημεῖα τῆς γῆς. Ἀνατρέπονταν ἄρα οἱ ὅποιες πιέσεις, καί ἀντιμετωπίζονταν σχετικῶς εὔκολα, μέ τό σθεναρό ἐπιχείρημα ὅτι ἡ περίπτωση Καστελλόριζου εἶναι ἰσχυρή μεταξύ τῶν δύο χωρῶν μόνον, Ἑλλάδος καί Κύπρου, κατά το διεθνές δίκαιο, καί δέν προδικάζει τίποτα γιά λοιπά θέματα, γιατί πρόκειται για τό εἰδικό θέμα τῶν σχέσεων Ἑλλάδος καί Κύπρου, πού ἔχει πίσω του τήν γενοκτονία τῶν Ἑλλήνων χριστιανῶν πού ζοῦσαν στά παράλια τῆς Μικρᾶς Ἀσίας (μέχρι τήν παραλία ἔφθασε ἡ βαρβαρότητα τῶν τούρκων, δέν νομιμοποιεῖται ἄρα νά πάῃ καί παραπέρα, καί δή ὅσο δέν ἀναγνωρίζουν τήν γενοκτονία).
    Κατά τά λοιπά, τό ὅλο θέμα εἶναι ἀρμοδιότητος καί Εἰσαγγελέως, προτοῦ νά εἶναι πολιτικά ἀργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρωήν υπουργός ειναι σαφέστατος και μάλιστα επικαλέιται επίσημα εγγραφα της Κυπριακής δημοκρατίας σε ότι έχει σχέση με το Καστελοριζο.
    Ειναι πολιτικό ζήτημα και ωφείλει να το λάβει υποψη του το Ελληνικό κοινοβούλιο για να δούμε τελικά πόσο ¨αυθαιρετες¨ειναι οι τουρκικές κινήσεις στην Κύπρος και το Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν σας ενδιαφέρει το θέμα μπορειτε να ακούσετε και το πιο κάτω
    http://www.youtube.com/watch?v=zjlsOv6_Ftw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά μπράβο στο infognomonpolitics γιατί έτσι ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση του 2003
    Το σημιτοπασοκ ήταν βεβαίως βεβαίως.
    Να μη χαίρονται όμως και οι ακρο-δεξιοί-ακρο-αριστεροί αναγνώστες του ιστοτόπου αυτού.
    Και αυτωνών οι κυβερνήσεις το ίδιο μπουχέσες ήταν/είναι.
    Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον είναι όλοι τους και κυβερνούν και μαζί πλέον.Αγκαλιασμένοι σαν αδερφάκια.

    Οι εναπομείναντες ψηφοφόροι τους τα βλέπουν αυτά;
    Γιατί δε μπορεί ρε νεοδημοκράτη να βρίζεις το πασοκ(και καλά κάνεις) και να κυβερνάς μαζί του.Γίνεσαι καταγέλαστος.
    Γιατί δε μπορεί ρε πασοκτσή να βρίζεις τη νδ(και καλά κάνεις) και να κυβερνάς μαζί της.Γίνεσαι καταγέλαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TO ΞΕΠΛΥΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ

    Τo άρθρο αρχικά δείχνει στο πρώτο video (2003) ότι κάποιοι απο την Ελλάδα ήθελαν μείωση της Κυπριακής ΑΟΖ στα δυτικά του νότιου τμήματος της κατά 15 μίλια, για να μη ενοχληθούν οι Τούρκοι.

    Στη συνέχεια, προστίθεται απο το Infognomon για πιο "σφαιρική" πληροφόρηση, στην ύλη του άρθρου το video με το κ.Λυγερό, PhD (2011), που αναφέρεται στο γεγονός ότι μπορεί και μετά την αποκάλυψη Ρολάνδη η Κυπριακή ΑΟΖ να επεκταθεί στο σωστό σημείο (γνωστό ως τριπλό σημείο "G" Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου).

    Αυτό μέχρι σήμερα (2014) δεν έχει γίνει στον ΟΗΕ απο τη Κύπρο. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

    Το 2013 o Kαθηγητής Ζουγανέλης σε άρθρο του παρατηρεί ότι η απουσία οικονομικής ζωής στη Στρογγύλη εξαφανίζει το τριπλό σημείο "G" και επιτρέπει τη κάθοδο της ΑΟΖ της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Αιγύπτου. Αυτό το σημείο εξαφανίζεται ακόμη περισσότερο αν δεν ληφθεί φυσικά καθόλου υπόψη το Καστελόριζο παραχωρώντας μια τεράστια περιοχή της Ελληνικής ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου (ας τη πούμε "Β")στην Τουρκία, κάτι που με καθαρότητα ο Ζουγανέλης επέδειξε παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τον χάρτη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων για όλη την Ελλάδα το Δεκέμβρη του 2013 σε τηλεοπτική εκπομπή.

    Σε νεότερο άρθρο του, ο Ζουγανέλης αναφέρεται στη μη απαγόρευση αλιείας γόνου απο το Βενιζέλο στη περιοχή της εν δυνάμει Ελληνικής ΑΟΖ γνωστής διεθνώς ως περιοχή "24". Αυτή η περιοχή ταυτίζεται χονδρικά με τη περιοχή "B".

    Ο Ζουγανέλης σε όλες τις δημόσιες παρουσιάσεις του αναφέροταν σε "Ελληνική ΑΟΖ" για να εξηγήσει τις θέσεις των κοιτασμάτων. Δεν είπε ποτέ ότι υπάρχει. Μιλώντας κάποια στιγμή για τα Χημικά της Συρίας στο ραδιόφωνο αναφέρθηκε ότι η επιμονή των ΗΠΑ να εξουδετερώσουν τα Χημικά στη Μεσόγειο έχει να κάνει με την Ελληνική ΑΟΖ. Ο Βενιζέλος και το ΥΠΕΚΑ και τότε δεν αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των Χημικών με σοβαρότητα. Κρυβόντουσαν συνέχεια. Στις επερωτήσεις που έγιναν στη Βουλή εδόθηκαν απαντήσεις που επιστημονικά δεν έστεκαν ενώ στην επιτροπή του υπορυγείου για τα Χημικά προίστατο διεθνολόγος...

    Σε αντίθεση με όλους τους άλλους που έχουν ασχοληθεί με τη ΑΟΖ και τα κοιτάσματα επι χρόνια, ο Ζουγανέλης για πρώτη φορά μιλάει στο ιστολόγιο του, κατι που αναπαρήχθηκε απο πολλά άλλα ιστολόγια, για παρανομίες του ΥΠΕΚΑ στη προκήρυξη οικοπέδων και για στήσιμο Νέων Ιμίων. Κανένας δεν έλεγξε τα συμβόλαια;

    Μετά από αυτόν, εμφανίστηκαν και άλλοι που δημόσια παραδέχτηκαν το πρόβλημα όπως οι καθηγητές Φώσκολος, Καρυώτης και ο Δρ. Κονοφάγος.

    Ετσι έχουν ιστορικά τα πράγματα και ας τα κρίνει ο καθένας. Ο Ζουγανέλης είναι αποκομμένος απο τα κεντρικά κανάλια. Για πόσο ακόμη; Ωρα να βγάλουν φλάς πρίν πατήσει κανένα γατί κατά λάθος. Aπο εκβιασμούς και συκοφαντίες δεν καταλαβαίνει και σε Φουσκες δεν έχει συμμετάσχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έγγραφο του Φεβρουαρίου 1979 το οποίο απευθύνει το Foreign Office στον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα, περιέχει τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του υπουργού Εξωτερικών για το θέμα της υφαλοκρηπίδος στο Αιγαίο. Αυτή προέκυψε μετά από αναφορά του πρέσβη στην Αθήνα για συνάντησή του με το Γενικό Διευθυντή του ελληνικού ΥΠΕΞ, Ιωάννη Τζούνη.

    Στη συνάντηση αυτή, ο Έλληνας αξιωματούχος εμφανίζεται να ενημερώνει για τις ελληνικές προτάσεις προς την Τουρκία, όσον αφορά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα. Μεταξύ αυτών, υπήρχε και ελληνική πρόταση για αμοιβαία δέσμευση μη κηρύξεως Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

    Όπως σημειώνουν οι Βρετανοί, οι ελληνικές προτάσεις άφηναν την Τουρκία αδιάφορη. Κάτι το φυσιολογικό, δεδομένου ότι ο καθορισμός ΑΟΖ, σε καμμία περίπτωση δεν συμφέρει την Άγκυρα, η οποία, υπ’ αυτή την έννοια,στερείται «θαλασσίου βάθους» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, λόγ υπάρξεως της Ελλάδος και της Κύπρου.

    Από τα αρχεία λοιπόν του Foreign Office για το έτος 1979,πληροφορούμαστε για πρώτη φορά ότι η ίδια η Αθήνα είχε προτείνει την αμοιβαία αποφυγή καθορισμού ΑΟΖ. Πρωθυπουργός το 1979 ήταν φυσικά ο Κων/νος Καραμανλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάστε πιο κάτω ένα εξαιρετικότατο άρθρο του φίλου του Χρίστου Ιακώβου. Διαβάστε το με υπομονή μέχρι τέλους θα αντλήσετε χρήσιμα και επίκαιρα διδάγματα. Επιστήμονες και πολιτικοί αναλυτές σαν τον Χρίστο Ιακώβου είναι δυσεύρετοι όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σ’ όλη την υφήλιο αλλά δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν εκμεταλλεύονται την γνώση τους για το καλό της Κύπρου μας. Οι επιστήμονες είναι η αλήθεια και το φως ενώ οι πολιτικοί το ψέμα και το σκοτάδι. Στο σκοτάδι πάντα επιλέγουν να ενεργούν οι πολιτικοί όπως και οι χρηματοδότες τους οι άνθρωποι του υποκόσμου γιατί μέσα στο σκοτάδι νοιώθουν πιο ασφαλείς όταν παρανομούν και καταστρέφουν ενσυνείδητα τον τόπο του.

    Όμηρος Αλεξάνδρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ηλιθιότητα ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία στην πολιτική

    Χρήστος Ιακώβου
    Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών

    Το 1949 ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μέρτον, στο βιβλίο του «Κοινωνική Θεωρία και Κοινωνική Διάρθρωση» πρωτοχρησιμοποίησε τον όρο «αυτοεκληρούμενη προφητεία» (self-fullfilling prophecy), η οποία έχει πολλές εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή και, ιδιαιτέρως, στην πολιτική. Ο όρος αυτός έμελλε να καταστεί ένα σημαντικό εργαλείο ερμηνείας στην κοινωνική και πολιτική θεωρία. Ο Μέρτον προσδιορίζει την αυτοεκπληρούμενη προφητεία ως μία διαδικασία κατά την οποία μία πεποίθηση ή μία προσδοκία, είτε ορθή είτε λανθασμένη, επηρεάζει το αποτέλεσμα μίας κατάστασης ή τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο ή μία ομάδα θα συμπεριφερθεί. Το φαινόμενο δηλαδή της απόλυτης διασύνδεσης της πίστης με τη συμπεριφορά, το οποίο αρχικώς ξεκινά ως εσφαλμένος προσδιορισμός μίας κατάστασης που προκαλεί μία νέα συμπεριφορά, η οποία με τη σειρά της κάνει την αρχική εσφαλμένη αντίληψη να γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η αληθοφανής εγκυρότητα της αυτεκπληρούμενης προφητείας διαιωνίζει την κυριαρχία του λάθους. Έτσι ο προφήτης θα εξηγήσει τα γεγονότα ως απόδειξη ότι ήταν εξ αρχής απολύτως ορθός.

    Όπως ευστόχως διετύπωσε ο αμερικανός κοινωνιολόγος Γουίλλιαμ Τόμας, σχολιάζοντας τον ορισμό του Μέρτον: «Όταν οι άνθρωποι θεωρούν ορισμένες καταστάσεις σαν πραγματικές, αυτές είναι πραγματικές στις επιπτώσεις τους». Συνεπώς, η συμπεριφορά των ανθρώπων πολλάκις καθορίζεται από την αντίληψη που διαμορφώνουν με τις επιθυμίες ή τις προσδοκίες τους για μία κατάσταση, έστω και αν αυτή η κατάσταση είναι ανύπαρκτη ή διαστρεβλωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο πεδίο της πολιτικής η πιο χαρακτηριστική δράση της αυτοεκπληρούμενης προφητείας ξεκινά από την αρχή, σύμφωνα με την οποία οι πολιτικές προσδοκίες των κομματικών εσμών- οι οποίες στηρίζονται περισσότερο σε προκατασκευασμένες κομματικές πεποιθήσεις παρά σε προσωπικές αντιλήψεις, ως προϊόντα αξιολογικής κρίσης - οδηγεί τους κομματικώς εζομένους να συμπεριφέρονται κατά τρόπο που κάνει τους άλλους να επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες αυτές ή, σε άλλες περιπτώσεις, τα κομματόσκυλλα θεωρούν ότι οι προσδοκίες που έχουν για το κόμμα τους ή για τα άλλα κόμματα επιβεβαιώνονται μονίμως. Έτσι προκύπτουν οι δογματισμοί και οι πολιτικές προσωπολατρίες που καταλήγουν εσαεί στο φαινόμενο του προσφιλούς τους διανοητικού αθλήματος, δηλαδή της πολιτικής αυτοϊκανοποίησης. Γι' αυτό και ανακυκλώνεται η ηλιθιότητα στην πολιτική, ήτοι η διαρκής και μόνιμη επανάληψη λαθών, όσον αυτονόητα κι αν είναι για τους άλλους που ευδιακρίτως τα εντοπίζουν.

    Ο δικός μου πολιτικός ή το δικό μου κόμμα είναι πάντα ορθοί, άρα ό,τι κάνουν, εκ των προτέρων είναι αναμενόμενο να είναι θετικό ενώ οι πολιτικοί πέραν του κομματικού μου χώρου είναι πάντα λανθασμένοι, συνεπώς εκ προοιμίου μονίμως απορριπτέοι, όχι μόνο ως μη εκλόγιμοι αλλά και ως μη εκλέξιμοι. Επειδή η λογική αυτή αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία δημιουργούνται τα στερεότυπα για πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, συνεπώς και η λογική μέσω της οποίας καλλιεργείται σε μεγάλο βαθμό η πολιτική ανεντιμότητα, αφού μέρος του μηχανισμού απόρριψης των διαφωνούντων είναι η συκοφαντία και η οργανωμένη δολοφονία χαρακτήρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για χρόνια προσπαθούσα να κατανοήσω το μηχανισμό παραγωγής του φαινομένου της ηλιθιότητας στην πολιτική, η οποία κατά την γνώμη μου, εντοπίζεται αφετηριακώς στην αλληλεπίδραση μεταξύ από τη μια των κομμάτων και των αρχηγών τους και από την άλλη των οπαδών τους, τουτέστιν των κομματόσκυλων. Διέκρινα εμπειρικώς τρία στάδια. Στο πρώτο εξ αυτών τα κόμματα και οι κυνοκέφαλοι κομματάρχες υιοθετούν συγκεκριμένες πεποιθήσεις για τα μαθητευόμενα κομματόσκυλλα, ότι τάχα «αποτελούν φορείς ανώτερης ιδεολογίας, συνεπώς είναι πιο σπουδαίοι από τους άλλους» και τους συμπεριφέρονται σαν να ήταν πραγματικές οι πεποιθήσεις τους. Έπειτα, στο δεύτερο στάδιο, τα εκπαιδευόμενα κομματόσκυλα προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους στις πεποιθήσεις των κομμάτων τους συμπεριφερόμενα εσωκομματικώς ως άβουλα αμνοερίφια και εξωκομματικώς ως περιφερόμενοι λύκοι, δηλαδή πιστεύουν αυτά που τους εμφυτεύουν στον εγκέφαλο. Τέλος, στο τελευταίο στάδιο, οι κομματάρχες συμπεραίνουν πως η συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων κομματόσκυλλων, επιβεβαιώνει τις αρχικές πεποιθήσεις τους. Έτσι δημιουργείται μία αλληλεπίδραση εντός της οποίας το κόμμα και ο ηγέτης επιβεβαιώνουν τα κομματόσκυλλα και τανάπαλιν. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητευόμενοι περνούν τις εξετάσεις.γίνονται δηλαδή κομματοκύνες με δίπλωμα. Γαλουχούνται από τα πρώτα κιόλας βήματα στην πολιτική στο «φόβο του κόμματος» και μέσα σε αυτό το πλαίσιο τίποτα δεν τους τρομάζει περισσότερο από την πιθανότητα να απορριφθούν από το κόμμα και τον αρχηγό ή να διαψεύσουν το κόμμα και τον αρχηγό.

    Έτσι δημιουργείται ένα πλαίσιο εντός του οποίου ο κομματάρχης, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί ως προφήτης, θα παραθέσει τα γεγονότα ως απόδειξη του ότι ήταν ορθός από την αρχή. Όταν είναι αναγκασμένος να παραδεχθεί δημοσίως λάθη που έκανε, αυτά τα αποδίδει στις πιέσεις των αντιπάλων ή ότι τάχα τα κληρονόμησε από τους προηγηθέντες στην εξουσία. Τα δε κομματόσκυλλα οφείλουν να αποδέχονται ασυζητητί αυτή την ερμηνεία και να λειτουργούν ως βαποράκια μεταφοράς της προς τα έξω. Κατά συνέπειαν, όσο και αν προσπαθήσει κάποιος ανεξάρτητος να επιχειρηματολογήσει μαζί τους θα προσκρούει μονίμως στην ηλιθιότητα τους, η οποία είναι δεδομένη εκ της θέσεως ότι οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται, επαληθεύοντας τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες που έχουν τα κομματόσκυλλα για την πολιτική. Ούτως ευδοκιμεί στον ελληνισμό των φαινόμενο των κομματικών ρουφιάνων, των κομματικών χαφιέδων, των κομματικών σφουγγοκωλάριων και των κομματικών λακέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό που όλοι αυτοί πραγματικώς φοβούνται είναι μήπως συμβεί κάτι βαθιά και οριζόντια ανατρεπτικό που θα συμβάλλει ώστε να αλλάξει η κεκτημένη προσωπική και συλλογική αίσθηση της δύναμης που τους δίδει το κόμμα τους, πάνω στην οποία μεθοδικώς στηρίζουν την ασφάλεια της πολιτικής τους ύπαρξης. Το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να τους κατευθύνεις είτε σε συζήτηση είτε σε πράξη σε πλαίσιο που δεν διαθέτουν τα αντιληπτικά και ερμηνευτικά σχήματα οπότε εκεί θα δουν τον αυτό τους παραμορφωμένο, γιατί πλέον η προφητεία δεν αυτοεκπληρούται. Είναι βεβαίως επικίνδυνο πάντοτε να βάζεις ένα ηλίθιο έναντι του εσόπτρου, διότι όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που βιώνουν την αντικειμενική ισχύ της αυτοεκπληρούμενης προφητείας ευχαριστούνται να μιλούν με ύφος σεσαλαγμένο οίησης, να παριστάνουν τους σοφούς, να δίδουν συμβουλές αλλά δεν έχουν καμία διάθεση να εφαρμόζουν όσα διατείνονται και ούτε να πειραματίζονται με τους εαυτούς τους. Άνθρωποι που βιώνουν το «Εγώ» τους ως μια οντότητα με ελλείμματα, η οποία πασχίζει να αυτοδικαιώνεται όταν βρεθεί ενώπιον πολιτικών διλημμάτων που η λύση τους απαιτεί πολιτική σκέψη. Άνθρωποι που όταν βρεθούν σε κάποια στιγμή της ζωής τους σε πολιτειακό αξίωμα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διαχειριστούν με επιτυχία το πλήθος των απαιτήσεων και των προκλήσεων της πολιτικής, λαμβάνοντας αποφάσεις που δυστυχώς προκαλούν κόστος σε πλήθος ανθρώπων αλλά οι ίδιοι αισθάνονται εσαεί δικαιωμένοι.

    Μου προκαλεί το γέλωτα κάθε φορά που ακούω διάφορα κομματόσκυλλα, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση να απαιτούν καθολικώς διαμαρτυρόμενοι ελευθερία έκφρασης. Και διερωτώμαι γιατί τη ζητούν και τι να την κάνουν, αφού πρωτίστως δεν έχουν ελευθερία σκέψης. Η μοναδική δικαιολογία που μπορεί να υπάρξει για την απαίτηση της είναι για να έχει συνέχεια η ηλιθιότητά τους.

    Γι' αυτό είναι σημαντικό, όταν ο πολίτης, που κινείται στο πεδίο της πολιτικής, να αισθάνεται απολύτως ελεύθερος για να είναι απολύτως υπεύθυνος στις επιλογές του. Για να είναι όμως απολύτως ελεύθερος θα πρέπει να είναι ό,τι πιστεύει ο ίδιος και όχι ότι πιστεύουν το κόμμα και ο κομματάρχης του γι' αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι κατάρες της φυλής μας είναι ο Εφιάλτης και η Διχόνοια.

    Σε στιγμές κρίσης χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία επί συγκεκριμένων λύσεων.

    http://www.sigmalive.com/news/politics/177667/epistoli-lillika-me-eisigiseis-se-anastasiadi-kai-samara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο νομος περι προστατευσεως πολιτικων πρεπει να διαγραφει. Προδοτες δικαζωνται.
    Τα χαρτια των υπουλων βρετανων δεν αντιπροσωπευουν την Ελλαδα μα τους προδοτες που θα τιμωρηθουν παραδειγματικα.
    Ανακυρηξτε ΑΟΖ τωρα , χωρις καμμια υποχωρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ Ο ΜΑΝΕΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ σαν τα F16 που δεν ειχαν ηλεκτρονικά

    Ο ΥΠΑΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΣΙΓΟΥΡΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H Ελληνική ΑΟΖ η συνορεύουσα με αυτήν της Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας απο 2 ετών περίπου έχει διατεθεί στην Κρατική εταιρεία πετρελαίων για έρευνα και εκμετάλευση.
    Οι σχετικοί χάρτες και εντολές έχουν δημοσιευθεί.
    Οσο για την Ελληνοκυπριακή ΑΟΖ αυτή επικαλύπτεται απο την αντίστοιχη ΤΟυρκοκυπριακή, ...εκεί που κάνει έρευνες το ΒΑΡΒΑΡΟΣ με εντολή της TRNC και την έμπρακτη Τουρκική- στρατιωτική/πολιτική/διπλωματική- Της Αγκυρας.
    Οι σχετικοί χάρτες εδώ:
    http://combatraining.blogspot.gr/2014/11/urkish-and-trncyprus-eez.html
    -------------------------
    Συγγνώμη που παραπέμπω στο blog μου,νομίζω θα σας βοηθήση καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας<

      Υπάρχει και Τουρκοκυπριακή;;

      Διαγραφή

  18. Τον περασμένο Μάιο η συνεργάτης του κυπριακού κρατικού καναλιού ΡΙΚ Ελίτα Μιχαηλίδου ζήτησε και πήρε την άδεια από την διεύθυνση του καναλιού για να μεταβεί στην Αθήνα και να πάρει συνέντευξη από το πρώην αφεντικό της πτωχεύσασας Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλο.
    Κατά την άποψη μου η διεύθυνση του καναλιού έκαμε δύο σοβαρά ατοπήματα στο θέμα αυτό. Πρώτο έστειλε την πιο πάνω κυρία που δεν έχει την στοιχειώδη γνώση περί οικονομικών και τραπεζιτικών θεμάτων να ανακρίνει ένα δαιμόνιο άνθρώπο όπως τον Βγενόπουλο, και δεύτερο, ενώ εξόδευσε χρήματα του κύπριου φορολογούμενου για αυτή την συνέντευξη, όταν διαπίστωσε από την κασέτα ότι ο Βγενόπουλος ήταν καταπέλτης και έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις κατά του πολιτικοοικονομικού και δικαστικού κατεστημένου δεν πρόβαλε τηλεοπτικά την συνέντευξη αυτή για να το προστατεύσει.

    Προσωπικά θεωρώ τον Βγενόπουλο ως ένα από τους κύριους συντελεστές της οικονομικής καταστροφής της Κύπρου. Ωστόσο όταν ακούσει κάποιος προσεκτικά τι καταλογίζει στο βρώμικο και σαθρό πολιτικοοικονομικό και δικαστικό κατεστημένο της Κύπρου θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή μας κατάντια την φέρει αυτό το κατεστημένο που για 13 χρόνια τώρα κατακρίνω μέσω των άρθρων μου.
    Το θράσος που έχει και ο απαξιοτικός τρόπος που μιλά για το κατεστημένο αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι τους κρατά όλους στο χέρι και για αυτό δεν αισθάνεται τον κίνδυνο καταδίκης.

    Πατήστε τα επόμενα δύο Link με μικρά γράμματα για να δείτε το βίντεο. Το βίντεο μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε από το Google γράφοντας: ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΙΤΑ YOUTUBE


    www.youtube.com/watch?v=3UuOT-kiFyY

    www.youtube.com/watch?v=LwlY5XpvX9A
    Για όσους από εσάς θέλετε να διαβάσετε απλά διάφορα αποσπάσματα της συνέντευξης πατήστε ανάλογα στα πιο κάτω Link
    Όμηρος Αλεξάνδρου
    - ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΖΟΛΩΤΑ ΚΑΙ FOCUS
    - ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ
    - ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ
    - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΕ ΤΟ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
    - ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
    - ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    - ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
    - ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πριν από λίγες μέρες το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ μας παρουσίασε συνέντευξη που πήρε από τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο χωριό του το Κελλάκι. Το κανάλι διαφήμιζε αρκετές μέρες πριν την προβολή της την συνέντευξη αυτή. Αν υπήρχε τρόπος το ΡΙΚ θα το διαφήμιζε και με τηλεβόα επί αυτοκινήτου στους δρόμους κατ' ανάλογο τρόπο που το κάνουν οι θίασοι του Χαρι Κλήν και Σιεφερλή όταν κατεβαίνουν στην...''Νήσο των Αγίων'' και των πολιτικά ηλιθίων για να μας κάνουν να γελάσουμε και να χαλαρώσουμε.

    Θα πρέπει επιτέλους τόσο το ΡΙΚ όσο και τα άλλα ΜΜΕ, αλλά ιδιαίτερα το κρατικό κανάλι, να πάψει να σπαταλά τα χρήματα του κύπριου φορολογούμενου και να του παρουσιάζει ένα άκρως προβληματικό και άρρωστο άνθρωπο επειδή έτυχε κάποτε ο αποχαυνωμένος και ανώριμος πολιτικά λαός να το εκλέξει πρόεδρο. Μπορεί κάποιοι βολεμένοι σε αυτό το τόπο να σπάνε πλάκα και να χαλαρώνουν με τα λεγόμενα και το όλο παρουσιαστικό αυτού του ανεκδιήγητου ανθρώπου, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του λαού που ματώνει καθημερινά για να επιβιώσει υποφέρει και της ανεβαίνει η πίεση όταν αντικρίζει η/και ακούει τον Χριστόφια όπως και τους ομοίους του να προβάλλονται και να λέουν τα δικά τους παραμύθια και άλλες διάφορες βλακείες.

    Ο Χριστόφιας στην συνέντευξη του λέει πολλά και διάφορα φαιδρά: ότι δήθεν δεν ήθελε να γίνει Πρόεδρος και ότι περίπου τον.... επετσοτραβούσαν για να τον χρήσουν πρόεδρο, ότι ο λαός τον έχει εκλέξει γιατί ήταν καλός άνθρωπος....καλέ μου άνθρωπε.... έφαγες και τον μακαρίτη τον Θανάση Βέγγο... και ότι δεν έφυγε από πρόεδρος αλλά εκδιώχθηκε. Ανέφερε επίσης ότι αποχώρησε από την Προεδρία περήφανος για το έργο που άφησε, ότι δεν έκανε λάθη και ότι ο Λαός στο μέλλον... ‘’θα το γυρεύκει και δεν θα τον βρίσκει''. Το καλό σου στο καλάθι... κύριε καταστρόφια, ο καλός άνθρωπος είναι μετριόφρον, σεμνός αγαπά την πατρίδα του και παραδέχεται τα λάθη του και όχι να καταστρέφει έναν λαό και να αποχωρεί και περήφανος από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει πραγματικά τον θεό του, η έπαρση του, οι εμμονές του, ο δογματισμός του ο αρχοντοχωριατισμός και η ξεροκεφαλιά του είναι χαρακτηριστικά που πολύ σπάνια τα βρίσκεις μαζεμένα σε ένα ανθρώπινο ών. Ξεκίνησε από το χωριό του ως τσοπάνος και καφετζιής (με όλο τον σεβασμό στον κάθε απλό και σεμνό άνθρωπο που έχει αυτά τα επαγγέλματα) και βρέθηκε χρηματοδοτούμενος από το Κόμμα του το ΑΚΕΛ στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου όπως λέει, σπούδασε κοινωνικές επιστήμες. Ένας άνθρωπος με τόσο χαμηλό IQ, ένας τόσο φανατικός κομμουνιστής, πολύ αμφιβάλλω αν πήρε πτυχίο με την αξία του και δεν του το δώρισε η κομμουνιστική Σοβιετία για να της είναι εσαεί πιστός.

    Φοβάμαι ότι το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Χριστόφιας και το κόμμα του, όντας στην εξουσία, δεν είναι η οικονομική κατάρρευση στην οποία μας έχει οδηγήσει, αλλά το γεγονός ότι ήταν η αιτία να έρθει στην εξουσία ο Νίκος Αναστασιάδης που μας οδηγεί σταδιακά και σταθερά στη πλήρη οικονομική εξαθλίωση και στην υποταγή στους τούρκους και τα ξένα συμφέροντα.

    Για όσους από εσάς αντέχετε πατήστε στα πιο κάτω Link για να θαυμάσετε όχι μόνον τον Χριστόφια που έφυγε περήφανος αλλά και τον ''ηγέτη της κρίσης'' που ήρθε ‘’να μας σώσει’’, o οποίος μας συστήνει στην ίδια εκπομπή, άκουσον, άκουσον να καταναλώνουμε κάθε μέρα 2 ουίσκι (όχι το εθνικό μας ποτό την ζηβανία) για να χαλαρώνουμε και να ξεχνάμε τα προβλήματα μας

    Είναι καιρός να πάψουμε επιτέλους να σεβόμαστε και να φοβόμαστε αυτούς τους επίορκους και δοσίλογους πολιτικάντηδες που καταστρέφουν ενσυνείδητα την πατρίδα μας και να τους φερθούμε όπως τους αξίζει και όχι μόνο να τρώμε και να χέζωμεν σε αυτόν τον παράδεισο που μας χάρισε ο θεό.

    Χριστόφιας
    https://www.youtube.com/watch?v=BV14ss06t-0

    Αναστασιάδης
    https://www.youtube.com/watch?v=EPzSqiCXRwk

    Όμηρος Αλεξάνδρου
    http://omirosalexandrou.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.