25/11/14

Ακυβέρνητο εμπορικό πλοίο με 700 άτομα νότια της Κρήτης…

Το Πολεμικό Ναυτικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σπεύσει στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας όπου έχει μείνει ακυβέρνητο το εμπορικό πλοίο BARIS στο οποίο επιβαίνουν 700 άτομα… δηλαδή παράνομοι μετανάστες.

Στην περιοχή έχει αποσπαστεί από τα ξημερώματα η φρεγάτα F452 ΥΔΡΑ που έχει αναλάβει το έργο του συντονισμού των προσπαθειών για τη διάσωση όλων όσοι επιβαίνουν στο πλοίο, κατά τα φαινόμενα δουλεμπορικό, με το πλήρωμα να έχει κατά πάσα πιθανότητα εγκαταλείψει το σκάφος, ώστε να υποχρεωθούν οι ελληνικές αρχές να σπεύσουν και να τους διασώσουν για να αποτρέψουν μια ακόμη τραγωδία.

Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δυσμενείς, με τους βόρειος και βορειοανατολικούς ανέμους να φτάνουν τα 7 Μποφόρ.

DEFENCEPOINT

2 σχόλια:

  1. Ένα πλοίο μεγαλούτσικο, φορτώνεται με 700 άτομα και καμμιά υπηρεσία δεν παίρνει χαμπάρι; Να σταματήσει επί τόπου την επιχείρηση; Από ποιό λιμάνι απέπλευσε; Μαζεύονται 700 νοματαίοι έτσι στο χαλαρό; Τι είναι, μπάνια ο κυρ Μήτσος αναχώρηση με πούλμαν το πρωί επιστροφή το απόγευμα με 5 ευρώ;
    Για να παρατάς το πλοίο και να φεύγεις πάει να πει είναι μεγάλη δουλειά. 700 άτομα προς 5-6 χιλιάρικα το καθένα, κάντε τον πολλαπλασιασμό. Δεν είναι δυνατόν να μην είναι μπλεγμένοι και υπεράνω υποψίας στην κομπίνα.
    Τέλος πάντων. Κάποιος πρέπει να πει στους Σύρους φυγάδες, νυν και μελλοντικούς, ότι τα προβλήματά τους δεν τελειώνουν με τον ερχομό τους εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι Σύροι, αλλά Αφρικανοί και μάλιστα επικίνδυνοι, κυρίως για τον Έμπολα. Μεταξύ των επιβαινόντων υπάρχουν και ένοπλοι, αλλά αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας.

    Το μεσημέρι στην Κρήτη το πλοίο με τους 700 μετανάστες

    Ας έλθει τώρα η ΕΕ, ο ΟΗΕ, ή δεν ξέρω ποιες άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, να δουν με τι θυσίες οι Έλληνες ναυτικοί παλεύουν να σώσουν ζωές, βάζοντας σε κίνδυνο πρωτίστως την δική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.