6/11/14

Έρογλου: Η ε/κ πλευρά ζητά περισσότερο έδαφος απ' ότι προβλεπόταν στο Σχέδιο Ανάν

Οι απαιτήσεις της ε/κ πλευράς στο εδαφικό είναι ακραίες και απαράδεκτες, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.
 Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν έφερε οποιοδήποτε χάρτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά μια λίστα με ονόματα χωριών, και πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά ζητά περισσότερο έδαφος από αυτό που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν.
Είπε, ακόμα, ότι η ε/κ πλευρά αποφεύγει να ξεκινήσει τη διαδικασία του πάρε-δώσε και ότι δεν έχει τη νοοτροπία να μπει σε μια διαδικασία αμοιβαίου κέρδους, και ισχυρίστηκε ότι η χρησιμοποιεί τη δικαιολογία του Μπαρμπαρός για να αναστείλει τις συνομιλίες.

Αναφορικά με το κεφάλαιο της ιθαγένειας, ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι όλοι οι “πολίτες” του ψευδοκράτους θα είναι “πολίτες” του νέου “συνεταιριστικού κράτους”, όπως αποκάλεσε την επιδιωκόμενη λύση, και πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά δεν δέχεται να κάνει διακρίσεις μεταξύ των “πολιτών” της.

Ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν σε 1-2 χρόνια, τότε άλλες εναλλακτικές θα συζητηθούν. Επίσης, εξέφρασε τη βούληση της τ/κ πλευράς, κατά την έκφρασή του, για συμφωνία, και ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει την ανάλογη θέληση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπομονή των Τουρκοκυπρίων εξαντλείται και πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για άλλα 50 χρόνια.

Επίσης, είπε πως η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου και ε/κ πλευράς, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταστήσουν δυσκολότερη μια ενδεχόμενη συμφωνία στο Κυπριακό.

Τέλος, όσον αφορά την υποψηφιότητά του για τη λεγόμενη προεδρία του ψευδοκράτους, ο κ. Έρογλου είπε πως θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις 14 του Νιόβρη, σημειώνοντας ότι έχει αποθέματα ενέργειας για ακόμη πέντε χρόνια.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.