17/11/14

Πολωνία και Ρωσία προβαίνουν σε αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών

Ως δύσκολες περιγράφονται οι σχέσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Μόσχας
Η Μόσχα απέλασε πολωνούς διπλωματικούς αξιωματούχους, σε «αντίποινα» για την απέλαση δικών της αξιωματούχων από τη Βαρσοβία, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Πολωνία κράτα συνήθως τους υψηλότερους τόνους από τους «28» απέναντι στη Μόσχα, οι διπλωματικές σχέσεις της οποίας με τη Δύση διέρχονται δύσκολη περίοδο με φόντο την ουκρανική κρίση.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση των πολωνών αξιωματούχων, λέγοντας ότι πρόκειται για «ανάλογο μέτρο» στις απελάσεις, στα μέσα του Οκτωβρίου και στη συνέχεια τον Νοέμβριο, ρώσων διπλωματών που είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία στην Πολωνία.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «πολλοί πολωνοί διπλωμάτες έχουν ήδη εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος εξαιτίας δραστηριοτήτων που δεν συνάδουν με τη διπλωματική τους ιδιότητα».

Πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι πρόκειται για τέσσερις αξιωματούχους, εκ των οποίων οι τρεις στρατιωτικοί.

Την Κυριακή, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν την είδηση της απέλασης του λετονού πρώην βουλευτή Αλεξέι Χολοστόφ με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Το Σάββατο, πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι συνεργάτις της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα απελάθηκε σε ανταπόδοση της απέλασης ρώσου διπλωμάτη του γενικού προξενείου στη Βόννη.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.