12/11/14

Κύπρος για ΑΟΖ: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Άγκυρας

Χρ.Φωκαΐδης για ΑΟΖ: Λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει
Λευκωσία: «Λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει και σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Άγκυρας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, κληθείς να σχολιάσει την κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ από πλευράς της Τουρκίας.
Κληθείς συγκεκριμένα να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου ναύαρχου περί εφαρμογής κανόνων εμπλοκής σε περίπτωση που πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με ισραηλινά ή ελληνικά πλοία, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι «είναι προφανές ότι η Τουρκία επιλέγει το δρόμο της δημιουργίας έντασης. Εμείς με κάθε σοβαρότητα παρακολουθούμε τις τουρκικές κινήσεις, αλλά δεν πρόκειται να τις ακολουθήσουμε».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «η πολιτικής μας παραμένει σταθερά προσηλωμένη προς την κατεύθυνση της προαγωγής της σταθερότητας, της ασφάλειας και της περιφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο που ορίζει πάντοτε η διεθνής νομιμότητα και είναι ταυτισμένη με τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής, αλλά και την κοινή προοπτική της ειρήνης και της ευημερίας για ολόκληρη την περιοχή».

Ο κ. Φωκαΐδης μιλούσε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Ημέρα Ανάμνησης, η οποία έχει καθιερωθεί για να τιμούνται όσοι θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/227706/chrfokaidis-gia-aoz-lamvanoume-ta-metra-pou-prepei#sthash.7YS3zyuf.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.