22/11/14

Κατέθεσε στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο ο Α/ΓΕΕΘΑ και δέχεται πυρά!

Απάντηση του ΓΕΕΘΑ στο άρθρο του Δημήτρη Καζάκη

Σχετική ανάρτηση: Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους
Image
Αντικείμενο σκληρότατης κριτικής έγινε η παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου όπου και κατέθεσε στεφάνι για τους νεκρούς των στραττευμάτων κατοχής. Ο Α/ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι παρουσία του Γερμανού πρέσβη στο νεκροταφείο όπου βρίσκονται θαμμένοι 9.973 Γερμανοί στρατιώτες των ναζιστικών στρατευμάτων.

Κατά την γνώμη μας άστοχη η επιλογή. Ακατανόητη αν μπορεί κάποιος να αφουγκραστεί το “λαϊκό αίσθημα”. Η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ έχει σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποδείξει ότι αυτό το ταλέντο δεν το έχει. Ο Α/ΓΕΕΘΑ πηγε την περασμένη Κυριακή στο νεκροταφείο Διονύσου και αυτό προκάλεσε ένα οργισμένο και σκληρό αρθρο του Δημήτρη Καζάκη,ο οποίος χαρακτηρίζει την παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ στο μνημόσυνο για τους στρατιώτες των ναζί “κίνηση υποτέλειας”.

Η απάντηση του ΓΕΕΘΑ

Το ΓΕΕΘΑ με ανκοίνωσή του υπερασπίζεται την επιλογή του Αρχηγού δίνοντας την εξήγησή του για την παρουσία του στο γερμανικό νεκροταφείο:

"Σε συνέχεια  δημοσιευμάτων αναφερόμενων σε τελετή στην οποία παρέστη ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στα οποία εμπεριέχονται ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή  έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης.

Η επιμνημόσυνη δέηση αναπεμφθηκε από εκπροσώπους και σύμφωνα με το λειτουργικό των Ορθόδοξων, Καθολικών, Αγγλικανικων και Προτεσταντικων Εκκλησιών.

Επισημαίνεται ότι στην τελετή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατών και ιδίως όσα κράτη μετείχαν στους δυο Παγκοσμιους πολέμους των οποίων οι πρέσβεις ή εκπρόσωποι τους κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους των κυβερνήσεων τους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τροπο τον σκοπό της τελετής".


Οι φωτογραφίες από την επίσημη σελίδα του ΓΕΕΘΑ










OnAlert

13 σχόλια:

  1. Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης.
    -------------
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    -------------
    Kαταπληκτικό!
    Μόλις σήμερα έμαθα ότι οι Γερμανοι που βρισκονται θαμένοι στην Κρήτη και τον Διόνυσο έπεσαν για να καταπνίξουν την ......βία και την τυραννία στον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα!!!
    Ευχαριστούμε Γερμανία!!!
    Ευχαριστούμε!!!
    :^&%$#)*&**^^&&*^&^%&^*&^&*
    Λόγω σεβασμού στο χώρο που φιλοξενεί τις απόψεις μου!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αισχος κύριοι!!!
    Αίσχος!!
    ---------------
    Μέσα σε βόλια κι’ οβίδων κρότους
    Πέσαν τα νιάτα μεσ’ στον ανθό τους
    Πάνε λεβέντες, πάνε κορμιά
    Κι’ άγνωστα τα ‘θαψαν στην ερημιά
    Κανείς δεν ξέρει που τα’ χουν θάψει
    Κανείς δεν πήγε για να τα κλάψει
    Κανείς δεν έκαψε για’ αυτά λιβάνι
    Κανείς δεν έπλεξε γι’ αυτά στεφάνι.
    Ανώνυμοι ήρωες, άγνωστοι τάφοι
    Κανένα όνομα σ’ αυτούς δεν γράφει
    Γεώργιος Σουρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιος πιαστηκε κοροιδο απο τον υπουλο γερμανο.
    Ουε και αλλοιμονο στους προδοτες της Ελλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "τελετή ...στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης".
    Ἐμεῖς πάντως εἴμαστε ἀπό τήν πλευρά τῶν θυμάτων καί τῶν διωχθέντων.
    Ἄς κάνουμε λοιπόν μνημόσυνα καί τελετές ὡς Ἕλληνες καί ὡς ὀρθόδοξοι χριστιανοί, γιά νά καλοῦμε καί τούς Γερμανούς (ἀκόμη καί μέ την στρατιωτική ἡγεσία τους). Γερμανούς, ὡς ζητούντας συγνώμη ὅμως! Ὄχι ὡς ... τελετάρχες καί οὐσιαστικῶς τιμωμένους!
    Αὐτό ποὐ ἔγινε, εἶναι ὁλοφάνερη ἠθική ἀντιστροφή καί, νομίζουμε, νεοπεποχητική πνευματική διαστροφή. Πού δίνει μάλιστα, πολιτικά μηνύματα νέας ὑποδουλώσεως - ὄχι πάντως τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ - στόν ἴδιο κατακτητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι ξεπληρωνονται οι διορισμοι στην Ευρωπη....

    Δ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλασσική Ελλάδα...Αν γίνει τίποτα με τους Τούρκους μην περιμένετε ΄΄οδηγίες΄΄ απο ΓΕΕΘΑ. Χτυπάτε αλλύπητα. Αυτοί εκεί πάνω πάντα προδότες ήτανε. Καρατσεκαρισμένο.....! Προς αξιωματικούς ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πεσαν τα προσωπεια! Στην κυβερνηση ειναι οι κουκουλοφοροι των γερμανικων μπλοκων.
    Κατα τα αλλα η ΧΑ ειναι ναζιστικο κομμα!
    ΣΑΜΑΡΑΣ FOR EVER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αδέλφια ψυχραιμία! Αφήστε κατά μέρος την εκτόξευση της κατηγορίας κατά πάντων και αναγνωρίστε ότι εθελόδουλα η εκμαυλισμένη πλειοψηφία των νεοελλήνων προσκύνησε τα γρόσια επί δεκαετίες, αδιαφόρησε προκλητικώας για την παιδεία, την ιστορία, την άμυνα. Φίλησε κατουρημένες ποδιές για να διοριστεί ο κανακάρης. Λησμόνησε την δημιουργική αρετή που χαρακτήριζε το έθνος και ψήφιζε, εξέλεγε, κραύγαζε κάτω από μπαλκόνια, έκαιγε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, δήλωνε με καμάρι - τρομάρα της - σοσιαλιστής, αριστερός ή νεοφιλελευθερος,. Ξέχασε Πατρίδα, Χριστό, Παναγιά.
    Πολύ καλά έπραξε ο ΑΓΕΕΘΑ, ως άλλωστε και οι πρόγονοι μετά την μάχη του ΜΑραθώνα που τίμησαν με τύμβο τους νεκρούς Πέρσες.
    Ψυχραιμία λοιπόν και αυτογνωσία.
    Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kύριε Σουλιώτη.
    Το γεγονός ότι φιλοξενούνται και αναπαύονται σε Ελληνικό έδαφος αποτελεί σεβασμό προς τον άνθρωπο.
    Το αποδέχομαι απολύτως.
    Εξαλλου υπαρχει και Τουρκικό στρατιωτικο νεκραταφείο στην Κοκκινιά.
    Σεβασμός προς την ανθρώπινη φύση!
    Η απόδοση στρατιωτικών τιμών δεν είναι μνημόσυνο στην ανθρώπινη φύση αλλα στην ενέργεια που οδήγησε στην απώλεια της ανθρώπινης φύσης!!
    Άρα καταδικάζουμε αυτούς που αφαιρεσαν την ζωή των.... αγγελιοφόρων ενός καλύτερου κόσμου, όπως λεει και η ανακοίνωση του επιτελείου, που είναι ο καταπιεσμενος και κατακρεουργημένος Ελληνικός λαός!
    Αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με άκαπνους, η κίνηση μπορεί να σχολιασθεί ...ως ....ελαφρά!!
    Η διαφωνία σας αγαπητέ φίλε σεβαστή και δεν επηρεάζει την εκτιμηση μου για το άτομο σας!
    Φιλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ George,

    η έκκληση ψυχραιμίας δεν απευθύνεται στους ψύχραιμους και νηφάλιους στην σκέψη, αλλά σε όσους την απώλεσαν και ανακαλύπτουν "προδότες" μαζικά.
    Βεβαίως δεν ασπαζόμεθα την θέση "σφάξε με πασά μου να αγιάσω" ως ιστορικώς απεδείχθη, έστω και με "μικρή καθυστέρηση αιώνων". Ατυχής ίσως η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ, ατυχέστερη η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
    Οι λογαριασμοί μας με την ιστορία και τους διαφόρους αμετανόητους θα κλείσουν κάπως, κάποτε... Εξ όσων γνωρίζω ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι σοβαρός και επιτελεί έργο, τηρουμένων των σφιχτών ορίων που τρίτοι επιβάλλουν.

    Αντιχαιρετώ φιλικά.

    ΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννη, αν επιτρέπεις να σε προσφωνώ με το μικρό σου όνομα, το όλο σκηνικό είναι μια φαρσοκωμωδία.
    Για να γίνω πιο κατανοητός.
    Η τέλεση θρησκευτικού και στρατιωτικού μνημοσύνου αποτελεί ενα τμήμα στην απόδοσης τιμής-τιμών.
    Εκέινο το οποίο παραλειπεται και σκοπίμως βεβαίως, έιναι το κομμάτι που ονομάζεται Νεκρολογία.
    Η νεκρολογία δεν είναι τυπολογία αλλα ηθική υποχρέωση των ζώντων στο έργο του αποδημήσαντος και την ανάδειξη του έργου ασχέτως αν αυτό περιορίζεται στα στενα οικογενειακα του όρια ή έχει ευρύτερη κοινωνική απήχηση.
    --------------
    Η αναφορά λοιπόν εκ μέρους του γερμανού πρέσβη στην χώρας μας: - (Βρισκόμαστε σε αυτό το γερμανικό στρατιωτικό κοιμητήριο για να μνημονεύσουμε από κοινού όλα τα θύματα του πολέμου και των βίαιων καθεστώτων),
    αποτελεί προσπαθεια γενίκευσης και υποβαθμισης της εγκληματικής προσφοράς!!!! των νεκρών γερμανών ενστόλων πολιτών,για ενα καλύτερο κόσμο!!???
    Ελεος!!
    η σχετική ομιλία και ποιοί παραβρέθηκαν εδώ:
    http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/08/Volkstrauertag__2014.html
    --------------
    Η νεκρολογία λοιπόν δεν είναι γενίκευση αλλά αναλυτική παρούσιαση του ιστορικού παρελθοντος του/των νεκρών που επιμελώς αποφευχθη απο την γερμανική διοργάνωση!
    --------------
    Κάτι ακόμα.
    Απο την μια έχουμε τον Ερντογάν με τις ανακαλύψεις του και απο την άλλη έχουμε την Γερμανία που χτίζει καινούργια στρατιωτικά νεκροταφεία ανα την Ευρωπη...τι θέλει άραγε να μας πέι η ποιήτρια;;;;;
    Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "σας πληροφορούμε ότι η εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων"

    Αν είναι έτσι, θα πρέπει να μας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο αρχηγός των Ε.Δ. κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Γερμανών στρατιωτικών που έπραξαν κάθε είδους βιαιότητα εναντίον του κατακτημένου και ανυπεράσπιστου Ελληνικού λαού. Τους λόγους για τους οποίους τίμησε τη μνήμη των θυτών του λαού μας και των καταστροφέων της πατρίδας μας.

    Διαφορετικά, θα τρελαθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για όσούς δεν το γνωρίζουν, οι Γερμανοί κατακτητές εξέδιδαν και στην ελληνική γλώσσα το προπαγανδιστικό έντυπο..ΣΥΝΘΗΜΑ!
    Σέ ενα απο τα τεύχη του και με άριστη ελληνική γραφή και ορθογραφία διαβάζουμε:
    Εκέινο το οποίο υπερσπίζεται ο Γερμανός στρατιώτης δεν είναι πρόγραμμα!
    Είναι η ύπαρξη του , ο πλούτος του, και η ευμαρεια του!!!!!
    -------------
    Πλιατσικολόγος και αρπαχτικό λοιπόν ο γερμανός στρατιώτης διότι κανέις Ελληνας δεν στέρησε ...τον πλούτο -την ευμάρεια και κυρίως κυρίως την υπάρξη του Γερμανού στρατιώτη!!!
    Τουναντίων,οι γερμανοί ένστολοί πολίτες, έριξαν σε βαθυτάτη φτώχεια, στερήσεις και κυρίως-κυρίως αφαιρεσαν την ζωή ταπεινών ανθρώπων για την προσωπική τους ευδιαμονία!
    Συμμορίες λήστων και πλιατσικολογων εν ολίγοις.
    Αυτούς λοιπον τιμά το Ελληνικό στρατιωτικο αρχηγείο;
    Μπράβο!
    Ευτυχώς όμως, διότι η μικρή αυτή Ελληνική πολιτεία με όλα τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες της, διατηρεί ιστορικα αρχεία τα οποία ευτυχώς!! κάποιοι άκαπνοι-καρεκλοκένταυροι αγνοούν, για να μπορούμε οι υπόλοιποι να τους απαντάμε!
    Ευτυχώς!

    23 Νοεμβρίου 2014 - 8:03 μ.μ. Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.