22/11/14

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Άμεση παραβίαση των συμφωνιών της Γενεύης και παράγοντας αποσταθεροποίησης η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ

Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτελέσουν μια άμεση παραβίαση των συμφωνιών της Γενεύης και θα γίνουν παράγοντας αποσταθεροποίησης. Αυτό δήλωσε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.
Η δήλωση ακολούθησε την πρόταση να αρχίσουν οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία που κατέθεσε την παραμονή ο βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με τον Λουκασέβιτς, τέτοιες δηλώσεις της Ουάσινγκτον αποτελούν «πολύ σοβαρό δείγμα».
«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο σε τέτοιες δηλώσεις, αλλά και στην επίσκεψη των εκπροσώπων εθελοντικών ταγμάτων στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι επεδίωκαν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη της κυβέρνησης στην αλλαγή της πολιτικής της για τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Είναι πολύ σοβαρό δείγμα των προθέσεών τους» αναφέρει ο Λουκασέβιτς στο RIA Novosti.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν συνδυάσει κανείς τις δηλώσεις του Μπλίνκεν με την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία, «μπορεί να μιλάμε για μια θεμελιώδη αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναφορικά με τις συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία».

1 σχόλιο:

  1. Σφήνωσαν ανάμεσα στου Μουσουλμάνους το παρακρατικό τους Ισραήλ στη Παλαιστίνη, τώρα θέλουν και το υποκατάστημα του ανάμεσα στην Ευρώπη, με την Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.