15/11/14

Διπλωματικό επεισόδιο στη Σύνοδο της G20! Φεύγει άρον άρον από την Αυστραλία ο Πούτιν – Εξοργίστηκε από τις πιέσεις για την Ουκρανία!

up-date 18:00, Θρίλερ με τον Πούτιν στη G20! Η Μέρκελ τον έπεισε να μείνει στην Αυστραλία
- Έξαλλος με τους δυτικούς ηγέτες της G20 ο Βλαντιμίρ Πούτιν
- Ο πρωθυπουργός του Καναδά του είπε: Πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία
- "Σταμάτα να κάνεις τον νταή" φέρεται να του είπε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον
- Ο όρος του ράγκμπι που χρησιμοποίησε κατά του Πούτιν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ

- Ο πρόεδρος της Ρωσίας προτίμησε να φύγει από τη Σύνοδο που γίνεται στην Αυστραλία!

Του είπαν να φύγει από την Ουκρανία αλλά εκείνος προτίμησε να φύγει από τη Σύνοδο της G20 που γίνεται στο Μπρισμέιν της Αυστραλίας! Όταν μιλάμε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η διπλωματία δεν έχει καμία θέση. Ούτε και οι απειλές...

Η είδηση μπορεί να έπεσε σαν βόμβα αλλά μάλλον θα έπρεπε να είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη μετά τα όσα είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας ο πρωθυπουργός του Καναδά.

"Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία", είπε ο Στίβεν Χάπερ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν που δεν έχει μάθει να του λένε τι να κάνει! Σύμφωνα με τον ΜακΝτόναλτ, η απάντηση του Ρώσου προέδρου στον Καναδό πρωθυπουργό ήταν αρνητική

Δεν ήταν όμως μόνο ο Χάρπερ που εκνεύρισε τον Πούτιν. Ήταν και η μάλλον αμήχανη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που φέρεται να του είπε: "σταμάτα να κάνεις τον νταή με την Ουκρανία!"
Σύμφωνα με την Telegraph, οι δυο άνδρες είχαν μια τεταμένη 50λεπτη συζήτηση, στην οποία ο Κάμερον προειδοποίησε τον Πούτιν πως ρισκάρει τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση και πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη στους Ουκρανούς αντάρτες.


Ο δε οικοδεσπότης, πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, προειδοποίησε τον Πούτιν πως θα τον... καταχεριάσει, χρησιμοποιώντας έναν όρο του αυστραλιανού ράγκμπι, το shirt front. Η έκφραση αυτή χρησιμοποείται όταν ο αμυντικός αντί να κάνει τάκλιν για να σταματήσει τον επιτιθέμενο, τον χτυπάει δυνατά στο στήθος!

Έτσι, εξοργισμένος από τις πιέσεις των δυτικών ηγετών της G20 αποφάσισε να φύγει άρον άρον από την Αυστραλία και να μην παραστεί αύριο στην ομάδα εργασίας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Την απόφαση του Πούτιν να εγκαταλείψει την Αυστραλία πριν τελειώσει η Σύνοδος αποκάλυψε Ρώσος αξιωματούχος που τον συνοδεύει.

Ο Πούτιν δέχτηκε κριτική για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση από αρκετούς ηγέτες στη Σύνοδο. Εκτός από τον πρωθυπουργό του Καναδά, το έκανε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν απειλήσει με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων τη Ρωσία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, γεγονός που επισκίασε τις συνομιλίες στη σύνοδο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
NEWSIT


Έφυγε άρον-άρον ο Βλαντιμιρ Πούτιν απο τη

σύνοδο των G20 


Από μία κλωστή κρέμονται πλέον οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης, έπειτα από την ολομέτωπη επίθεση που δέχτηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου των G20 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.
Αποχωρεί ενοχλημένος από τη Σύνοδο των G20 στην Αυστραλία ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Συνέπεια της οξείας κριτικής που ασκήθηκε στον πρόεδρο της Ρωσίας, με αφορμή τη στάση της Μόσχας απέναντι στην Ουκρανία, ήταν η απόφασή του να μην παραστεί την Κυριακή σε ομάδα εργασίας και να επισπεύσει την αποχώρησή του.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ πρωτοστάτησε στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας επισκιάζοντας την ατζέντα που προωθούσε η χώρα του, η οποία προέβλεπε η Σύνοδος Κορυφής των G20 να επικεντρωθεί στην ώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στη θωράκιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και στην πάταξη της φοροδιαφυγής από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Στο μέτωπο εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αυστραλός πρωθυπουργός βρήκε πρόθυμους εταίρους τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον Χέρμπαν Βαν Ρομπέι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία» είπε ο κ. Χάρπερ στον κ. Πούτιν στη σύνοδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον Μακντόναλντ.
«Η απάντηση του κ. Πούτιν στο σχόλιο του κ. Χάρπερ δεν ήταν θετική» δήλωσε σε e-mail του ο κ. Μακντόναλτ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που υποστήριξε πως η ΕΕ σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις και σε άλλες προσωπικότητες από τη Ρωσία, σε περίπτωση που η Μόσχα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την ανατολική Ουκρανία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να πληροφορηθεί από τον Ρώσο πρόεδρο για τα συμπεράσματά του από τη διάσκεψη του APEC, που είχε προηγηθεί στο Πεκίνο.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη διάσκεψη αυτή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΙΤΑR-TASS πως η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη «δικτατορία του δολαρίου» στην αγορά πετρελαίου και να το αντικαταστήσει με ρούβλια και κινεζικά γουάν.

«Όσον αφορά το ότι ορισμένες χώρες από τις 20 υιοθετούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αυτό φυσικά όχι μόνον είναι αντίθετο με τις ίδιες τις αρχές λειτουργίας της G20, αλλά και με το διεθνές δίκαιο. Κι αυτό διότι κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του. Συν τοις άλλοις, αντιβαίνει στις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και στη Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου, τη λεγόμενη GATT.
Οι ΗΠΑ δημιούργησαν κάποτε αυτό τον οργανισμό και τώρα οι ίδιες παραβιάζουν χονδροειδώς τις αρχές του. Αυτό είναι επιβλαβές και φυσικά μας προκαλεί κάποια ζημιά. Αλλά και γι’ αυτούς είναι επιζήμιο, αφού ουσιαστικά υπονομεύει ολόκληρο το σύστημα των διεθνών οικονομικών σχέσεων. Ελπίζω ότι, τελικά, θα γίνει αντιληπτό και θα αποτελέσει παρελθόν» είχε αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος.

Συνάντηση Πούτιν-Ρέντσι στο περιθώριο της διάσκεψης G20 στο Μπρισμπέην
Συνάντηση Πούτιν-Ρέντσι στο περιθώριο της διάσκεψης G20 στο Μπρισμπέην

Άμποτ-Ομπάμα
Άμποτ-Ομπάμα

Άμποτ-Κάμερον
Άμποτ-Κάμερον

Άμποτ-Πούτιν
Άμποτ-Πούτιν

Άμποτ-Μέρκελ
Άμποτ-Μέρκελ

Συνάντηση των G 20
Συνάντηση των G 20



- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/180666/efyge-aronaron-o-vlantimir-poutin-apo-ti-synodo-ton-g20#sthash.5ZlcbmMZ.dpuf

Θρίλερ με τον Πούτιν στη G20! Η Μέρκελ τον έπεισε να μείνει στην Αυστραλία – Χρειάστηκε πάνω από μια ώρα για να τον "ψήσει" να μη φύγει

Θρίλερ με τον Πούτιν στη G20! Η Μέρκελ τον έπεισε να μείνει στην Αυστραλία – Χρειάστηκε πάνω από μια ώρα για να τον `ψήσει` να μη φύγει

Φωτογραφία Reuters

- Πυροσβέστης η Μέρκελ στη "φωτιά" που άναψε ο Πούτιν στη G20!
- Η Γερμανίδα καγκελάριος τον έπεισε να μη φύγει από την Αυστραλία
- Ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε εξοργιστεί από τις πιέσεις δυτικών ηγετών για την Ουκρανία
- Ο Κάμερον τον είπε "νταή" και ο Άμποτ απείλησε να τον... καταχεριάσει

Από "πόλεμος" ανάμεσα σε Βλαντιμίρ Πούτιν και δυτικούς ηγέτες με φόντο την Ουκρανία, η Σύνοδος της G20, των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας γίνεται... διπλωματικό θρίλερ.

Πρωταγωνιστής παραμένει ο πρόεδρος της Ρωσίας, με την Άνγκελα Μέρκελ να υψώνει... ανάστημα και να παρεμβαίνει πυροσβεστικά, πείθοντας τον Πούτιν να μην εγκαταλείψει άρον άρον την Αυστραλία, εξοργισμένος απ’ όσα άκουσε από Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Κάμερον, Τόνι Άμποτ και Στίβεν Χάρπερ.

Εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου διέψευσε, με αρκετές ώρες καθυστέρηση, τις πληροφορίες που ήθελαν τον Πούτιν να φεύγει πριν την... ώρα του από τη Σύνοδο της G20, αντιδρώντας έτσι στην κριτική για την πολιτική της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν θα παραμείνει στη σύνοδο μέχρι την λήξη της αύριο το μεσημέρι, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax και πρόσθεσε ότι όλες οι συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος με τους ηγέτες στη σύνοδο μέχρι στιγμής αφορούσαν αποκλειστικά την Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα εξαιτίας της σύγκρουσης.

Ανάμεσα στις φήμες πως ο Πούτιν φεύγει και τη διάψευση του εκπροσώπου του, είχε μεσολαβήσει μια συνάντηση του Ρώσου προέδρου με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρόεδρος της Ρωσίας. Και το τετ α τετ τους κράτησε περισσότερο από μια ώρα! Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο διπλωμάτες.

Μετά τη συνάντηση, ήρθε η δήλωση του εκπροσώπου του Πούτιν ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα φύγει εσπευσμένα από την Αυστραλία...


Τι είχε προηγηθεί

Ο Πούτιν φαίνεται πως "έφαγε ξύλο" και αυτό είναι κάτι που δεν έχει συνηθίσει...

"Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία", είπε ο Στίβεν Χάπερ στον Βλαντιμίρ Πούτιν και φαίνεται πως αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί ο Ρώσος πρόεδρος, που δεν έχει μάθει να του λένε τι να κάνει! Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού, η απάντηση του Ρώσου προέδρου στον Καναδό πρωθυπουργό ήταν αρνητική.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Χάρπερ που εκνεύρισε τον Πούτιν. Ήταν και η μάλλον αμήχανη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που φέρεται να του είπε: "σταμάτα να κάνεις τον νταή με την Ουκρανία!"
Σύμφωνα με την Telegraph, οι δυο άνδρες είχαν μια τεταμένη 50λεπτη συζήτηση, στην οποία ο Κάμερον προειδοποίησε τον Πούτιν πως ρισκάρει τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση και πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη στους Ουκρανούς αντάρτες.

Ο δε οικοδεσπότης, πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, προειδοποίησε τον Πούτιν πως θα τον... καταχεριάσει, χρησιμοποιώντας έναν όρο του αυστραλιανού ράγκμπι, το shirt front. Η έκφραση αυτή χρησιμοποείται όταν ο αμυντικός αντί να κάνει τάκλιν για να σταματήσει τον επιτιθέμενο, τον χτυπάει δυνατά στο στήθος!

Έτσι, εξοργισμένος από τις πιέσεις των δυτικών ηγετών της G20 αποφάσισε να φύγει άρον άρον από την Αυστραλία και να μην παραστεί αύριο στην ομάδα εργασίας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Την απόφαση του Πούτιν να εγκαταλείψει την Αυστραλία πριν τελειώσει η Σύνοδος αποκάλυψε Ρώσος αξιωματούχος που τον συνοδεύει.

Αλλά φαίνεται πως είχε υπολογίσει χωρίς τη Μέρκελ. Και αυτό είναι κάτι που δεν έχει συνηθίσει η καγκελάριος της Γερμανίας... 

3 σχόλια:

  1. Οι αυστραλοπιθικοι σε πανικο. προσχεδιασμενη η επιθεση στον Πουτιν. Ολη η αγελη εχει παρει εντολη απο το μεγαλο αφεντικο, να εξωθησει τα πραγματα στα ακρα. Η προοπτικη να την κοπανησει απο την στρουγκα η ρωσια μαζι με τους αλλους τεσσερεις, τους εχει φερει σε κατασταση τρελλας. Η ωρα που θα καει η φαρμα που εχουν φτιαξει, ειναι πολυ κοντα.
    Ζητω η μεγαλη ρωσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο δε οικοδεσπότης, πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, προειδοποίησε τον Πούτιν πως θα τον... καταχεριάσει"

    Έχει ψάξει ο Άμποτ με διασταύρωση στοιχείων (απ' όσα είναι περισσότερο ή λιγότερο γνωστά) πόσους έχει δείρει ο Πούτιν από μικρός? Ξεκίνησε πολεμικές τέχνες σε ηλικία 10 ετών.

    Σύμφωνα με όσα έχει πει ο συμμαθητής και παιδικός του φίλος Βίκτορ Μπορισένκο από παιδάκι ήταν μεν ήρεμος αλλά αν κάποιος του χωνόταν για να τον δείρει...έκανε μοιραίο λάθος.
    Την ήρεμη αποφασιστικότητα του κάποιοι δεν την έβλεπαν ή δεν την υπολόγιζαν σοβαρά. Πρόβλημα τους.

    Σε ηλικία δημοτικού σε καβγάδες στην κλειστή αυλή της πολυκατοικίας της εποχής του
    που περιγράφεται πέρα απ'όλα τα άλλα και ως...αρένα, ο Πούτιν έμαθε να δέρνει εκτός από τον κλασσικό τρόπο(γροθιές, και κλωτσιές) ακόμα και με γρατζουνιές και..δαγκωματιές(!).

    Όταν είχε τελειώσει τη Νομική και ήταν "δόκιμος" στη σχολή εκπαίδευσης κατασκόπων της KGB, στη Μόσχα, σε μια άδεια ήταν πάλι στο τότε Λένινγκραντ(σημερινή Αγία Πετρούπολη) έξω βόλτα με τον συγκεκριμένο φίλο, τον Βίκτορ Μπορισένκο και ένα άλλο παιδί. Νωρίς βράδυ χειμώνα.

    Κάποια στιγμή κατέβηκαν δύο μεγαλόσωμοι τύποι από το λεωφορείο και τους ρώτησαν αν έχουν τσιγάρα. Ο Πούτιν απάντησε όχι και ο ένας εκ των δύο νταήδων μετά την αρνητική απάντηση, του "πούλησε" ειρωνεία και τσαμπουκά ρωτώντας τον "Γιατί απάντησες έτσι?" κάνοντας παράλληλα βήμα προσπαθώντας να τον σπρώξει...

    Στο πρώτο βήμα, ο Βίκτορ περιγράφει πως δεν πρόλαβε καν να δει τι έγινε ακριβώς παρά μονάχα έναν ταχύτατο Πούτιν να αντιδρά και στη συνέχεια είδε τον άλλο να προσγειώνεται "πακέτο" στο χιόνι. Ο φίλος του "προσγειωμένου" φώναξε νευριασμένος "Τι ήταν αυτό?!" και όρμησε προς τον Πούτιν. Τον "προσγείωσε" ταχύτατα και τον δεύτερο ακριβώς δίπλα στον πρώτο. Στη συνέχεια σαν μην έγινε τίποτα και όπως πάντα ήρεμος είπε στον Βίκτορ Μπορισένκο και τον άλλο φίλο του: "Πάμε να φύγουμε".

    Ένα άλλο περιστατικό που αναφέρεται είναι πάλι κατά τη διάρκεια που ήταν δόκιμος(και πάλι σε άδεια) και εκεί ένας φίλος του λέει ότι ο Πούτιν έμπλεξε σε καβγά σε κάποιο υπόγειο στη γειτονιά του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

    "Κάποιος του την έπεσε και ο Βολόντια(χαϊδευτικό) τον κανόνισε".

    Εκεί ο Πούτιν ήταν ταραγμένος (διότι αυτός "που του την έπεσε" αυτή τη φορά τις έφαγε αρκετά και δεν εξουδετερώθηκε απλώς) και είπε στο φιλαράκι του ότι στη Μόσχα(που ήταν η σχολή εκπαίδευσης) δεν θα δείξουν κατανόηση γι' αυτό και θα έχει συνέπειες. Ο φίλος του λέει στη συνέχεια ότι υπήρξαν συνέπειες αλλά δεν του είπε ο Πούτιν ποιες ακριβώς. Μάλλον αυστηρές πειθαρχικές ποινές αλλά όχι φυσικά αποβολή.

    Σε αυτά να προσθέσουμε την εκπαίδευση του στα όπλα και το γεγονός ότι σε όλη τη ζωή του μέχρι να μπλέξει με την πολιτική, ήταν αξιωματικός πληροφοριών.
    Δηλαδή ένας άνθρωπος με προσκόλληση στη συνθετότητα, την λεπτομέρεια, την καχυποψία, την παραπλάνηση, στη γενική "διάβρωση" της ορθής κρίσης κάποιου στόχου, επικοινωνιακός, ικανότητα ψυχολογικής ανάλυσης κ.α.

    Άνθρωπος ο οποίος ξέρει καλά το παιχνίδι της υπονόμευσης, άνθρωπος ο οποίος ποτέ δεν θα πει "θα θα θα" κάνω αυτό αλλά αν απαιτηθεί οτιδήποτε απλά θα το κάνει με μεθοδικότητα, στρατηγική σκέψη και ήρεμη αποφασιστικότητα. Διότι το αποτέλεσμα μετράει κι αυτό τον ενδιαφέρει.

    Το αποτέλεσμα είναι ότι στην Ουκρανία δεν τους βγήκε όπως θα θέλανε και δεν έχουν δικαίωμα να τον κατηγορούν. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Έχουν συμφέροντα και έχει συμφέροντα.Υπονόμευσαν έναν πρόεδρο για τα συμφέροντα τους υποστηρίζοντας τους δικούς τους. Ο Πούτιν υποστήριξε τους δικούς του. Ισοδύναμη ανταπόδοση. Έχουν μεγάλο σοβαρό ισχυρό κράτος απέναντι τους. Όχι ανίσχυρη αποικία.

    Η δε "απειλή" του Τόνι Άμποτ ότι θα τον "καταχεριάσει" δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε οποιοδήποτε επίπεδο.

    Ούτε η χώρα του μπορεί να "δείρει" τη Ρωσία ούτε ο ίδιος τον Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.