15/12/14

Διάλεξη του Σάββα Καλεντερίδη στο Δήμο Κηφισιάς: "Οι εξελίξεις στη Μεσοποταμία - Αν. Μεσόγειο" και οι πιθανές επιπτώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα"

Σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσοποταμία, την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ του Τίγρη και του Ευφράτη, δημιουργούν ένα περιβάλλον που θέτει υπό αίρεση τα σύνορα τουλάχιστον τεσσάρων χωρών, ήτοι του Ιράκ, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράν, με καθοριστικό και ρυθμιστικό παράγοντα το Κουρδικό, η Ανατολική Μεσόγειος γίνεται πεδίο συνεννόησης μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ και Ελλάδος και η Κύπρος καθίσταται ενεργειακό κέντρο.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα προχωρά με προσεκτικά βήματα στην προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για τα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης και της θάλασσας του Ιονίου, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την είσοδο και της Ελλάδας στον όμιλο των παραγωγών ενεργειακών πρώτων υλών καθώς και τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του αγωγού της Ανατολικής Μεσογείου, που αποτελεί μέγα ζητούμενο για την Ε.Ε..
Όλα αυτά τα ζητήματα αλληλεπιδρούν το ένα επί του άλλου, ενώ η κατάληξή τους θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει ούτως ή άλλως την Κύπρο και την Ελλάδα.
Όλα αυτά, οι γεωπολιτικοί, γεωενεργειακοί, εθνοτικοί και θρησκευτικοί παράμετροι θα παρουσιαστούν στη διάλεξη που θα δώσει ο Σάββας Καλεντερίδης την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19:00, στην αίθουσα "Δήμαρχος Βασίλειος Γκατζόπουλος" του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης).
Την εκδήλωση διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού και Πολιτισμού "Δημήτριος Βικέλας" του Δήμου Κηφισιάς .
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:
Κυρία Σοφία Κεσίδου, Βιβλιοπωλείο-Εκδόσεις Ινφογνώμων
Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα, Αθήνα
Tηλ. 210 3316036, info@ifognomon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.