14/12/14

Το Ρωσικό Ναυτικό στα αμερικανικά ύδατα

Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ: "Κοιτάξτε πόσο κοντά στις στρατιωτικές βάσεις μας έβαλαν τη χώρα τους !"
Réseau International (Γαλλία)               (μτφ. Κριστιάν)
Αφού φωνάζουν δυνατά και συνεχώς «Λύκος, λύκος!» και με την εμμονή τους να βλέπουν εχθρούς παντού, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κατάσταση στην οποία οι απειλές, που αναφέρονται σε όλους τους τόνους από τους τενόρους του Πενταγώνου για να αυξηθούν οι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί, δεν θα είναι πλέον πλασματικές αλλά πραγματικές.
Για να κάνουμε ένα νεύμα προς τον αγαπημένο τους Χόλιγουντ, η νέα κατάσταση θα μπορούσε να ονομαστεί «ο ποτισμένος ποτιστής».

Προ ημερών, η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Νικαράγουας για μια απλοποιημένη διαδικασία για τον ελλιμενισμό των ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της χώρας της Κεντρικής Αμερικής. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο 2014, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τη Νικαράγουα στα πλαίσια ενός ταξιδίου στην Λατινική Αμερική, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγκα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, για τη στρατιωτική συνεργασία και την εγκατάσταση των επίγειων σταθμών GLONASS στο έδαφος της Νικαράγουα, καθώς και για τη συμμετοχή της Ρωσίας στην κατασκευή της διώρυγας της Νικαράγουας που συνδέει το Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Περεταίρω, η Ρωσία συνεχίζει να διαπραγματεύεται για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Κούβας και της Βενεζουέλας. Το Φεβρουάριο 2014, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε σχέδιά για επέκταση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ξένων λιμένων για τον ελλιμενισμό των πλοίων του ρωσικού στόλου, καθώς και τη δημιουργία αεροπορικών βάσεων. Και από τότε, η Ρωσία και αυτές οι χώρες διεξάγουν εντατικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion.

Τον Οκτώβριο 2014 η Αργεντινή συμφώνησε για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της. 
Αν και επισήμως, οι συμφωνίες με την Κούβα και τη Βενεζουέλα δεν έχουν ακόμη υπογραφεί, εμφανίζονται ήδη Ρωσικά πλοία στο λιμάνι της Αβάνας. Σε απόσταση αναπνοής από τη Φλόριντα.

Φαίνεται απίθανο ότι οι θεατρινισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στις πύλες της Μόσχας να έχουν πραγματικό σκοπό να επιτεθούν στη Ρωσία κάποια μέρα. 
Αλλά αν αυτό συνέβαινε, οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να μεταφέρουν τον πόλεμο και στο αμερικανικό έδαφος.



3 σχόλια:

  1. Eυκαιρία σήμερα, στον παρόντα χρόνο, να γίνει κατανοητό το ότι η σύγκρουση Σοβιετικής ένωσης-ΗΠΑ ήταν κατ' επίφαση ιδεολογική και κατ' ουσία γεωπολιτική όπως και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αμερικανοφασίστες νεοσυντηρητικοί έχουν διαλύσει και υπονομεύσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα μετατρέποντας το σε μία φούσκα ανύπαρκτων κεφαλαίων που στηρίζεται σε ένα ανύπαρκτο νόμισμα, το δολλάριο.

    Επειδή η κατάρρευση του οικοδομήματος είναι αναπόφευκτη, οι Νεοταξίτες Αμερικανοσιωνιστές έχουν βάλει μπροστά την μοναδική λύση που διαθέτουν (με το μυαλό τους) δηλαδή τον πόλεμο.

    Δεν αποκλείεται όμως με σκοπό ένα ακόμη παγκόσμιο πόλεμο να διέλυσαν επίτηδες το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

    Αυτή είναι η ουσία της αναστάτωσης στην Ουκρανία η οποία έχει επιλεγεί ώς το πεδίο μάχης που θα συγκρουστεί το στρατός κατοχής του ΝΑΤΟ με τους Ρώσσους.

    Οι Ρώσσοι έδειξαν από την πρώτη στιγμή με την προσάρτηση της Κριμαίας και την δημιουργία των αυτονομιστικών κινημάτων σε δύο μόνο πρός το παρόν περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, ότι σηκώνουν το γάντι και δεν θα το καταπιούν με τίποτε.

    Μετά τον οχετό της απόφασης του Κογκρέσσου που πρακτικά κήρυξε πόλεμο είναι θέμα χρόνου πλέον πότε οι Ρώσσοι θα κινηθούν και επισήμως πρώτοι για να καταλάβουν προληπτικά τουλάχιστον την μισή Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη τα στρατευματα μας θα πολεμησουν στο πλευρο των συμμαχων του ΝΑΤΟ κατα των Ρωσσων. Ετσι δεν ειναι? Για ποιο λογο ομως μας λετε? Το λεω γιατι ισως οι μονιμοι να υποχρεωθουν να πανε, αλλα οι επιστρατοι αμφιβαλλω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.